Babybjørn bæresele

Babybjørn bæresele
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

En babybjørn bæresele er velegnet til den forælder, som ønsker at kunne bevæge sig mere frit med sit barn i det daglige. Det kan være med dagligdags gøremål såsom rengøring, indkøb eller madlavning. Det kan også være et besøg hos hesten i stalden eller en gåtur med hunden. Fælles for alle situationerne er at du foretrækker at have hænderne fri og det får du hvis du bruger en babybjørn bæresele.

Hvornår må man bruge en Babybjørn bæresele?

En bæresele kan faktisk bruges allerede fra barnet er nyfødt, det er en helt ideel måde at have nærkontakt med den lille ny. Samtidig har du hænder og arme fri til at ordne andre praktiske gøremål. De første par måneder skal bæreselen anvendes således, at barnet har hovedet ind mod den voksne, mave mod mave, på den måde har man også bedre øjenkontakt. Desuden er det en god måde at få baby til ro på, lyden af mors ellers fra hjerteslag helt tæt på samt varmen fra deres krop virker søvndyssende på de fleste små. Når barnet har lært at holde nakken nogenlunde stiv, kan man vende barnet udad, så det bedre kan følge med i verden omkring sig. En bæresele bruges normalt indtil barnet er 1 år, hvorefter det typisk bliver for tungt at bære i en sele.

Hvilke funktioner skal en bæresele have?

Nøjagtig som med alt andet udstyr til babyer og små børn, så skal sikkerheden og komforten været i orden. En Babybjørn bæresele har en maks. vægtkapacitet på 11 kg, og det anbefales, at man først vender barnet ryg til mave fra 5 måneders alderen. Den har et praktisk justerings system, der gør det nemt at tage bæreselen på og sikre, at barnet sidder korrekt. Når du bærer helt små børn, er især en stabil nakkestøtte alfa omega, så barnets ryg og nakkemuskulatur får den nødvendige støtte. Desuden skal man være opmærksom på, at hullerne til benene passer, så de hverken er for store eller for små. Desuden har en Babybjørn bæresele en praktisk spædbarn indsats, der sikrer at også helt nyfødte sidder sikkert spændt fast.

Hvad er forskellen på bæresele og slynge?

Nogle forældre foretrækker en bæresele, mens andre er tilhængere af slynger eller strækvikler. Men hvad er forskellen? Grundlæggende er en bæresele, som navnet også antyder, en slags sele taske du bærer barnet i. En slynge derimod er et stort stykke stof på op til 5 meter, som du vikler dit barn ind i og sætter fast om din mave. En del mødre foretrækker at bruge viklen mens baby er helt lille, og går så over til en bæresele, når barnet har rundet et halvt år og bedre kan sidde selv. En vikle kræver lidt teknik og snilde, at lære at binde nemt og hurtigt hvorimod en bæresele typisk er lettere at montere.

Hvor kan man købe en Babybjørn bæresele?

En Babybjørn bæresele kan købes hos en lang række forskellige forhandlere af baby og børne – udstyr samt naturligvis på diverse webshops. Bæreselerne kommer i forskellige modeller, farver og prisklasser, så tag dig gerne god tid til at finde din favorit og den der matcher dine behov.

Babybjørn bæresele test og vejledning (video)

I nedenstående videoer kan du både se test/anmeldelser af flere forskellige modeller, ligesom du kan se en videoguide til hvordan du bruger bæreselen: