Derfor skal dit næste sengetøj være lavet af bambus

bambussengetøj
Lau Christensen

Skrevet d. 13. oktober 2020 af Lau Christensen

Hvis det er lang tid siden du sidst har købt sengetøj har du måske ikke hørt at der er kommet et nyt materiale på markedet. Man har nemlig fundet ud af at lave sengetøj og lagner af bambus, og folk er ved at få øjnene op for sengetøjets mange gode kvaliteter.

Her kommer vi med 3 gode grunde til hvorfor dit næste sengetøj skal være lavet af bambus:

1 – Det er godt for miljøet

Her i 2021 handler det for os alle om at handle så bæredygtigt som muligt, sådan at vi udnytter jordens ressourcer bedst. Derfor skal du måske i virkeligheden starte med at overveje om du egentlig har brug for nyt sengetøj, eller om du godt kan lappe det gamle og bruge det en sæson mere.

Men hvis du SKAL have nyt sengetøj så kan du med fordel vælge det der er lavet af bambus. Hvis man sammenligner med andre typer stoffer er bambusproduktion nemlig meget bæredygtigt, og et bambuslagen vil alt andet lige være bedre for miljøet end et bomuldslagen.

2 – Det afgiver fugt hurtigt

Sengetøj i bambus er meget fugtgivende – faktisk skriver WonderLiving.dk, der har specialiseret sig i bambussengetøj, at fugten afgives 2-3 gange hurtigere end det gør med eksempelvis bomuld.

Det vil sige at hvis du sveder meget om natten – enten af dig selv, fordi du bliver nødt til at have temperaturen i soveværelset høj af hensyn til børnene, eller hvis du har en lille en der kommer ind og varmer sengen op, ja så kan bambussengetøj altså hjælpe dig med at komme af med sveden og give dig bedre søvn.

3 – Det er blødt som silke

Indtil nu har silke været den ypperste luksus man kunne byde sin sovende krop, men sengetøj i bambus kan godt matche silkes blødhed og kvalitet – og nogle vil endda mene at den overgår det.

Men som om det ikke var nok så er prisen på bambussengetøj en helt anden end den i silke, så du får kvaliteten, men slipper for at betale for den.

Det var 3 gode grunde til hvorfor du bør give bambus et skud (tøhø) næste gang du handler sengetøj. Sweet dreams