Drengecykler

Drengecykel
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Kender du en, som ønsker sig en ny drengecykel? Så er du sikkert allerede klar over, at det kan være lidt af en udfordring at vælge mellem de mange forskellige drengecykler, som man finder både i fysiske butikker og på internettet.

Af denne grund kan du med fordel læse denne guide, som vil hjælpe dig til at træffe det rigtige valg, således at du kan skabe mest muligt glæde gennem dette køb.

Se cykel modeller indenfor størrelser

Hvilken størrelse drengecykel skal man vælge til en specifik alder?

Der er foretaget en lang række forskellige undersøgelser, der viser, hvilken størrelse af cykeldæk, som man skal vælge ud fra, hvor højt og gammelt barnet er. Derfor er det nu lettere at finde den rigtige størrelse.

Alder (år)Størrelse (tommer)
2-312
2-516
5-718
6-820
8-1026
11-1428

Som vi alle ved, så er det dog ikke altid, at alderen matcher længden på benene, og derfor får du her også en guide, som viser størrelsen ud fra benlængden. Du finder den korrekte benlængde ved at måle på indersiden af benet fra gulv til skridt.

Benlængde (cirka centimer)Størrelse (tommer)
4012
4516
5218
53-6320
68-7626
76-8628

Der er dog ét par ting, som du bør huske på, før du vælger størrelsen. For der er mange mennesker, som vælger at købe en størrelse, der er en smule for stor, så barnet kan vokse uden, at cyklen bliver for lille alt for hurtigt.

Dette kan dog være farligt og ubehageligt for barnet, som anvender den.
Derfor er det langt bedre at købe en størrelse, der passer, og herefter kan man altid indstille sæde og styr, så disse bliver højere.

Hvordan finder man de billigste cykler til drenge?

De billigste cykler findes ofte på nettet. Dette gælder ikke blot for denne type af produkter, men det gælder for langt de fleste andre produkter. Grunden til dette er, at det i stort set alle tilfælde er billigere at drive en webshop, end det er at drive en fysisk butik.

Herudover bliver priserne præget af den store konkurrence, som der sker online. Hvis man tager cykler som eksempel, så kan der være langt mellem fysiske butikker, som sælger cykler, hvis ikke man befinder sig i en storby.
Men ligegyldigt hvor du befinder dig på nettet, så er der kun et par klik til konkurrenten.

Hvilke drengecykler er smarte?

Børnecykler findes med mange forskellige motiver og i mange forskellige farver. Udvalget er kæmpestort, og dette gør ofte valget sværere for mange.

Denne guide kan desværre ikke hjælpe dig til, hvilket motiv du skal vælge, men du kan få et godt råd:

Inden du køber cyklen, så kan du med fordel sikre dig, at du kender til drengens interesser. Dette kunne være superhelte, fodboldspillere, landbrugsmaskiner eller bare ”seje” motiver. Så bør det blive lettere at vælge rigtigt.

Kan det betale sig at købe en drengecykel brugt?

Tankegangen er forståelig. Du ved naturligvis, at dit barn vil blive ved med at vokse i mange år, så mon ikke at der er nogle penge at spare, hvis man køber cyklen brugt?

I visse tilfælde kan det sagtens betale sig at købe en cykel brugt, men der er visse faldgruber.
Hvis du vælger at købe den brugt, så er det ganske essentielt, at du holder øje med disse to ting:

  • Kranken
    – Kranken er den skive, hvor både pedaler og kæde er monteret.
  • Styrfittingen
    – Der hvor styret og forgaflen mødes.

En undersøgelse fra Berlingske, som er foretaget i foråret 2018, viser nemlig, at det er disse to elementer, som man bruger flest penge på i reparationer.

Der er dog efterhånden sådant et stort udbud, at du sagtens kan finde en billig cykel, som stadig oser af kvalitet.