Ferie i sommerhus med børnene

sommerhus med børn?
Lau Christensen

Skrevet d. 29. december 2017 af Lau Christensen

Ferie i sommerhus med børnene? En ferie er en periode hvor vi ubevidst går ud over jagter gode oplevelser og historier at fortælle. Men det er virkelig blevet undervurderet at tage i sommerhus. I dag har vi det med at tage ud og rejse, i udlandet. Men helt ærligt, så slem er Danmark altså ikke. Vi har noget af den smukkeste natur der med tiden er blevet kombineret med gode muligheder i form af diverse parker.

Er et sommerhus noget for børnene?

Bestemt. Vi er kommet i en tid hvor vi er blevet unaturligt materialistiske, og dette er vel ment i bogstavelig forstand. Det er ikke vores natur som menneske at have et dilemma om hvorvidt vi skal have et tv fra Samsung eller LG. Det samme gælder i princippet ferie, og ikke mindst ferie med børnene.

Vi skal passe på med at ferie i eksempelvis udlandet, ikke er et egoistisk behov. For det er langt fra sikkert det er dét børnene gerne vil lave eller opleve.

At tage i sommerhus med børnene er en positiv oplevelse i og med at de kommer væk hjemmefra. Væk fra så meget nymoderne teknologi og voksendebat omhandlende penge og magt. Ligeledes kommer vi er en mindre grad også væk fra alverdens medier og nyheder, hvilket er sundt for os ind i mellem.

Ferie i et sommerhus er langt fra det samme som at tage på ferie i udlandet. For udover at børnene stadig kommer væk fra de vante omgivelser og deres krigsspil på deres spillekonsol, er de stadig i noget let genkendeligt. Vi er i det samme klima og i den samme kultur. Børnene er ubevidst bevidst om at vi i denne ferie har rykket base, hvilket gør at de har lettere ved at slappe af og være dem selv, hvor energien vil blive brugt på at være sammen med resten af familien, og måske endda udforske naturen.

At tage børnene med i sommerhus vil lade dem være børn i nye og samtidig trygge rammer, og det har både de og vi som forældre også brug for at det sker.

Se også: Tips til en sikker nytårsaften med børn

Hvor skal vi tage i sommerhus?

ferie i sommerhus hvorhenne?

Mulighederne er som sagt mange, så det kommer helt an på hvad i som forældre, børnene og jeres familie som helhed er til. De danske forlystelsesparker er strategisk placeret i nærheden af sommerhuskvarterer. Så der er her igen rigtig gode muligheder for at finde et sommerhus tæt på sjov og ballade.

En rigtig god mulighed, både at prøve men også at sammenligne med, er et sommerhus på Djursland. Her er der både Djurs Sommerland, Kattegatcenteret, Ree Park som Skandinavisk dyrepark lige i nærheden. Vil i gå endnu længere, kan i tage ind til tivoli i Århus. En ferie på Djursland er nærmest perfekt til enhver familie, da der oven i købet også er utrolig smuk natur.

Det vil være klogt for jer at finde ud af hvor langt væk i er villige til at ”rejse” for at komme i sommerhus med børnene. Herefter kan i se hvad der er at muligheder inde for jeres smertegrænse af kilometer og på den måde så småt indskrænke jer et sommerhusområde med muligheder.

Nu nævnte vi et sommerhus på Djursland med de gode muligheder for oplevelser af en og anden kaliber. Det er værd at nævne det smukke Skagen hvis i er en kulturbevidst familie, eller for den sags skyld bare nysgerrig på dette punkt. Der findes nemlig på den gode side af 10 kulturelle oplevelser som du kan lave til en udfordring for familien i jeres ferie.

Er i derimod mere en familie der ikke behøver at der sker så meget, men egentlig sætter stor nok pris på smuk natur og familiehygge i sommerhuset, så er Blåvand nær Esbjerg et fantastisk sted. Oplev fantastisk natur med mulighed for en spændende historie. Men her skal i være hurtige inden tyskerne har booket hvad der kan bookes, for der er nemlig ikke noget at sige til de igler til Blåvand hver sommer og tilbringer deres ferie der.

Se også: Hvordan får du et børnesikkert hjem?

Behovsafdækning

Find ud af hvilke behov børnene har som skal dækkes i jeres ferie. For det er med garanti at hvis børnene har en god ferie, så får i det også.
Det virker langt fra altid omvendt. Hvis i har en dårlig ferie, så får børnene det også. Det må være forældregenet der gør at vi bliver påvirket positivt i så stor en grad når børnene er glade.