Firkantet Trampoliner

Firkantet Trampolin
Lau Christensen

Skrevet d. 13. august 2021 af Lau Christensen

En trampolin er en sikker vinder, hvis man vil have en sjov aktivitet i haven, som børnene kan benytte i de varme måneder. Disse er både et hit til leg, og giver samtidig god motion.

Dog findes der mange modeller, der kan vælges imellem, og det kan være svært at finde ud af, hvilken der passer til din netop have og dine behov.

Dog bærer det en del fordele med sig, både i form af plads og sikkerhed, hvis du køber en trampolin i en firkantet form, frem for den klassiske runde model.

 

Populære rektangulære trampoliner til haven

Hvad er fordelene ved en firkantet trampolin?

Modsat en rund trampolin, kan den firkantede model let passes ind i diverse hjørner og kroge i haven. Så at sige er denne form god, hvis du eksempelvis har en lille have, og ønsker at udnytte pladsen bedst muligt.

Den firkantede form gør, at du kan placere den helt oppe i et hjørne eller så den flugter med kanten af haven.

Er en firkantet trampolin bedre end en rund?

Der er både fordele ved de runde og de firkantede modeller. Dog er de firkantede ofte en del bedre, hvis man ønsker at træne spring og vil have et bedre afsæt fra trampolinen. Dette skyldes, at ikke alle fjedrene i den firkantede trampolin aktiveres samtidig, som de gør på den runde model.

På den måde kan man få et godt afsæt til sit spring, uanset hvor på trampolinen, man udfører det.

Hvor stor en firkantet trampolin kan jeg købe?

Modellerne fås i mange forskellige størrelsesvarianter, så der også findes en, der passer til netop din have. De mest klassiske størrelser til almindeligt havebrug ligger et sted mellem målene 2×3 meter og 3×4 meter.

Skal trampolinen primært benyttes til at øve spring, kan det dog være en fordel at købe en lidt større model, da der på den måde både er plads til at lave et ordentligt afsæt på springet, samt få en ordentlig landing.

Hvis det er trængt med plads på dine udendørsarealer, kan modellerne også fås i mindre størrelser. Disse er også især velegnede til dig, der har mindre børn, hvor trampolinturen ikke skal blive for vild.

Kan jeg få firkantede trampoliner til nedgravning?

Mange af de firkantede modeller er lavet til, at de kan graves ned. Først og fremmest er dette en fordel, hvis du går op i havens æstetik, og synes en stor trampolin hurtigt kan komme til at ødelægge udseendet af haven. Ved at grave den ned, får du den dermed gemt af vejen.

Ligeledes er nedgravningen smart, da de firkantede modeller ofte benyttes som springtrampoliner, og at det bliver mindre farligt, hvis man falder af trampolinen midt i et spring, når ikke den er hævet en halv meter over jorden som mange andre trampoliner.

Så at sige er den firkantede trampolin et multifunktionelt redskab, der både gør sig god til sjov og leg, og samtidig er fordelagtig, når du skal øve flotte spring.