Fodboldmål til Haven

Fodboldmål Til Haven
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Hvis din have er gået hen og blevet lidt for kedelig, kan det være en god idé at få plads til leg og sjove aktiviteter i den. Dette kan du gøre ved at investere i fodboldmål til haven, der kan være sjove for hele familien.

Hvad end der skal spilles kamp med vennerne, eller der blot skal øves målskud inden næste fodboldtræning, så findes de rette fodboldmål til dig.

Populære fodboldmål til haven

I hvilket materiale kan jeg købe fodboldmål til haven?

Der findes et hav af forskellige modeller i alverdens materialer, hvis du er på udkig efter fodboldmål til din have. De mest gængse materialer, der laves mål i, er plastik, stål eller træ.

  • Mål i plastik er især populære blandt dem, der ønsker at kunne rykke rundt i haven og gemme målene af vejen, hvis haven skal benyttes til noget andet end fodboldbane. Da plastik er et let materiale kan disse let flyttes, og flere af modellerne kan til og med skilles ad og foldes sammen, hvis de skal gemmes væk for en periode.
    Dog kan plastikmodellerne snildt stå ude hele året rundt og behøver ikke blive pakket væk i de kolde vintermåneder, da plastikken holder til både frost, regn og sol.
  • Mål i træ er til dig, der både ønsker kvalitet og et flot æstetisk look. Mange vælger at droppe de store fodboldmål til haven, da de visuelt fylder meget. Ved at købe mål i træ, kan du selv vælge at male dem i netop den farve, du synes bedst om, så de passer til havens look.
    Ligeledes er træ et robust materiale, således at dine mål står godt fast, selv hvis det skulle blæse op.
  • Mål i stål er kendt for at holde længe, da de først og fremmest er stabile og holdbare. Modsat træmålene kan der ikke gå råd i disse, og de kan derfor ofte holde i mange år. Dog kan disse have godt af at komme i læ i perioder med barskt vejr for at undgå rust.

Hvor store fodboldmål bør jeg købe?

Du behøver ikke kaste dig over de store 11-mands-mål, når du skal købe fodboldmål til haven. Heldigvis findes der mange mindre størrelser, der kan passe ind i de fleste haver.

Som udgangspunkt er det en god idé at tænke over, hvor store personer, der skal benytte målene. En god tommelfingerregel er at købe mål der ikke er større 180×150 cm til børn under syv år, og ikke større end 200×180 cm til børn op til 11 år.

Naturligvis kan der sagtens købes mål i større eller mindre størrelser, afhængigt af om målene skal benyttes til kamp, til tricks, til leg eller til noget fjerde.

Hvor mange fodboldmål skal jeg købe?

Skal målene benyttes til almindelige fodboldkampe, er det naturligvis en god idé at skaffe to styks. Dog findes der flere fodboldmål til haven, der primært er lavet til at øve målskud eller andre tricks. Her kan man altså sagtens nøjes med at købe et enkelt, hvis det ikke umiddelbart skal benyttes til kamp.

Dette er også et godt alternativ, hvis ikke du har plads til at anlægge en mindre fodboldbane i haven.

Uanset typen af mål du vælger til netop din have, skal dette nok blive et hit for både store og små.