Fodboldmål

Fodboldmål
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

Har du også nogle børn derhjemme, der elsker fodbold højere end noget andet? Fodbold har altid været populært blandt børn i alle aldre og af begge køn, så hvis du gerne vil sikre dig, at dine børn har det sjovt og samtidig får en masse motion, så er fodboldmål i haven uden tvivl et godt valg.

På denne side vil vi besvare nogle af de typiske spørgsmål, som mange vil have svar på, inden de foretager et køb.

Hvor stort er fodboldmål bør jeg vælge?

Størrelsen på målet er ofte det første, folk overvejer inden deres køb. Når du skal vælge den korrekte størrelse, er det vigtigt, at du overvejer børnenes alder.

Her skal du hovedsageligt tænke over, at de højst sandsynligt vil komme til at bruge fodboldbanen i mange år, og derfor kan du med fordel vælge en lidt større størrelse.

De fleste vælger derfor at købe et fodboldmål, der er 150 centimeter højt og 300 centimeter bredt. Dette svarer til et 5-mands mål i fodbold eller næsten det samme som et håndboldmål.

Hvis børnene stadig er meget unge, kan du dog vælge at købe et af de små fodboldmål, som de kan bruge de første par år.

Hvad er bedst: Fodboldmål i træ eller fodboldmål i aluminium/stål?

Når det kommer til materiale, har du et par forskellige valgmuligheder, og de mest populære er uden tvivl træ og aluminium. Herunder kan du se fordelene og ulemper ved begge.

Træ

  • Målet vil være forholdsvis stabilt
  • Målet kan være svært at flytte pga. samlingen med skruer og beslag
  • Det kan stå ude hele året – hvis det er behandlet med træbeskyttelse.

Aluminium

  • Målet er meget stabilt
  • Det kan forankres yderligere med pløkker
  • Der behøves ingen vedligeholdelse
  • Denne type findes i mange forskellige prisklasser
  • Målet kan være tungt for mindre børn.

Selvom stål og træ er de mest populære materialer, findes der stadig andre løsninger. Du kan for eksempel finde foldbare fodboldmål eller lettere mål i plastik, der er yderst velegnede til mindre børn.

Kan man finde fodboldmål til haven på tilbud?

Når du har fundet ud af hvilken størrelse, du leder efter, skal du tænke over budgettet. Du kan ofte finde gode tilbud på disse mål, og det er langtfra nødvendigt at køre ud og hente det selv.

Du finder mange af de gode tilbud ved at søge på nettet. Men hvad koster det så? Hvis vi tager udgangspunkt i det førnævnte 5-mands mål, så kan du finde dette produkt i en god kvalitet til en pris på omkring 1.000 kroner. Der findes også nogle, der er en smule billigere, og andre, der er meget dyrere.

Hvis du er sikker på, at dine børn kommer til at bruge målene i de næste mange år, kan det eventuelt være en god ide at skrue lidt op for budgettet for at sikre en god kvalitet, der kan holde til lidt af hvert.

Skal man opbevare sit fodboldmål indendørs over vinteren?

Hvis du vælger et ubehandlet mål af træ, skal du have plads til opbevaring over vinteren, hvis du gerne vil passe på det. Afhængig af dit net til fodboldmålet og dets kvalitet, kan det også være en god idé at tage dette indendørs, hvis det blæser voldsomt udenfor. Ellers kan det hænde, at vinden river nettet itu eller vælter og ødelægger målet.

Med denne guide burde du være klar til at gå ud at købe det bedste mål, så dine børn (og du selv) kan komme til at opleve masser af sensationelle jubelscener hjemme i baghaven.