Gode julegaveidéer til børnene

Gode julegaveidéer til børnene
Andreas Thomsen

Skrevet d. 2. december 2020 af Andreas Thomsen

Nu er julen ved at være rundt om hjørnet, og det betyder masser af hyggelige stunder med familien. For mange er julen er glædelig tid, som de forbinder med varme og kærlighed. For nogle er der dog også vis mængde stress involveret. Og denne stress er typisk forbundet til at skulle finde på julekalender til børn og voksne, samt de obligatoriske gaver til familie og venner. Hvis du står og mangler gaveidéer til dine egne eller nogle andres børn, så kan du heldigvis finde noget inspiration her.

Vi vil selvfølgelig altid gerne give gaver, der kan bruges og som falder i god jord. Det gælder også gaver til børn. Men det er ikke altid, at børnene er så gode til at få lavet ønskesedler, og de kan desuden også have svært ved at beslutte sig for, hvad de vil have. Derfor kan man nogle gange godt mangle lidt inspiration.

Det nyeste legetøj

Med yngre børn går man sjældent galt med sjovt legetøj. Her er det dog vigtigt, at man sørger for at vælge noget, der passer til barnets smag. Typisk vil barnet have en type af legetøj, de foretrækker, eller et tema, de elsker. Det kunne for eksempel være det gode gamle Lego, der er populært, men det kunne også bare være alt, der har med heste eller flyvemaskiner at gøre.

Når du tager udgangspunkt i barnets interesser, vil det sjældent kunne gå galt. Det er desuden en god idé at kigge på, hvad barnets venner har af sjovt legetøj og se, om der er noget af det, som barnet selv ville elske at eje.

Sjove oplevelser

Selvom det er sværere at pakke ind og lægge under juletræet, er oplevelser også gode gaver til børn. Det kunne være en tur i Legoland, i Tivoli eller måske i zoologisk have. Find på en sjov oplevelse, der passer til barnets interesser og lav eventuelt et personligt gavekort, som du kan lægge under juletræet. Det kan godt være, at gaven kræver en smule forklaring, men barnet vil helt sikkert blive rigtig glad, når de finder ud af, hvad gaven betyder.

En oplevelse er desuden også en god mulighed for at skabe flere sjove minder sammen. Så husk at pakke kameraet, når det bliver tid til at indløse gavekortet.

Husk julehyggen

Selvom børn nok altid sætter pris på de sjove gaver, er det også vigtigt at huske på, at der også bare skal være plads til at tilbringe kvalitetstid sammen med familien. Dette er stunder, som børnene helt sikkert også sætter pris på, selv hvis de ikke er nær så bevidste om det. Så midt i julestressen er det en god idé at finde nogle rolige aftener til familien, hvor I kan nyde nogle julesnacks, lave julepynt eller se en julefilm sammen.

Og når børnene er kommet i seng, er det også vigtigt, at du husker at sætte noget tid af til dig selv. Find dine yndlingshobbies frem. Det kunne for eksempel være sjove og spændende online spilleautomater på sider som spillehallendk. Her er der mulighed for bare at læne sig tilbage, hygge sig og nyde julefreden.