Hamax Cykelstole

køb en Hamax Cykelstol
Lau Christensen

Skrevet d. 26. april 2021 af Lau Christensen

Det er fristende blot at vælge det første, som dukker op, når du skal til at købe en cykelstol. Det er et stort marked, og det kan være en stor mundfuld at finkæmme det.

Hvis du vil købe noget, som dit barn skal bruge, bør du dog gøre dig selv den tjeneste at være omhyggelig, når du leder efter produkter.

Der er meget at vælge i mellem, så lad være med at tage det første, du støder på. Giv dig selv tid og find noget, som du og dit barn vil blive glade for at bruge.

Problemet er så, hvor du bør starte, når du skal finde en god cykelstol. Uanset om du starter på nettet eller i din lokale cykelbutik, er der et par ting, som du kan skal være på udkig efter.

Hvilken størrelse Hamax cykelstol skal jeg købe?

Ikke alle stole til cyklen kan bære ethvert barn. Mange stole egner sig til børn i bestemte aldre, så det er noget, du skal have styr på.

Dagplejebørn kan nøjes med stole, der kan bære 15 kilo, men så snart der er tale om ældre børn, der så småt er klar til børnehave, skal du til at kigge efter stole til cyklen, der kan bære mere end 20 kilo.

Hvordan finder jeg en sikker Hamax cykelstol?

En sikker stol til cyklen har først og fremmest fået mærkningen ’EN14344’, som er mærket for stole til cykler, der lever op til den europæiske standard. Det gør Hamax ligesom f.eks. Bobike cykelstole i samme stil og prisklasse.

Udover sikkerhedsmærkningen skal du sikre dig, at stolen sidder ordentligt fast på cyklen. Det er ikke godt, hvis den svinger fra side til side eller rasler en masse, når du kører med den. Dit barn skal kunne sidde godt og solidt i den.

Det betyder også, at stolen skal beskytte dit barn ved at holde dem godt inde i stolen. Den skal have sider, der indrammer barnet og sørger for, at barnets sko for eksempel ikke stikker ud i det fri, så snørebåndene bliver fanget i cykelhjulene.

Skal jeg købe en Hamax cykelstol, der kan monteres foran eller bagpå cyklen?

Endelig skal du overveje, om cykelstolen skal sidde foran styret eller på bagagebæreren. Bagagebæreren kan bære mere vægt, så den egner sig bedre til ældre børn.

Til gengæld er det lettere for dig at kommunikere med din søn eller datter, hvis de sidder foran styret, og du kan bruge bagagebæreren til andre ting.

Generelt set kan du komme langt med sikkerhedsmærkningen og så ellers din egen smag. Find noget, som du synes godt om, og som sidder godt fast på din cykel. Jo bedre det sidder fast, jo sikrere er det for dit barn.

Gå efter en stol til cyklen, der skal monteres direkte på cykelstellet. Så sidder de bedre fast – forudsat at du vælger en stol, der passer til stellet.

Mange stole til cyklen har nogle bestemte krav i forhold til sadelhøjde og diameteren på cykelstellets rør, så din cykel skal kunne matche stolen.