Havetrampoliner

Havetrampolin
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Man går aldrig galt i byen, hvis man investerer i en havetrampolin. Hverken når det kommer til børn eller voksne. Dog er der et hav af forskellige muligheder at vælge mellem, og det kan være besværligt at finde ud af, netop hvilken model der vil være mest optimal for dig.

Her får du derfor et par gode råd til, hvilken variant der kan være det bedste valg for dig.

Bør jeg købe en rund eller firkanten havetrampolin?

Langt de fleste, der investerer i en trampolin til haven, køber de runde modeller. De runde udgaver er oplagte til leg og motion for børn og voksne i alle størrelser og fås ofte omkranset af et net.

Dog er der en del fordele ved at købe en firkantet model, hvis den primært skal benyttes til at øve spring. Først og fremmest er der ofte plads til, man både kan sætte af og lande ordentligt, da modellerne i de fleste tilfælde er rektangulære.

Ydermere er det ikke alle fjedrene i den firkantede trampolin, der aktiveres samtidig, hvilket gør, at du kan få et godt afsæt til dit spring hvor som helst på trampolinen.

Hvor stor en trampolin bør jeg købe?

Havetrampoliner fås i flere forskellige størrelsesvarianter. For de fleste afgør pladsen i haven, hvor stor en udgave, man bør købe. Fordelen ved de store modeller er, at der her er mulighed for at være flere personer på den af gangen, uden det bliver en farlig situation.

Dog kan du sagtens nøjes med en mindre model, hvis du har mindre børn, der endnu ikke kaster sig ud i saltomortaler og vilde spring.

Hvilken type trampolin kan nedgraves?

Især de firkantede havetrampoliner er i de fleste tilfælde lavet til nedgravning. Dette er en fordel, hvis den skal benyttes til spring, da man på den måde undgår farlige situationer, hvis man skulle falde af trampolinen i et spring.

Almindelige runde havetrampoliner kan også i de fleste tilfælde graves ned. Ligesom med de firkantede modeller kan det igen være en fordel for at gøre trampolinoplevelsen mindre farefuld. Dette er især en god idé, hvis man ikke har net omkring sin trampolin.

Ydermere er det de færreste, der synes, en trampolin pryder havebilledet rent visuelt. Ved at få den nedgravet trampolin, kan man derfor få gemt det store metalstativ lidt af vejen.

Hvor kan jeg købe trampoliner til haven?

I langt de fleste havecentre kan man købe trampoliner der er beregnet til haven. Dog er der ofte et begrænset udvalg, og det kan derfor blive problematisk at finde netop den form og størrelse, der vil være optimal til netop din have.

Vælger du derimod at søge hos online forhandler, kan du lettere danne dig et overblik over, hvor du kan købe en model i den rette størrelse, hvor den forhandles til den billigste pris, og hvor der måtte være eventuelle gode tilbud.