Hvad skal der være i en pusletaske?

Hvad skal der være i en pusletaske?
Lau Christensen

Skrevet d. 24. august 2020 af Lau Christensen

Når du skal føde, vil det være ganske dejligt at have en taske med tøj og andet med. Helt ligesom når du har født guldklumpen eller flere, vil pusletasken blive din/jeres tro følgesvend når i skal ud med den lille.

Hvad skal der være i en pusletaske? Der kan selvfølgelig være alt muligt, men her finder du et par ideer til vigtige ting som skal bruges med babyen. Og så ting der kan være rare at have ved hånden til barnet eller dig som mor/far.

 

Hvad du bør have med i pusletasken?

Her finder du de nødvendige ting når du eller i skal på besøg eller ud og trille med den lille pige eller dreng.

 • Bleer: Bleer er selvfølgelig uundværlige, for den lille skal trods alt skiftes en hel del gange i løbet af dagen. Her kan 4-5 bleer i pusletasken være nok. Du skal dog huske altid at fylde op. Bleer er nok den mest irriterende ting at stå og mangle, når den lille skal skiftes. Du får som regel bleer og andet med i de mange startpakke muligheder.
 • Vådservietter/vaskeklude: Vådservietter eller vaskeklude er en anden nødvendig ting. Her er uparfumerede vådservietter det bedste. for måske står du et sted uden vand og så er tørre vaskeklude ikke særlig bevendte, når afføringen skal tørres af babyens rumpe. Hvis babyen er sart, kan han/hun måske ikke tåle vådservietter. Her bør du overveje at købe en ekstra lufttæt pose, hvor du kan opbevare fugtige vaskeklude til brug.
 • Bodystockings: Babyerne har det med gylpe, helt ligesom der kan ske uheld længere nede, hvor bleen måske ikke kan rumme indholdet eller du har sat bleen forkert på. Derfor er skiftetøj som bodystocking, strømper, sparkedragt m.m. nødvendig at have med i pusletasken.
 • Affaldsposer: Hav altid en rulle affaldsposer med i tasken til de beskidte bleer, vådservietter m.m. Det at skulle skifte den lille er en hyggelig tid ved puslebordet, men på bagsædet af bilen eller på en bænk uden skraldespande, vand m.m. vil give dig problemer uden affaldsposer.
 • Stofble: En stofble bliver brugt til mange ting. Når der skal ammes, mades eller pusles om den lille. Stofbleen kan også bruges ligesom et lagen over madrassen, så den sikrer at barnet ligger på et rent underlag.
 • Zinksalve: Numsen bliver rød, og det er en smertefuld ting for den lille. Derfor bør du altid have en tupe zinksalve med i tasken, så du kan lindre den lilles røde bagdel.
 • Sutter: Hav altid et par backup sutter af babyens yndlings typer liggende i tasken. Sutter har det med at blive væk hele tiden, helt ligesom de kan blive beskidte når de tabes, og rengøringen ikke kan klares.
 • Liggeunderlag: Mange pusletasker har ”indbygget” liggeunderlag. Og selvom liggeunderlag ikke er strengt nødvendig, så er det dog en nice-to-have ting så den lille kan ligge på noget rent og stabilt.
 • Håndsprit: Til dig som forælder, kan noget håndsprit/hånddesinficerende gel være rart at rense hænderne med, da du ofte kan stå i situationer uden vand og sæbe.
 • Hagesmæk: En ekstra hagesmæk eller to kan være ganske rar at have med. De små har det med svine og savle nedad sig, og her skal den våde og beskidte hagesmæk selvfølgelig skiftes fra tid til anden.
 • Sutteflaske: Hvis babyen bruger sutteflaske, skal du have noget ekstra med. Her er mange pusletasker med specielle lommer der har isolering til opbevaring af sutteflasker eller babymad.
 • Snacks: Til dig selv som forælder, kan en snack være rar hvis du går tur og måske går lidt sukkerkold.

Se også: Inspiration med de populære pigenavne

 

Hvordan du pakker pusletasken?

I den ideelle verden er tasken altid fuld med det nødvendige. Men hverdagen kan dog godt være noget mere forjaget, og især med en lille baby der måske er utilfreds med alting. Og her vil der som regel altid opstå situationer, hvor du glemmer at putte vådservietter, sut eller andet i pusletasken.

For altid at have en pakket taske til tur, skal du gøre det til vane at opfylde tasken hver aften, så den er klar. Det kommer nok ikke til at ske hver aften, for også her vil der opstår dage hvor den lille vælger at skrige i rigtig lang tid. Og så er man logisk nok noget træt i hovedet, hvor vaner som pakke en pusletaske bliver ignoreret.

 

Se det store udvalg af pusletasker hos Babysam

køb den rigtige pusletaske til ture

Hvilken pusletaske skal du købe?

Du finder rigtig mange forskellige pusletasker i forhold til typer, priser og designs. Her vil budget, design og behov være vigtigt i forhold til hvilken taske som du skal købe.

Har du brug for en stor taske, for du skal meget ud, på weekend m.m.? Skal du købe en taske med pusleunderlag til? Vil du have en billig taske eller den dyre taske, hvor design og mærke gør prisen højere?

Et godt råd kan være en taske, som har masser af lommer. Den almindelige taske uden lommer er såmænd fin, men tingene vil ligge og rode, hvor det kan være lidt besværligt at lave det hurtige og nemme bleskift.

Den store taske kan rumme meget, men er dog også mere besværlig at have med. For som du kan se i ovennævnte liste over nødvendige ting til pusletasken, så kan dette babyudstyr også være i de mindre pusletasker.

Pusletaske med pusleunderlag er en praktisk og komfortabel måde at lave bleskift på farten. Men du betaler dog ofte også en del mere for disse modeller. Her kan du spare penge på at tilkøbe en lille foldbar puslepude til tasken.