6 tips til hvordan du bader babyen i badekar

tips til hvordan du bader babyen i badekar
Lau Christensen

Skrevet d. 13. august 2019 af Lau Christensen

Badetid er heldigvis noget nemmere med en baby end når han eller hun bliver større. For mange børn når de bliver ældre, vil hade at komme i bad for slet ikke at nævne hårvasken. Men derfor skal du selvfølgelig vide angående hvad og hvordan i forhold til den nyfødte og bade i babybadekar.

Vi har her samlet et par tips til hvordan du bader babyen i badekar, så tiden bliver sjov og hyggelig for jer begge.

  • Sikkerhed: Husk altid at holde en hånd på din baby under badetiden. Og aldrig gå væk fra den lille også selvom du bare lige skal hente noget i køkkenet. Babyer kan drukne i det mindste mængde vand og også selvom at han eller hun sidder i badestol i badekaret.
  • Forberedelse: Det kan ikke nævnes nok gange, men lad ikke den lille være uden opsyn på noget tidspunkt. Og derfor gør du badningen meget mindre stresset ved at forberede dig. Find alle ting og forsyninger som du skal bruge under badningen. Hav tingene indenfor rækkevidde hvad end du står op eller bader den lille på badeværelset gulv. Du skal kunne holde barnet med den ene hånd, og bruge flasker og andet med det andet, så fjern eventuel emballage og andet. Helt ligesom babyhåndklæde, svøb med mere skal være indenfor rækkevidde.
  • Temperatur: Vandtemperaturen skal være rigtig for den lille. Babyhud er meget mere følsom end voksenhud, og hvad der føles dejlig varmt for dig, kan føles alt for varmt for en lille. Hvis du ikke ved hvordan du tjekker med indersiden af håndled, kan du med fordel bruge et pandetermometer eller decideret badetermometer. Helt ligesom vandtemperatur skal være rigtig for barnet, så skal du også tage højde for temperaturen i rummet. Babyer kan hurtig fryse, og når du tager den lille op fra badet, vil temperaturen selvfølgelig påvirke hvis der er for koldt.
  • Tidspunkt: Vælg det rette tidspunkt både i forhold til et par dage om ugen, og tidspunkt på dagen hvor den lille ikke er sulten eller træt. Det kan være en time efter der er spist eller lignede.
  • Brug svamp: Babyer bliver som regel kun beskidte under hudflagerne hvor især ved hagen kan der gemme sig meget spyt. Men ellers er det værste sted omkring bleområdet. Brug en blød svamp og vand til at rense de steder. Sæbe er stort set aldrig nødvendig med mindre de har lidt hår, så du kan springe brugen af dette over. Men hvis du skal bruge det, så køb tårefri babyvask der er mild.

Tid: Hvis babyen føler ubehag eller utryg omkring badningen, så gør det hurtigt så oplevelsen bliver kort. Senere kan badelegetøj og lignede gør oplevelsen noget sjovere for den lille.