Kapok Dyner

Kapok dyne
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Hvis du er i tvivl om, hvilken dyne der passer bedst til dit barn samt skaber det bedste sovemiljø for din baby/dit barn, så kan du med fordel overveje at købe en kapok dyne.

En sådan dyne har helt fantastiske egenskaber, hvor dynen blandt andet er med til at lede fugt væk, så dit barn ikke bliver fugtig og kold, mens det sover. Samtidig er dynen let og silkeblød og har ufattelige termiske egenskaber. Nedenfor er samlet de vigtigste egenskaber, du skal vide om en kapok dyne.

De populære Kapok dyner til børn

Hvad er en kapok dyne?

Kapok er bløde fibre af naturens egne materialer, hvor kun de allerfineste fibre bliver til kapok puder, madrasser og dyner. Disse fine fibre er desuden verdens letteste fibre. Dette skyldes, at kapokfibrene er fyldt med luftlommer, som derved danner grundlag for den lette vægt. Disse luftlommer bevirker samtidig, at dynerne er meget åndbare samt virker temperaturregulerende. I og med at kapokfibrene stammer fra naturens egne materialer, nærmere bestemt bladene på et helt særligt træ, så er der altså også tale om et bæredygtigt og økologisk materiale.

Hvorfor er en kapok dyne et oplagt valg for mit barn?

En kapok dyne har nogle fantastiske egenskaber, såsom åndbarhed og visse termiske egenskaber, der regulerer dynens temperatur, mens dit barn sover. Dette tillader sved, fugt og lignende at forlade kroppen under søvnen. Herforuden er dynens fibre, som tidligere nævnt, økologiske. Det betyder blandt andet, at en sådan dyne er allergivenlig, idet der ikke er tilsat dynen diverse allergifremkaldende stoffer. På den måde er kapok dynen det oplagte valg, når du ønsker at mindske risikoen for, at dit barn tilegner sig en allergi. Slutteligt bevirker sammensætningen i de særlige fibre, at disse er modstandsdygtige over for forskellige typer af bakterier. Dynen skaber dermed et hygiejnisk sovemiljø for dit barn.

Findes der også kapok dyner til voksne?

Kapok dynen bliver især brugt til babyer og børn i tremmeseng eller de større juniorsenge. Dette skyldes naturligvis kapokfibrenes utrolige egenskaber, der skaber både et antibakterielt samt allergivenligt søvnmiljø for dit barn. Er du særlig sart selv, eller ønsker du måske at forkæle dig selv med silkeblød luksus? Så kan du altså også investere i en kapok dyne til voksne. Her findes forskellige typer af luksusdynen i den almindelige størrelse på 140X200, men findes også med ekstra længde, som eksempelvis 140X220. Såfremt du ønsker at investere i en kapok dyne til dit barn, kan det være en fordel også at investere i samme til dig selv. Dette for at skabe det bedste søvnmiljø i hele huset samt at sikre, at støvmider eller lignende ikke sætter sig i nogle at husets soveværelser. Dynen holder desuden i mange år og kan desuden vaskes ved 60° uden at fiberindholdet tager skade.

Findes kapokfibrene i andet end blot dyner?

Har du allerede købt en kapok dyne og er blevet svær fan af dynens fantastiske egenskaber? Og går du og overvejer, hvordan du kan skabe et endnu sundere sovemiljø for dig og dit barn? Så findes kapokfibrene faktisk ikke blot i dyner. Disse findes også i kapok madrasser samt kapok puder. Der er således rig mulighed for at vælge det allergivenlige, antibakterielle samt fugt- og temperaturregulerende alternativ i flere forskellige tilfælde, så du kan skabe de allerbedst vilkår for en god nattesøvn, både for dig og for din baby/dit barn.

Se videoerne nedenfor og lær mere om Kapok dyner

Nsleep Kapok Dyne

Konges Sløjd Nemuri Sovepose med Kapok Dyne