Legehuse

Legehus
Lau Christensen

Skrevet d. 13. august 2021 af Lau Christensen

Når børnene ønsker sig et lejehus i haven, er der ofte mange ting, man skal tænke på; Hvilket materiale skal det være i? Hvad er billigst? Hvad skal legehuset indeholde?

Det er bare nogle af de mange spørgsmål, man stiller sig, når man skal ud og købe et lille hus til børnene. For at få dig så let igennem processen som muligt, har vi strikket en udførlig guide sammen til dig vedrørende købet af et legehus.

Skal jeg bygge et legehus selv eller købe et færdigt?

Måske du står og vakler i mellem selv at bygge børnenes nye hus i haven eller købe et færdigbygget.

Der er mange fordele ved begge valg.

Hvis du bygger selv, kan du designe det præcis, som du helst vil have. Det vil sandsynligvis også være billigere, da du bare skal betale for materialerne, og så kan du ellers bruge weekenderne på at bygge det.

Men du kan også vælge at få et færdigbygget legehus i træ eller plastik, som man nemt kan samle eller få en professionel til at bygge det for dig.

Dette er en god mulighed, hvis du ikke selv føler, at dine håndværkerevner er gode nok, eller det bare skal gå hurtigt. Disse er dog lidt dyre, da du selv skal lave mindre arbejde.

Begge muligheder har fordele og ulemper, så i sidste ende handler det om, hvad du selv fortrækker. Og hvis du for eksempel gerne vil spare lidt flere penge, kan man jo altid se om, der ikke er nogen, der sælger et brugt online.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Én af de mange beslutninger, man også skal tage stilling til, er, hvilket materiale det skal bygges i. Ofte står valget mellem legehus i plastik eller træ.

Plast er utroligt nemt at rengøre, vedligeholde og samle. Derudover kan et legehus lavet af plast også nemmere flyttes rundt, hvilket er et plus for mange.

Træ kan på den anden side ofte holde længere, end et legehus lavet af plastik kan, men kræver også lidt mere vedligeholdelse. Det skal dog bare have en gang maling eller træbeskyttelse en gang i mellem. Der er også mange, der føler, at et trælegehus er mere traditionelt og foretrækker derfor træhuset.

Hvor skal legehuset placeres?

Legehuset skal helst placeres på et vandret underlag. Herudover fortrækker mange forældre, at det også placeres i nærheden af for eksempel en terrasse eller andet centralt område i haven, så det er nemt at holde øje med børnene.

For at forlænge legehusets levetid kan man med fordel placere det på fliser i stedet for jord eller græs – på den måde kan regnvandet lettere løbe fra.

Hvad skal legehuset indeholde?

Nu hvor du er nået frem til hvilket slags legehus, du skal have, er det en god ide også at overveje, hvordan det skal møbleres. Hvis du for eksempel regner med, at dit barn har planer om at sove derude, er det vigtigt, at det også er isoleret. Herudover skal der være nok plads til, man kan sove der.

Man kan vælge at købe et legehus, der er indrettet som et rigtigt hus, hvor der er tilføjet en seng, måske et lille køkken og en postkasse for at gøre det rigtig hjemligt.

Det kan også være i primært regner med, at det skal bruges til opbevaring af legetøj. I det tilfælde behøver man jo ikke putte en seng derind, da det udelukkende vil optage plads.

Ellers kan du jo med fordel tage en snak med den lille og spørge, hvad de ønsker, der skal være i deres hus i haven. Så er du sikker på, at du ikke går helt forkert, når du skal ud og købe dem deres eget lille hus i haven.