Legetøj til 1 årige

køb godt legetøj til 1 år dreng / pige
Lau Christensen

Skrevet d. 30. august 2021 af Lau Christensen

Legetøj til dit 1 årige barn 2022

Hvis du søger legetøj til dit barn eller som gave til 1 årige, så skal du selvfølgelig finde noget der passer til aldersgruppen fra 1 – 2 år og adskiller sig lidt fra babylegetøjet.

Legetøj til 1 år der er sjov, styrker og udvikler barnet kan være rigtig mange ting. Derfor har vi samlet et udvalg af det populære og bedste legetøj som gavner og er sjovt for barnet i 2021.

giv årets nye pakkekalender til hende

Find inspiration til årets nye og populære julekalendere/pakkekalendere til børn

Wheely Bug BI gåvogn

Til den lille der er begyndt at kravle og trække sig op, kan en gåvogn være godt hjælpende motorisk legetøj. Og her er Wheely Bug et populært valg på højde med Brio og Krea gåvogne.

Wheely Bug kommer i forskellige design som mariehøne eller den viste, der er udformet som en Bi.

Wheely Bug er legetøj til at styrke dit barns grovmotorik og balanceevne. Gåvognen kan dreje i alle retninger, hvilket giver drengen/pigen komplet bevægelsesfrihed.

Brio Gåvogn

Brio gåvogn

Den røde Brio gåvogn, der også kan købes i sort farve, er en anden favorit blandt gåvogne.

Klassisk legetøj til den lille som de fleste små drenge og piger elsker at gå rundt med. Vognens hjul er lidt strammere, så barnet skal bevidst skubbe til vognen før den bevæger sig.

Gåvognen er fremstillet i træ materiale og med hvide gummihjul og kan købes hos mange legetøjsbutikker.

Boldbassin

Misioo boldbassin

Boldbassin er sjovt og populært legetøj der stimulerer sanser og motorik.

Der findes forskellige modeller som det populære Misioo boldbassin er godkendt fra 1 år og kommer i stilrent enkelt design. Du kan købe både modeller i rund form, men du kan også købe boldbassin i firkantet form. Helt ligesom du finder forskellige størrelser.

Der medfølger forskellige antal bolde og betræk der kan tages af og vaskes i maskine ved 30 grader.

Rubens barn

Ruben Barn Kids familien byder på forskellige håndlavede dukker som Kids Linnea.

Lyse Linnea dukke er håndlavet i blød fleece og kommer med unikke præg modellerne imellem. Modellen kommer med lyst hår med rottehaler der har pink hårsløjfer. Kjolen er matchet med den pink farve.

Dukken er velegnet fra 0 år og er med til at stimulerer fantasien i rollespil og selvfølgelig som krammeven.

Lego Duplo

Duplo er sjovt at bygge op og vælte for en baby. Men på et tidspunkt bliver nysgerrigheden og kreativiteten endnu mere stimuleret med det populære Lego Duplo legetøj.

Den populære Lego Duplo Sjove Kreationer er en god ide som fødselsdags- eller julegave til 1 årige, hvor sættet fra producentens side er sat til at være velegnet fra 1½ år.

Sættet indeholder 70 farverige Duplo klodser i forskellige størrelser der byder på båd, blomster, propel og andre former.

Brio World togbane i plastkasse

giv det populære Brio togsæt i julegave til børn

Brio tog er godt legetøj og det gælder også til den 1 årige dreng eller pige. Og her kan dette Brio World togsæt måske være den helt rigtige ting til jul eller fødselsdag, helt ligesom det er ganske velegnet som gave til 2 år, 3 år og op indtil børn ikke gider at lege med Brio.

Togsættet indeholder et batteridrevet tog og rummer i alt 50 dele.

Trehjulet Winther cykel

giv den klassiske Winther første cykel

Den trehjulet cykel fra Winther er godt legetøj til børn fra 1 – 4 år. Den populære cykel er fremstillet siden 1935 og kommer i et klassisk design i forskellige farver.

Hvorfor ikke overraske barnebarnet eller anden med denne multifarvet cykel i gave. Cyklen i robust og sikker kvalitet er med til at forbedre motorik, balance og sætter gang i fantasien: Og så er det selvfølgelig også sjovt at cykle rundt på sin egen kværn for drengen eller pigen.

Cyklen i stål kommer med tippelad og har en vægt på ca. 6 kg.

Paradiso Toys muslingeskal sandkasse

Køb en plastik sandkasse til indendørs og udendørs brug

Sandkasse der er udformet som en muslingeskal kan være ganske sjovt indendørs som udendørs legetøj.

Velegnet til de små børn hvor muslingeskal i lys grøn kommer med praktisk låg, så der kan være to rum. Her kan barnet eller baby fylde op med vand eller sand til leg.

Skallen fra Paradiso Toys er nem at flytte og oplagt som gave til små børn.

Little Tikes græsslåmaskine med benzindunk

Little Tikes plæneklipperen i plast kommer med lyd og sjove funktioner til udeleg.

Sjovt udendørs legetøj som pigen eller drengen kan bruge til at kopierer forældre der slår græsset. Klassisk legetøj der hitter på højde med tegnetavle, dukkehusmøbler, hammerbræt og andet populært legetøj.

Plæneklipperen anbefales fra 1½ – 3 år og kommer med benzindunk der kan åbne, perler der popper op når den skubbes og mekanisk lyd uden brug af batterier.

Brio Hammerbræt

Brio der er kendt for høj kvalitet indenfor trælegetøj som legekøkken, gåvogne, togbane, byggeklodser m.m. har også skabt dette populære Hammerbræt.

Brio hammerbræt aktiver barnet og træner koordinationsevner når plastpløkkerne skal slås ned med gummihammeren.

Sikkert babylegetøj der er velegnet fra 12+ måneder.

Bamse Tit Tit Bøh

Tit Tit Bøh Bamse

Bamse fra DR er populær blandt de små, og dette simple gemmespil/leg kan være super sjovt legetøj for drengen eller pigen der fylder eller er fyldt 1 år.

Du får en kasse af tin der indeholder 24 billedkort og en plastik figur af bamse. Figuren bruger 2 x 1,5v AAA batterier fordi Bamse giver nemlig lyd fra sig. Du skal gemme figuren og så skal barnet lede. Og med korte intervaller vil Bamse give lyd fra sig og sige ”Jeg gemmer mig – Her er jeg”.

En god gemmeleg for de yngste børn hvor barnet på 1 år kan starte at have sjov. Du skal nok bare forberede dig på, at barnet også gemmer Bamse; Vel og mærke med lyden tændt. Dèt betyder, at du som forælder nok også kommer til at lede efter bamsen der larmer fordi barnet måske har rettet opmærksomhed mod Ramasjang på fjernsynet eller andet.

Krea knoppuslespil – Cirkeline

Et nemt puslespil i træ er godt legetøj til de små, og noget de små genkender fra vuggestuen. Og her kan dette Cirkeline Krea puslespil i træ måske være det helt rigtige.

Puslespillet er velegnet fra 1 år og op til 3 års alderen, hvor 5 brikker er for nemt for barnet.

Brikkerne kommer med knopper så de små fingre kan få fat i brikkerne.

Vilac gåbil

Køb en Vilac gåbil som gave til baby

Vilac gåbil i metal er populært som julegave eller som 1 års fødselsdagsgave.

Gåbilen kommer med et fint sæde i læderlook. Bilen er fremstillet i metal og kommer med gummidæk så stuegulvet ikke bliver ridset op.

Gåbilen kan bruges indendørs som udendørs og kommer i et klassisk og smart design. Her finder du detaljer som kølergrill og benzindæksel.

Du finder modellen i forskellige farver, hvis du ikke er vild med den viste råhvide model.

Smoby legekøkken

Legekøkken bliver nok først leget helt rigtig efter 2 års alderen, men er dog stadig sjovt for barnet på 1 år. For det at kopierer mor eller far der står i køkkenet, er noget de fleste børn hurtigt begynder på.

Du finder mange forskellige køkkener til leg, hvor Smoby er kendt for sine legekøkkener i plast.

Smoby legekøkken Bon Appetit i rød er et populært køkken. I forhold til de mange træ modeller, får du nemlig et køkken med mange muligheder til en god billig pris.

Køkkenet kommer med 23 dele med køleskab, ovn, emhætte m.m. og selv om det er i plastik, vil barnet helt sikkert finde sig til rette, hvor tilkøb af legemad kan udvide legen endnu mere.

Købmandsbutik i træ

Et alternativ til legekøkken kan være en købmandsbutik i træ som denne grå model.

Købmanden i træ kommer med markise, hylder, disk, skuffe og tavle. Det giver mulighed for mange timers rolleleg, hvor du selvfølgelig skal have nogle varer som legemad på hylderne.

Købmanden anbefales som legetøj til 3 år og op, men mange af de yngre børn får dog også meget sjov ud af det.

Mit første keyboard med dyr

giv det første musik legetøj til 1 årige

Det at spille eller i det mindste lade som om man kan, er noget alle små børn elsker. Og her kan dette ”mit første keyboard” med dyre motiver på, måske være det sjove legetøj med lyd til drengen eller pigen.

Du får et lille keyboard der byder på forskellige lyde og musik med 30 forskellige mulighed. Keyboardet kommer også med lys til wow effekt.

Keyboardet er med auto sluk efter 1 minut.

Wobbel balancebræt

Wobbel balancebræt er sjovt udfordrende legetøj fra 1 år men kan bruges allerede til den nyfødte til nakketræning.

Balancebrættet i bøgetræ stimulerer dit barns balance og udvikling ved at bruges som vippe-/balancebræt, rutsjebane og andet. Brættet har en maksimal belastning på op til 200 kg. så de voksne kan sagtens deltage i legen.

Du finder modellen med forskellige farver i CE godkendt materiale.

Sebra dukkevogn

Sebra dukkevognen er populær pige legetøj på højde med dukke, dukkehus og lignede.

En dukkevogn er spændende at gå rundt med. Og den 1 årige alder kan den bruges som gåvogn alternativ. Helt ligesom dukkevognen med garanti vil blive fyldt op med alle mulige ting der ikke kun er dukker og bamser.

Dukkevognen er fremstillet i holdbart krydsfiner og naturtræ ved kanter. Hjul er gummibelagte og modellen findes i forskellige farver udover den viste dusty pink dukkevogn.

Mammut gyngehest

En sød gyngehest der er velegnet fra 1½ års alderen og frem.

Gyngehesten fra Kids Concept er i den lidt dyre prisklasse, men du får også en stilfuld og dejlig blød gyngehest at sidde på for barnet.

Det klassiske legetøj stimulerer barnets grovmotorik og balanceevne. Er ofte brugt som gave til barsel, barnedåb og fødselsdag, hvor det sagtens kan være legetøj til 2 årige også.

Fisher Price Little People dyrevenners bondegård

Amerikanske Fisher Price laver meget sjovt legetøj, og her er denne bondegård noget der har været populært i rigtig mange år.

Bondegården kan foldes ud og byde på forskellige aktiviteter til legen. Her kommer der musik og dyrelyde. Helt ligesom barnet kan flytte rundt på bondemanden Eddie og de forskellige dyr, hvor dyrene skal placeres rigtig eller måske køre ned ad rutchebane.

Løbecykel 1 år

Puky løbecyklen er populær motorisk legetøj der kommer både til 1, 2, 3 og 4 år. Her vil denne firhjulede løbecykel være velegnet fra 1 års alderen.

Løbecyklen hjælper barnet at blive mere mobil, helt ligesom Puky løbecyklen på 2 hjul. Det er legetøj med tidsbegrænsning på, for omkring 2 års alderen er den 2 hjulet et bedre valg.

Modellen kommer i forskellige farver udover den grønne.

Krea sansegynge

Krea sansegynge

Krea sansegynge er populært legetøj til drenge og piger.

Det at gynge er beroligende og styrker barnets motorisk. Samtidig er det at gynge noget som både baby og større børn elsker. Det er sjovt at gynge og sansegyngen fra Krea kan bruges både udendørs som indendørs.

Sweet Town legetæppe m. bilbane

Sweet Town legetæppe

Et legetæppe(legetæppe test) er næste skridt fra aktivitetstæppet. Med et legetæppe får du et sted, hvor barnet kan sidde på frem for gulvet og lege. For sammen med Duplo, biler og andet kan der køres på bilbanen eller måske et andet tæppe med eventyr eller lignede tema.

Sweet Town legetæpper kommer i forskellige størrelser, farver og med forskellige motiver. Brug det som tæppe til børneværelset hvor den lille kan sidde og lege.

Gyngehest i træ

Træ gyngehest

En stilren gyngehest i træ er en klassisk dåbs- eller fødselsdagsgave. Du får en elegante gyngehest af træ fra bæredygtigt skovbrug, som er lakeret med gennemsigtig lak.

En gyngehest stimulerer og er med til at udvikle barnets kontrol og balanceevne. Og samtidig er det at gynge noget de fleste små børn elsker.

Gurli Gris bamse

gurli gris bamse

Gurli Gris som de små kommer til at kende fra Ramasjang, er en populær serie mange år frem. Hvorfor ikke overraske barnet med en Gurli Gris bamse som der kan krammes med.

Bamsen måler 33 cm og kommer med forskellige detaljer på Gurli Gris.

Dantoy motorcykel

Den lille røde scooter er klassisk og sjovt balance legetøj fra 1 år.

Motorcyklen fra Dantoy er rød og blå og fremstillet i stærk plastik med skånsom gummi.

Giv gåmotorcyklen i julegave eller fødselsdagsgave til den 1 årige dreng eller pige der kan få trænet balancen, styrket musklerne og bare have det sjovt når der skal opleves ting.

Dantoy legetøjet bærer Svanemærket, så du køber sikkert legetøj til børn uden phtalater og skadelige stoffer.

Krea Hoppeko

Et hoppedyr som denne Krea hoppeko i mørkegrå er med til at styrke grovmotorikken. Hoppedyr udvikler labyrintsans og balanceevne som blandt andet er med til at styrke hukommelse og sprog.

Krea hoppekoen kommer i forskellige farver og er populær Krea legetøj til de små, hvad end det er til dit eget barn eller gave til barn i familie, vennekreds og lignede.

Hoppekoen er fra producentens side sat til at være velegnet fra 3 år, men kan dog sagtens bruges af de mindre også.

Infinifun smartphone

Infinifun smartphone

Hvilket 1 årig kan leve uden en smartphone? Uden telefon kan forældrene jo ikke kopieres, og derfor kan denne legetelefon fra Infinifun måske være det sjove legetøj. Barnet får trænet motorikken i de små hænder, og bliver stimuleret ved at den lyser op når der trykkes og selvfølgelig lyde med tre ringetoner og 32 andre lyde. Anbefalet alder er fra 1 til 3 år.

Bathblock badelegetøj

Hvorfor ikke give noget sjovt badelegetøj til den lille dreng eller pige. Her er Bathblock legetøji forskellige former som prinsesseslot, legekøkken og andet, noget der giver meget sjovt når barnet bader.

Hvad er godt legetøj til 1 årige drenge & piger?

Hvad er godt legetøj til børn i 1 -2 års alderen? Her gælder det om at finde ting som underholder barnet. Men også er med til at udvikle barnets motorik, styrke, kognitive evner, sanser m.m.

Godt legetøj skal udvikle og styrke barnet i udviklingen. Og godt legetøj kan være legetøj med lyd, legetøj der kan åbnes og lukkes, legetøj der skal bygges med som Lego Duplo og byggeklodser og lignede ting. Hænderne skal aktiveres når der udforskes, høresanses skal stimuleres og andet som funktionslegetøj kan hjælpe med. Fordelen ved aldersgruppen er, at der ikke rigtig findes noget pige- og drengelegetøj.

Gå efter legetøj som det allerede viste eller sats på forskellige ting som klodser, trækdyr, gåvogne, billedbøger, bolde, musiklegetøj, stabelklodser, spande og skovle m.m.

Legetøj i gave til 1 årig?

En 1 årig dreng eller pige ønsker sig nok ikke rigtig noget. Og derfor søger vi efter inspiration til, hvad der kan være det bedste legetøj til aldersgruppen mellem 0 – 2 år der adskiller sig fra baby uro til puslebord, aktivitetsstativ til de små og modellervoks, perlesæt og lignede til de større.

Her er populære ideer som dukker, legeværktøj, legemad og andet der kan bruges til at kopierer de voksne, ofte de bedste gaveideer til 1 årige drenge og piger. Helt ligesom ting som Duplo og andet han eller hun kan bygge med, også er noget der hitter i gave.

Lad være med at overdrive legetøjet?

Legetøj er sjovt og udvikler barnet. Men lad være med at overdrive mængde af legetøj som du kan læse mere om i denne artikel fra JyllandsPosten.

Ifølge engelsk undersøgelse der sætter fokus på børns trivsel og udvikling op til skolealderen, konkluderer de at rigtig meget legetøj kan være uoverskueligt for børn under 5 år. Hvis gulvet og reoler flyder med legetøj over det hele, vil børn blive forvirret og miste lysten til at lege.

Den mere irriterende opgave som forælder er, at holde orden på legetøjet så det ikke virker bastant. Det betyder kasser, skuffer og anden organiseret opbevaring af legetøj er nødvendig. Og med tanke på børn i den alder, så flyder tingene ofte over det hele som skal ryddes op. Helt ligesom mindre legetøj der samtidig stimulerer ved at forælder leger med barnet, vil give bedre trivsel og udvikling for barnet.