Sjovt legetøj til 2 årige

køb legetøj til 2 årig dreng eller pige
Lau Christensen

Skrevet d. 25. august 2021 af Lau Christensen

Søger du det sjove og gode legetøj til 2 årig dreng eller pige? Legetøj skal være sjovt men også aktiverer og stimulerer barnet. Og det får du med aktivitets- og motorik legetøj der er velegnet til aldersgruppen.

Vi har fundet et udvalg af populært legetøj fra legetøjsbutikker, der er velegnet til 2 årige børn i 2021. Her kan legetøj 1 år som til 3 år også være blandt udvalget af forskellige ting nedenfor.

Vilac guitar

Musikinstrumenter er et hit til de mindre børn. Og her er den klassiske guitar altid sjovt legetøj, hvor denne lyserøde guitar måske er den rigtige. En guitar fra Vilac med 6 strenge og fremstillet i egetræsfiner som den lille kan bruge til at efterligne Angus Young.

Dantoy kaffestel

Dantoy kaffestel med 17 dele der kan give mange sjove lege for den lille pige eller dreng. Kaffe skal laves, anrettes og serveres når man er 2 år. Det kan dog være lidt svært for de små fingre og hoved, hvilket giver dig som forældre mange stunder hvor tingene står helt stille. Men barnet vil elske sættet der er CE- og svanemærket, så det er fri for PVC og phthalater.

Krea bondegård

En bondegård i træ der giver det samme sjov som f.eks. et dukkehus. Der er rigtig mange timers leg med bondegården der suppleres med diverse dyr, figurer, traktorer og andet.

Bondegården er den klassiske model hvor tag kan løftes af, så der kan leges med dyr m.m. indeni bygningerne. Godt legetøj til at stimulerer fantasien.

Cupcakes legetøj til sand

Melissa & Doug cupcakes sandsæt der kan bruges til lave de lækre kager til forældre m.m. i sandkassen eller på stranden. Sjovt og enkel udendørs legetøj der kan aktiverer den lille pige eller dreng i mange timer. At bage fantasi kager kræver omhyggelig arbejde, og det at skabe mad af sand er noget som 2 årige kan tage rigtig lang tid om.

Lego Duplo

Duplo er sjovt legetøj inden interessen for ”rigtig” Lego tager over.

Duplo stimulerer motorikken og kreativiteten og bruges både som gave til fødselsdag og jul som det ofte gives i barselsgave eller dåbsgave.

Duplo er velegnet fra ca. 1½ års alderen og udvalget af Lego Duplo er stort.

Legetøjsmad

Legemad er et hit blandt de små piger og drenge der elsker at kopierer mor og far i køkkenet.

Når først den store kogekunst fra små børnefingre går i gang, kommer du nok til at ”spise” deres kogekunst i form af legemaden. Perfekt plastik eller trælegetøj til aldersgruppen der kan kombineres med legetøj køkken.

Boldbassin

Et boldbassin som det populære bassin fra Misioo, er sjovt motorik legetøj der også stimulerer sanserne. Legetøjet i forskellige størrelser og mængder af bolde kan bruges fra 1 år og op. Du finder boldbassiner i både den firkantet som rund form. Velegnet som gave til den 2 årige, hvad end det er fødselsdag eller som julegave.

Klassisk gå-scooter

Den klassiske røde gå-scooter er velegnet som babylegetøj som legetøj til 3 år.

Scooteren er med at styrke barnets balance og motorik.

Klassisk legetøj til små børn der har eksisteret i rigtig mange år. Og det er der en grund til; Børn elsker at køre rundt på dem. Måske en god ide som årets julegave til barnet?

Vilac kager i dåse

Kagedåse med forskellige flotte legekager til legekøkken eller anden rolleleg. Vilac kagerne består af forskellige sjove og farvestrålende ting der er fremstillet i træ.

Trehjulet Winther cykel

Den klassiske trehjulet Winther cykel gives ofte som gave til den 2 årige pige eller dreng.

Cyklen der er fremstillet siden 1935 findes i forskellige farver. Og her kan denne multifarvet model være perfekt til at give barnet sjov og samtidig være det gode legetøj til at styrke barnets motorik.

Rubens Barn dukke

Rubens dukker er forskellige håndlavede dukker i blød fleece. Her finder du f.eks. Kids Linnea dukken med lyst hår med rottehaler og matchende kjole.

Dukker er klassisk legetøj, hvor modellerne fra Ruben Barn Kids familien er populære.

Sebra dukkevogn

En dukkevogn er det klassiske legetøj på højde med dukkehus, kuglebane, hammerbræt, hoppedyr m.m. Og her er Sebra dukkevognen i krydsfinèr, en populær model til aldersgruppen. Du får en ganske holdbar og stabil dukkevogn der hjælper barnets motorisk og sociale færdigheder.

Brio togbane

Brio togbane er andet populært legetøj der ofte bruges som gave til børn. Med Brio får du godt holdbart og sjov legetøj som børn automatisk bliver fascineret af.

Prisen på Brio er relativ høj, men du får dog også rigtig mange timers underholdning og legetøj der kan gå i arv. Der findes mange forskellige sæt, hvor dette Brio løfte og læs startersæt kan være fødselsdagsgaven til ham eller hende.

Pedaltraktor

Pedaltraktor til børn er legetøj i den dyre prisklasse, men også indendørs som udendørs legetøj der bliver brugt. Især drenge er helt forgabt i at køre rundt på en pedaltraktor og være super sej. Hvis du søger en gaveide til drengen eller pigen i den høje prisklasse, vil traktoren måske være det perfekte?

Plastik sandkasse

En lille sjov sandkasse der ligner f.eks. en muslingeskal er populær indendørs som udendørs legetøj til 1 og 2 årige børn. Her er den muslingeskal formet sandkasse fra Paradiso Toysen populær model. Sandkassen er fremstillet i plast og kommer med låg. Det giver to steder at fylde og lege i for barnet, hvor det ofte er vand og sand der skal skabes alverdens ting med.

Mammut gyngehest

En gyngehest er sjovt legetøj fra ca. 1 år, 2 år som det er velegnet som legetøj til 3 årige.

Udvalget af gyngeheste er ret stort, hvor Kids Concept Neo Mammut gyngehesten er et populært valg. Du finder dog også andre motiver indenfor gyngeheste fra Kids Concept legetøj.

Giv en gyngehest i gave som er med til at styrke grovmotorikken og balanceevnen.

B Toys gyngehest

En anden type gyngehest kan være denne rodeo gyngehest fra B Toys.

Gyngehesten er velegnet fra 1½ – 2 års alderen. Gyngehesten vil stimulerer barnet og selvfølgelig være sjov at gynge på.

Modellen afspiller lyd af hestens hove når der gynges som ekstra finish over legetøjet.

Flexa Legekøkken

Et legekøkken er sjovt legetøj der holder en del år frem. Med et legekøkken kan den lille imiterer forældrenes kogekunst, og det giver med garanti rigtig mange timers leg som også bliver til udeleg om sommeren højest sandsynlig.

Du finder mange forskellige legekøkkener, hvor dette køkken fra Flexa i flot farve kan være det helt rigtige.

Brio World togbane

Brio World togbane i plastkasse kan være den flotte gave til jul eller fødselsdag.

Du får et flot sæt af det velkendte Brio tog med 50 dele. I sættet finder du et batteridrevet tog og andre sjove ting. Brio er fedt at bygge og lige så sjovt at lege med efter det er samlet.

Vilac sansespil

Vilac sansespil hvor man skiftes til at trække et kort og stikke hånden i følekassen.

Et sjovt spil med 20 kort og 20 træklodser der er med til at stimulerer barnets kognitive sans, følesans og finmotorik.

Spillet anbefales fra 2 år og op.

DR Find Bamse

DR Find Bamse legetøjet er et sjovt spil. Du får en kasse af tin med Bamse figur og 24 billedkort.

Bamse figuren i plast bruger batterier, da den giver lyd fra sig. Det gælder om at gemme Bamse, og så skal barnet lede efter ham. Bamse giver lyd fra med ”Jeg gemmer mig – her er jeg”. Sjov og stimulerende legetøj for de små.

Trybike balancecykel

En løbecykel er et hit fra 2 år, hvor der virkelig kan gives gas på gader og stræder. Og her er Puky løbecykel et populært valg i Danmark, men også denne blå Trybike løbecykel i metal der er velegnet fra +2 år.

Trybike løbecyklen er vinder af Baby Innovation Award 2018, hvor modellen kan bruges en del år frem – Indtil den almindelige cykel dog begynder at vinde interessen mere og mere.

Købmandsbutik i træ

En købmandsbutik er helt ligesom legekøkken eller værkstedsbænk, sjovt legetøj hvor den lille kan kopierer sine forældre. Og at lege købmand er et hit i 2 års alderen, hvor man som forældre godt nok skal købe mange varer gennem dagen. Du finder mange muligheder i plastik eller træ som denne model.

Flexa værktøjsbænk

Flexa værktøjsbænk kommer med en sjove funktioner som skruestik, kroge, hylder, skab m.m. til at gøre den lille handymand til en verdensmester i værkstedet. Sjovt legetøj der giver mange timers leg, hvor der skal tilkøbes værktøj m.m. som legemad til legekøkkener.

Little Tikes græsslåmaskine

Plastik græsslåmaskine med benzindunk fra Little Tikes er noget mange små børn elsker at bruge. Her kan forældrenes ”spændende” arbejde med at slå græsset, efterlignes. Og helt ligesom med legekøkken, værkstedsbænk m.m. er denne leg, noget de fleste børn elsker.

Green Toys te-sæt

Et sjovt te-sæt til den lille, så der kan anrettes det store teselskab. Det giver den sjove leg for den lille pige eller dreng, hvor gæsten nok skal sippe rigtig mange gange til det ikke eksisterende te.

Sættet indeholder 17 dele som kopper, underkopper, skeer, flødekande, sukkerskål og tepotte.

Le Toy Van ispinde

Le Toy Van ispinde legemad der kan kombineres med det store udvalg af andre motiver.

Rollespil legen med mad er sjov, og her er ispinde noget som de fleste 2 årige sætter højt pris på. Og mon ikke også det gælder, når der skal leges vært der byder gæsterne på is.

Startersæt legemad i træ

Legemad giver den sjove rolleleg for den lille pige eller dreng. Og her kan dette startersæt med forskellige ting som mælk, brød, ost, grøntsager, æg m.m. gøre køkken rollelegen helt perfekt. Legemaden er i træ og bruges sammen med købmandsbutik eller legekøkken.

Baby Born dukke

Baby Born Soft Touch dukke med brune øjne er den klassiske dukke der giver mange timers leg.

Baby Born dukken vil komme igennem hele baby processen hvor den 2 årige vil bade, made og sørge for at dukken får tisset. En klassisk dukke i gave til jul eller fødselsdag – og selvfølgelig også som den spontane ting til hende eller ham.

Farvelade malebog

De fleste små børn lærer hurtigt at tegne i vuggestuen og børnehave. Og i takt med alderen er udvalget af malebøger noget som rigtige mange elsker.

Her finder du forskellige populære temaer som Disney Cars, Disney Prinsesse, Frost, Peter Plys og mange andre som denne Farvelade malebog for den mindste, der er velegnet fra 2 år.

Puky løbecykel

En løbecykel er med til at styrke grovmotorikken og balancen. Og en af de meget populære modeller i Danmark, er denne Puky løbecykel. Du finder modellen i mange farver, helt ligesom den kommer i en større størrelse, når barnet vokser fra denne model. Løbecyklen fra Puky er med justerbar sadel og styr.

Gurli Gris dukkehus

Gurli Gris og familien fra Ramasjang er et hit blandt mange små drenge og piger. Og det betyder selvfølgelig også at du finder mange ting som møbler, legetæpper og legetøj med Gurli Gris. Her kan Gurli Gris Familiens hus eller en af de de andre dukkehuse være det sjove Gurli Gris dukkehus til den 2 årige.

Cloudberry Castle kostume

Udklædningstøj begynder at blive sjovt for aldersgruppen, og hvorfor ikke give en udklædningsdragt til den lille pige eller dreng på 2 år? Her kan det være denne populære prinsesse kjole fra Cloudberry Castle. Piger i 2 års alderen er ofte helt pjattet med prinsesser, hvor interessen for Frost med Anna og Elsa nok begynder at snige sig ind.