Livet er lettere når både dine børn og du er udhvilet

Livet er lettere når både dine børn og du er udhvilet
Andreas Thomsen

Skrevet d. 23. marts 2021 af Andreas Thomsen

Du er næppe i tvivl om, at livet er lettere, hvis du er frisk og veludhvilet. Derfor er søvn også noget, man ikke bør gå på kompromis med.

Af denne årsag skal du selvfølgelig sørge for, at du får nok søvn, men det er dog ikke nok. Det er mindst lige så vigtigt at sikre, at du kan opretholde en høj søvnkvalitet. Desværre er der mange, der tror, at det er tilstrækkeligt, at man blot sover otte timer om natten.

Hvad mange forældre glemmer er, at det ikke blot er sin egen søvn, man skal have styr på. Det er nemlig også særdeles vigtigt, at man har styr på sine børns søvn. Faktisk er det lige før, at det er endnu vigtigere, da børn har brug for mere søvn, end voksne har.

Derfor skal du naturligvis også sørge for, at dit barn eller dine børn har de bedste forudsætninger for at få en god nattesøvn. Der er flere måder at sikre dette på, hvilket er ensbetydende med, at der ikke findes én løsning, hvis dine børn ikke virker friske og veludhvilede om morgenen.

Vigtigt at have gode senge til hele familie

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at det er svært at gå en god nattesøvn, hvis ikke man har en god seng at sove i. Det er ikke blot gældende for dig, men også for dit barn eller dine børn. Af denne grund er det vigtigt at sørge for, at du har gode senge til hele familien.

Mange undlader dog desværre dette, da det ofte er dyrt at købe gode senge. Det er en skam, at der er mange, der har det sådan, da man ikke bør se det som et almindeligt forbrugskøb, men derimod en investering. Det er nemlig netop, hvad det er: en investering i din og din families søvn.

I denne forbindelse er det dog også vigtigt at understrege, at der ikke findes én god seng, der er den bedste for alle. Der er nemlig stor forskel på folks præferencer, hvilket er ensbetydende med, at der også er forskel på, hvilken seng, der er den bedste for hver person.

Når det er sagt, skal der dog ikke være nogen tvivl om, at der er senge på markedet, der er bedre end andre. Derfor bør man ikke tro, at alle senge med memoryskum-topmadrasser er ens. Selvom sengene virker ens, er der faktisk stor forskel på dem.

Står du over for at skulle købe nye gode senge til familien, kan du få et overblik over de bedste her, men husk dog på, at hver seng skal vælges med udgangspunkt i hver persons egne præferencer og krav. Ydermere er det også vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig seng, fordi den har vundet en test – det garanterer nemlig ikke, at det er en ideel seng for dig.

Alt for mange danskere går på kompromis med børnenes søvn

Desværre er der rigtig mange danskere, der går på kompromis med børnenes søvn. Det skal ikke forstås således, at der er mange forældre, der ikke sørger for, at deres børn får nok søvn. Det er faktisk noget, som de fleste forældre er gode til at sørge for.

Langt de fleste forældre er nemlig godt klar over, at det er vigtigt for børnene, at de får tilstrækkeligt med søvn. Hvad mange dog glemmer er, at det ikke er nok, at børnene sover i et vist antal timer. Det er også vigtigt, at der er tale om en søvn med kvalitet.

Til trods for, at det virker som om, at børn kan sove alle steder, og de derfor ikke behøver en synderligt komfortabel seng, er det ikke tilfældet. Det er vigtigt, at dine børn har en komfortabel seng at sove i, hvis du skal garantere, at kvaliteten af deres søvn er i top.

Her er det ligeledes vigtigt at huske, at det ikke blot er komforten, der skal være i orden. Sengen skal nemlig også yde korrekt støtte til barnet, da det ellers kan medføre, at han eller hun ikke får en god nok søvn om natten. Ofte som følge af, at man bevæger sig meget, hvis ikke senge yder støtte nok.