Pigecykler – 12 Tommer

Pigecykel 12 Tommer
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Det virker, som om det var i går, at den lille frøken lå og bøvlede rundt på et tæppe med en rangle i den ene hånd og en oversavlet sut i den anden. Nu render hun i stedet rundt ude i haven og kigger på mariehøns og hopper i vandpytter.

Du er så småt begyndt at overveje, om du mon skal til at købe en legetøjscykel til hende. Måske en lille plastikting, der ligner en cykel eller motorcykel, og som hun kan trille rundt på. Men hvorfor ikke bare købe hende en rigtig pigecykel?

Børn kan faktisk lære at cykle ganske tidligt i deres liv. Hvis din datter er omkring 3 år gammel, findes der allerede børnecykler, som hun kan tøffe rundt på.

Skal jeg købe en 12-tommers pigecykel med støttehjul?

Ikke nødvendigvis. Støttehjul følger med de fleste børnecykler, især dem til de virkelig små børn, men de er bestemt ikke et must. Faktisk er det bedst at droppe dem.

Hvis du godt vil starte ud i den lette ende for en sikkerheds skyld, bør du hellere købe en løbecykel.

Det er basalt set en børnecykel, men uden pedaler, så din datter skal skubbe sig rundt på cyklen, og det betyder, at hun bedre kan balancere på cyklen og lige vænne sig til, hvordan hun styrer den.

Støttehjul gør ikke meget andet end at forstyrre læringsprocessen, da din datter ikke får nogen mulighed for faktisk at øve sin balanceevne, når der er støttehjul på cyklen.

Og balance er ret vigtigt, når det kommer til at cykle. Husk i stedet at købe en cykelhjelm til din datter, når I alligevel er ude og købe en cykel.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af en 12-tommers pigecykel?

Du skal som forælder holde dit fokus på børnecyklens størrelse. Det er det vigtigste aspekt af købet, da et lille barn jo ikke har brug for en masse smart udstyr, som for eksempel gearskifte. Du skal blot sørge for, at cyklen passer til hende. Hvis den bliver for stor, bliver den også for tung og dermed svær at styre.

Et sted at starte kan være omkring de 12 tommer i hjulstørrelse, hvis din datter er 3 år. 12 tommer er de allermindste børnecykler.

Men for at finde den helt rigtige størrelse til din datter, skal du måle hendes skridtlængde – længden fra skridtet til jorden, når hun har sko på. Denne længde skal sammenlignes med diverse cyklers sadelhøjder, indtil du finder en sadelhøjde, der er lige under skridtlængden.

På den måde er du sikker på, at din datter vil kunne nå jorden helt med fødderne, når hun sidder på cyklen. Hun skal kunne nå med hele foden og ikke bare med tæerne.