Pigecykler – 16 Tommer

Pigecykel 16 Tommer
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Der er ikke den store forskel på pigecykler og drengecykler, så hvis du går og leder efter en cykel til din datter, behøver du ikke bekymre dig meget om, at det skal være en ’pigecykel’.

Nu til dags betyder en ’pigecykel’ ikke ’pink cykel’. Børnecykler kommer i alverdens farver og designs til begge køn. Du behøver derfor ikke være nervøs for, om der nu vil være noget, som din datter kan lide.

Hvis du er på udkig efter den allerførste cykel, er din datter måske ikke meget mere end 4 år gammel. Måske vil du gerne have, at hun begynder at lære at cykle nu, før hun skal til at starte i skole. Alt du mangler er en god cykel, der passer til hende.

Hvor gammel skal min pige være til en 16-tommers pigecykel?

Hvis din datter er omkring 4 år gammel, kan du gå efter børnecykler med en hjulstørrelse på 16 tommer. Alternativet kan måske være den større pigecykel på 18 tommer.

Hvis du gerne vil være helt sikker på størrelsen, skal du måle din datters skridtlængde – længden fra skridtet til gulvet – og derefter kigge efter børnecykler, hvis sadelhøjde er lige under din datters skridtlængde.

Når du skal købe en cykel til et barn, skal du først og fremmest sørge for, at barnet kan nå jorden med fødderne, når hun sidder på cyklen. Derudover skal du også være sikker på, at den ikke er for tung og dermed svær at styre.

Cyklens størrelse har en indflydelse på, hvor let din datter kan styre den. Hun skal kunne være i fuld kontrol over den, og derfor bør du selvfølgelig også få hende til at testkøre cyklen, før du endeligt beslutter sig for at vælge den.

Det kan du gøre ved at bestille den hjem fra et sted, hvor den også kan sendes retur, hvis ikke den passer.

Alt dette betyder også, at børnecykler ikke har en forfærdelig lang levetid i dit hjem. Din datter kan kun passe cyklen i et par år, før hun bliver for stor og får brug for en ny cykel at vokse på.

Hvor kan jeg købe en 16-tommers pigecykel på tilbud?

Her til sidst kan det nævnes, at siden børnecykler ofte skal udskiftes på grund af barnets konstante vokseværk, er det måske værd at overveje, om du gider betale fuld pris for en splinterny cykel, der kommer til at være for lille om et par år.

Hold hellere øje med, hvornår tidligere års modeller kommer på tilbud. Børnecykler fra for eksempel Winther og Kildemoes er altid solide køb, så hold udkig efter, hvornår nogle af deres cykler kommer på tilbud eller udsalg. Det kan du nemt gøre ved at søge rundt efter tilbud online.