Pigecykler – 20 Tommer

Pigecykler – 20 Tommer
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

De vokser hurtigt, de unger. Den ene dag kravler de rundt på et tæppe, og den næste dag skal de for første gang i skole.

Skolestarten kræver alverdens splinternye ting. Skoletaske, madkasse, penalhus, hæfter og måske endda noget nyt tøj at fejre dagen i. Din datter skal i gang med at lære en masse nye ting, og en af dem omhandler færdselssikkerhed.

På de fleste skoler oplæres de mindste klasser jævnligt i, hvordan man skal opføre sig i trafikken, og en vigtig del af denne læringsproces er at sikre, at børnene kan finde ud af at cykle og følge færdselsreglerne.

Hvis din datter ikke allerede har en pigecykel, er det derfor på høje tid at få købt den til hende. Find en pigecykel 20 tommer til hende i udvalget her.

Er der forskel på drenge- og pigecykler?

Pige- og drengecykler adskiller sig hovedsaligt i deres æstetiske design. Det vil sige, at de er af lige god kvalitet, men blot kan se forskellige ud. Når du skal købe cykel til din datter, bør du derfor først og fremmest bekymre dig om, hvad din datter kan lide.

Der er et stort udvalg af børnecykler derude, så hun burde let kunne finde noget, som hun bliver glad for.

Hvor gammel skal min datter være for at bruge en 20-tommers cykel?

Du skal starte med at finde ud af, hvilken størrelse cyklen skal være. For et barn, der skal starte i skole og er mellem 5 og 6 år gammel, kan det være oplagt at købe en cykel, der er 20 tommer.

En pigecykel på 18 tommer er også en mulighed, men så skal du dog forberede dig på, at din datter hurtigt vil blive for stor til den. En 20-tommers cykel burde til gengæld kunne passe hende indtil 8-årsalderen.

Hvad skal jeg overveje inden køb af en pigecykel?

Hvis din datter er helt ny til at cykle, kan det virke fristende at købe støttehjul til hendes cykel, men det bør du undgå.

Støttehjul gavner ikke din datter. Hun har brug for at lære at styre og balancere på cyklen, og på det punkt vil støttehjul kun hæmme hende.

Fokusér hellere på at bruge en weekend på virkelig at få øvet det der cykelkørsel med hende. Børn lærer hurtigt, og ja, det gør ondt at vælte med cyklen, men det er dét cykelhjelmen er opfundet til.

Så længe din datter har cykelhjelmen – og måske et par albuebeskyttere lige i starten – sker der hende ikke noget.

Cyklen bør også have både fod- og håndbremse, og så kan du overveje, om der er behov for et gear. Et gear vil næppe gavne meget, når din datter stadigvæk er så lille, men det skader heller ikke at have det. Det er dog værd at tjekke, at din datter faktisk er i stand til at bruge det.

Det binder sig til denne sidste bemærkning: Sørg for at få afprøvet cyklen. Din datter skal op og trille rundt på den, så I er sikre på, at hun kan styre den.

Hvis der er gear, er det så let for hende at bruge dem? Kan hun nå jorden med fødderne? Føler hun sig i det hele taget tilpas med at cykle rundt på den?

Når I har testet pigecyklen er det meget lettere at vurdere, om det er den, som I vil have. Lad være med at købe noget, som I ikke har afprøvet, eller som I ikke kan få pengene tilbage for.