Pigecykler – 24 Tommer

Pigecykel 24 Tommer
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

Børn lærer hurtigt, og en af de mange ting, som de lærer, er at cykle. Om det så er før skolestart eller i de første skoleår finder de fleste børn hurtigt sig selv på en cykel. De har siddet på trehjulede cykler, løbecykler og deres første rigtige børnecykel.

Nu er tiden dog ved at være inde til, at cyklen skal skiftes ud. Børn vokser hurtigt, og før eller senere bliver deres første cykel for lille til dem.

Så nu er tiden kommet for din datter. Hun skal have en ny cykel, så I skal ud og lede efter en cykel igen. Men hvor starter man lige?

Hvornår skal jeg købe en cykel på 24 tommer til mit barn?

Et barn har som regel brug for at skifte cykel omkring 8 års alderen. De får brug for en model, der er lige et hak større end den forrige, og det vil som regel være en cykel, der er 24 tommer.

Du bør selvfølgelig tage din datter med ud for at finde den rigtige størrelse der faktisk passer hende. Nogle børn kan være lidt større eller mindre end gennemsnittet, så det er godt at teste cyklen, før du køber den.

Generelt set er 24 tommer dog en god huskeregel for en cykel til en 8 til 10 årig.

Kan jeg købe en pigecykel på 24 tommer på tilbud?

Hvis du er på udkig efter en billig cykel, der stadig er af god kvalitet, kan du overveje at se bort fra de helt nye modeller. Kig i stedet tilbage på det forrige års modeller online, da de ofte kommer på tilbud.

Måske virker det risikabelt at gå efter ’forrige års model’, men hvis du går efter mærker som Winther og Kildemoes, er du som regel altid garanteret en børnecykel af god kvalitet, uanset om den er fra dette år eller ej.

Er der forskel i kvaliteten på pige- og drengecykler på 24 tommer?

Der er ikke den store forskel på drenge- og pigecykler. Det eneste, der adskiller sig mellem dem er som regel farven på dem – og til tider nogle af dekorationerne.

Du behøver derfor ikke bekymrer dig om, hvorvidt kvaliteten på den ene cykel er værre end på den anden.

Fokusér på at lade din datter vælge lige den slags cykel, som hun har lyst til. Selv hvis hun ikke er typen, der elsker lyserød, kan hun stadigvæk finde en pigecykel, som hun vil kunne lide.

For små børn kan den skrigende lyserøde farve virke til at være over det hele, men jo ældre din datter bliver, jo flere forskellige farver og designs vil hun få adgang til.