Pigecykler

Pigecykel
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Det kan være en rigtig god idé at lade din datter cykle i skole. På den måde opnår hun daglig motion og får frisk luft inden en lang skoledag. Spørgsmålet er dog, hvilken pigecykel man skal vælge, herunder også hvilken størrelse. Dette kan du blive meget klogere på i nedenstående guide til køb af cykler til piger. 

Hvilken størrelse pigecykel skal jeg vælge?

Det er helt essentielt, at man vælger den rigtige cykelstørrelse. På den måde opnår man den bedste cykeloplevelse samt undgår spændinger og ømhed i kroppen.

Men når man snakker pigecykel, hvilken størrelse skal man så vælge? Her kommer en guide til, hvordan du matcher barnets alder med stelstørrelse:

Dette er selvfølgelig kun vejledende. Det understreges også ved, at nogle af størrelserne overlapper de forskellige aldre. Stelstørrelsen kommer derfor også an på en vurdering af pigens størrelse.

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse pigecykel, du skal købe, så kan det altid være en god idé at få vejledning af en fagprofessionel i en cykelforretning eller prøve cyklen forinden køb.

Hvilken pigecykel skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige pigecykler, så hvilken skal man vælge? Her kommer tre bud på gode cykler til piger:

Kildemoes Bikerz Retro

Kildemoes er kendt for gode kvalitetscykler, der holder i flere år. Bikerz-modellen her er ingen undtagelse. Den er både stilet og passer til alle piger.

Alle dele af cyklen er testet på laboratorium og overholder de såkaldte EN-standarder. En anden fordel er desuden, at Kildemoes giver deres kunder 15 års brudgaranti på stellet.

Winther 250 Cargo

Mærket Winther er kendt for deres kvalitetscykler. Denne cykel er med et frontlad, hvor man eventuelt kan stille en skoletaske eller sportstaske. Der er både fod- og håndbremse, som er lette at håndtere. Selve stellet er lavet i aluminium, hvilket sikrer en optimal holdbarhed.

Cannondale Trail 20 Girl’s

Denne cykel er en mountainbike og indeholder derfor både indvendige som udvendige gear. Cyklen her er til den fartglade pige, der har styr på cykelteknikken og nyder at cykle lidt hurtigere.

Cyklen kan bruges både til og fra skole samt har holdbarhed til også at kunne klare adskillelige ture i skoven. Cyklen er en letvægtscykel med aluminiumsstel.

Udover ovenstående tre bud, findes der dog også mange andre modeller og mærker af pigecykler. Det handler derfor om at gå på opdagelse og udforske cykeluniverset. 

Hvorhenne kan jeg købe billige cykler til piger?

Når du er på udkig efter en billig pigecykel, så kan det være en fordel at kigge på nettet. Ofte er priserne mere favorable her, end de vil være hos en fysisk cykelforretning. Ulempen ved at købe online er dog, at man ikke kan prøve cyklen og mærke, om den passer ordentligt til den rette vedkommende.

Et andet sted at finde de billige cykler til piger er i større varehuse som for eksempel Bilka eller Føtex. Med billigere cykelmærker som SCO og PUCH er det overskueligt at finde en fin og billig pigecykel her.