Plastik Sandkasser

Plastik Sandkasse
Lau Christensen

Skrevet d. 13. august 2021 af Lau Christensen

Det er altid rart med udendørsaktiviteter til børnene i de lune sommerdage, og dette kan du heldigvis klare med gyngestativer, legetårne og selvfølgelig et køb af en sandkasse. Dog er det langt fra alle, der har plads til de store og permanente modeller i træ.

Med en plastik sandkasse kan du få en lille og fiks model, der ikke fylder hele haven og let kan rykkes rundt på.

Her får du et par gode tips og tricks til, hvilken model i plastik du bør gå efter.

Bør jeg købe en plastiksandkasse med låg?

Uanset typen, du vælger at købe, er det altid en fordel at købe en sandkasse med låg. Først og fremmest undgår du, at der lander nedfaldsblade og lignende i sandkassen, som sammenblandes med sandkasse sandet.

Ydermere er der mange katte, der ofte forveksler sandkasser med større kattebakker. Har en kat været forbi og benyttet den som toilet, kan du bliver nødt til at udskifte al sandet. Dette kan undgås, hvis du køber en udgave med låg.

Ydermere er lågene til plastiksandkasser ofte væsentligt lettere end lågene på eksempelvis modellerne i træ. På den måde kan selv mindre børn selv tage låget af og på, når sandkassen skal benyttes.

Hvor stor en plastiksandkasse kan jeg købe?

Mange af modellerne i plastik er ofte væsentligt mindre end modellerne i træ. Dette er en stor fordel, hvis man ikke føler, man har plads til en stor permanent sandkasse i haven.

Mange plastikmodeller fås i en størrelse på cirka 1 x 1 meter og kan derfor også benyttes, hvis man bor i lejlighed med altan.

De små og fikse størrelser gør også, at sandkassen hurtigt kan rykkes eller gemmes ad vejen, hvis man ikke ønsker at have den stående permanent.

Kan jeg få plastiksandkasser i forskellige former?

Plastiksandkasserne er ofte udformet i sjove former og farver, som eksempelvis dyr eller muslingeskaller. Selvom de fleste modeller er lavet i børnevenlige og festlige farver, er det også til at få modeller i mere diskrete designs, der ikke stjæler en stor del af det visuelle billede på eksempelvis en lille altan.

Hvor kan jeg købe plastiksandkasser?

Sandkasserne forhandles ofte i både havecentre og visse legetøjsbutikker. Dog er det langt fra i alle fysiske butikker, du har et udvalg mellem forskellige farver og størrelser. Derfor kan det anbefales at holde øje med de forskellige varianter hos online forhandlere.

Først og fremmest giver dette et større overblik over, hvilke modeller der er til at få, og ligeledes har du her mulighed for at sammenligne priser på de forskellige modeller for at indhente det bedste og billigste tilbud.