Puky Børnecykler

Puky Børnecykel
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Der er fart i børn, når de først kommer i gang med at kravle. Først kravler de huset tyndt, så begynder de at løbe omkring ude i haven, og nu står du med en lille dreng eller pige, der skal i gang med at ræse rundt ude på fortovet på en splinterny cykel.

Børn kan blive sat på cyklen allerede i en alder af 2½ og 3 år. Så hvorfor spilde tid på at købe legetøjscykler, når du kan købe en rigtig cykel og få dit barn godt i gang med at træde i pedalerne? Mærket Puky har nogle rigtige gode børnecykler af slagsen.

Hvad enten du startede ud med en løbecykel, som du nu ønsker at udskifte med en rigtig børnecykel, eller du blot starter med den rigtige børnecykel, får du brug for at finde frem til en Puky børnecykel, der vil passe til dit barn.

Hvilken størrelse Puky børnecykel bør jeg købe?

Børnecykler kommer i mange forskellige størrelser, for børn vokser hurtigt, så der er brug for mange forskellige ’cykelstadier’.

Hvis du vil købe en børnecykel til den alleryngste i familien, skal du gå efter cykler med en hjulstørrelse på omkring 12 og 16 tommer, da disse egner sig til henholdsvis børn i alderen 3 til 6 år. Det er ofte omkring denne alder, at mange børn får deres første rigtige cykel.

Hvordan kan jeg være sikker på, at jeg køber den rigtige størrelse?

Hvis du vil være helt sikker på at få den rigtige størrelse af Puky cykler, er der et par ting, som du kan gøre. Som det første kan du måle dit barns skridtlængde. Skridtlængden måles fra barnets skridt til jorden, når barnet har sko på.

Skridtlængden bruger du så til at finde den rette sadelhøjde. Sadelhøjden er, hvor højt sadlen sidder over jorden, og det er denne højde som skridtlængden skal matche – eller måske være en tand større end – for, at du kan være rimelig sikker på, at dit barn kan passe cyklen.

Den allerbedste måde at sikre dig, at dit barn kan passe cyklen, er dog ved at lade dit barn prøvekøre cyklen, før du beslutter dig at beholde den. Hvis barnet kan nå jorden med fodballerne, når sadlen sidder lavest, betyder det, at cyklen passer.

Andet man skal være opmærksom på når man køber en Puky børnecykel?

Først og fremmest skal du selvfølgelig huske cykelhjelmen. Køb den sammen med cyklen. Det siger sig selv, at et barn ikke bør køre rundt på en cykel uden cykelhjelm.

Derudover kommer mange børnecykler med støttehjul. Dem behøver du sådan set ikke montere.

Det er bedre for barnet at lære at køre rigtigt på cyklen fra starten af. Støttehjulene hjælper ikke rigtigt på andet end at stoppe barnet fra at lære at balancere rigtigt på cyklen.