Puky Cykler

Puky Cykel
Lau Christensen

Skrevet d. 18. marts 2019 af Lau Christensen

Puky cykler er blandt de mest dominerende på markedet og er populære valg, når barnets første cykel skal anskaffes. Virksomheden har både fokus på det gode design i en æstetisk og sikkerhedsmæssig forstand.

Det er vigtigt, at dit barn får en super oplevelse med sin første cykel, så barnet har lyst til at fortsætte med at bruge den og en dag er klar til at springe på en rigtig cykel.

Derfor skal den have et design, der tiltaler børn. Den skal være festlig og sjov at trille rundt på, og så skal den selvfølgelig også være designet på en måde, så det er sikkert.

Sikkerheden er især vigtigt, da løbecykler skal bruges af små børn, så her er et par ting, som du kan være opmærksom på, når du skal ud og finde den første Puky cykel til dit barn.

Se udvalget af Puky typer til drenge og piger

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af en Puky cykel?

Puky cykler produceres i Tyskland, så du er garanteret en god kvalitet, men det skader aldrig at være opmærksom.

Styret

Alle dele af en løbecyklen skal sidde lige i skabet, så lad os starte med styret. Når du er ude at kigge efter en Puky cykel til dit barn, skal du holde øje med et par ting i forhold til styret.

  • Først og fremmest skal styret ikke være for bredt, da det gør dem svære at styre for barnet.
  • Styret skal kunne dreje 45 grader. Faktisk er det godt, hvis styret er begrænset i, hvor langt det kan dreje rundt, da det giver barnet mere kontrol over løbecyklen.
  • Styret må ikke være for tæt på sadlen.
  • Køb ikke en løbecykel med håndbremse. Det er mere en irritation end en hjælp, når barnet endnu er så lille.

Størrelse

Dit barn skal også kunne have fødderne solidt plantet på jorden, når de sidder på løbecyklen. Det er mere sikkert for dem.

Saddel

Derudover bør sadlen være behagelig og blød, så dit barn undgår at få ondt i ryggen og halebenet, når de kører over bump og ting i jorden.

Hjul

Du kan yderligere sikre en god komfort ved at købe brede, bløde hjul, der både kan tage fra mod bump og skåne barnets ryg, og samtidig giver barnet mere kontrol over løbecyklen.

Justérbarhed

Udover en ordentlig cykelmodel skal du sikre dig, at du har mulighed for at justere på cyklen. Du skal kunne hæve og sænke både sadel og styr. Dit barn vokser hele tiden, så du skal kunne tilpasse løbecyklen til barnets evigt skiftende højde.

Endelig skal du være super opmærksom på de mange små dele af cyklen. Børn har små fingrer og nysgerrige sind. Derfor skal du sørge for at sikre dig, at der ikke er nogle huller at få fingrene fanget i eller små løse ting, som dit barn kan få fat i og proppe i munden.

Ved at huske på disse tips kan du finde den bedste Puky cykel til dit barn.