Puky

Puky
Lau Christensen

Skrevet d. 18. marts 2019 af Lau Christensen

Nu hvor barnet har lært at gå, skal du til at lære det at cykle. Den slags kræver en masse øvelse og noget begynderhjælp. Det mest komplicerede ved at cykle er at holde balancen, og det er dér løbecykler fra Puky bliver relevante.

Med børnecykler fra Puky kan dit barn begynde at øve sig i at balancere på cyklen og vænne sig til følelsen af at sidde i sadlen.

Der er ingen pedaler at skulle forholde sig til, og dit barn skal blot skubbe sig selv fremad med fødderne. Det er en sikker ny måde for barnet at udforske verden, og det gavner dets motorik.

Fordelen ved løbe- og børnecykler er, at de er en god forberedelse til den rigtige cykel. Dit barn har allerede forbedret sin balanceevne på løbecyklen, så I behøver sjældent at ty til støttehjul, når I skal i gang med en rigtig cykel. Fornemmelsen af at styre cyklen sidder allerede i barnet.

Løbecykler fra Puky kan således gøre overgangen fra skridt til cykel lettere for dit barn, men det kræver selvfølgelig, at du finder en løbecykel, der passer.

Se udvalget af Puky typer til drenge og piger

Hvilken størrelse Puky cykel skal jeg købe?

Når du skal finde en cykel, der har den rigtige størrelse til dit barn, skal du som det første sikre dig, at barnet kan nå jorden med fodballerne, når barnet sidder på løbecyklen.

Dette er vigtigt for at sikre barnets tryghed. Når barnet øver sig i at køre på løbecyklen, skal det kunne tage af med fødderne, for ellers risikerer det at falde med cyklen.

Derfor er det dit barns benlængde, der bestemmer den passende størrelse. Dette kan du beregne ved at måle dit barns skridtlængde og derefter sammenholde skridtlængden med saddelhøjden på løbecyklen.

Puky arbejder med tre størrelser: Medium, Large og Xtra-Large.

Medium er for de yngste børn omkring 2 år, og Xtra-Large er for de ældste omkring 3 år. De forskellige størrelser egner sig til forskellige skridtlængder.

  • En størrelse Medium egner sig til en skridtlængde på cirka 30 centimeter.
  • Large passer til en skridtlængde på cirka 35 centimeter.
  • Xtra-Large passer til en skridtlængde på 42 centimeter.

Kan jeg købe en Puky cykel i træ?

Som en afsluttende bemærkning kan det nævnes, at det er begyndt at blive populært at købe løbecykler af træ.

Før i tiden var en cykel af træ ikke det bedste valg, da de var dårlige til at modstå vejret, men der er sket mange forbedringer, og i dag kan en træløbecykel derfor være lige så god som løbecykler af andet materiale.

En Puky løbecykel fungerer lige godt, uanset materialet, så valget af træ kan på sin vis være rent æstetisk. Fordelen ved at købe en den i træ kan dog være, at de er mere miljøvenlige.

Træ  er CO2-neutralt, så hvis I er en familie, der går op i at værne om miljøet og forsøger at være  økologiske, kan en cykel af træ derfor være et smart valg.