Pukylino

Pukylino
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Små børn skal nå at opleve en masse i deres første år. Hele verden skal suges ind, og alt er nyt og spændende og skal udforskes.

Gennem deres lege lærer de om verden ved at røre, smage og se – og ved at stille forfærdeligt mange spørgsmål.

Derfor kan det også virke naturligt at give dit barn en løbecykel, mens de stadigvæk er små, så de så småt kan begynde at forberede sig på deres fremtidige ræsen rundt på gader og stræder.

For de helt små børn er det selvfølgelig umuligt bare lige at hoppe på en tohjulet cykel. De skal starte lettere ud med løbecykler(Puky løbecykel), der har flere hjul og er mere overskuelige at styre.

Men hvornår er dit barn klar til en løbecykel? Og hvilken løbecykel skal du i så fald købe?

Hvornår er mit barn gammel nok til en løbecykel?

Dit barn kan begynde at trille omkring på en løbecykel allerede, når de er 2 år gamle. Løbecyklen kan følge dem helt, indtil de er 5 år og så småt skal til at skifte over til almindelige børnecykler.

Skal jeg købe en løbecykel med støttehjul?

Det anbefales på det kraftigste, at du holder dig til en løbecykel uden støttehjul. Imens dit barn vokser op, kommer de til at skifte mellem løbecykler – fra firehjulede, til trehjulede, til tohjulede.

Lad dem gennemgå denne proces uden hjælpemidler. På den måde vil deres fremtidige overgang til rigtige børnecykler gå langt lettere.

Løbecykler kan nemlig hjælpe dit barn med at udvikle deres motoriske færdigheder. Helt små løbecykler, som for eksempel Pukylino løbecykler, lader dit barn øve sig i at styre cyklen og skubbe sig rundt.

Når dit barn senere begynder at skubbe sig rundt på tohjulede løbecykler, får de også øvelse i at holde balancen på en cykel.

Dermed får de lettere ved at lære at bruge en børnecykel, da de allerede vil have lært at holde balancen på en cykel.

Hvilken størrelse Pukylino cykel skal jeg købe?

Det afhænger naturligvis af barnets alder. Hvis du leder efter en løbecykel til dit 2-årige barn, skal du finde en medium løbecykel, hvilket spøjst nok er den mindste af løbecyklerne, og jo ældre barnet bliver, jo større skal løbecyklen være.

Hvis du vil være sikker på at finde den rigtige størrelse, kan du måle dit barns skridtlængde – længden fra deres skridt til gulvet, når de har sko på. Denne længde kan du så sammenligne med løbecyklens sadelhøjde.

Når sadlen sidder lavest, skal dit barn kunne nå jorden med fodballerne, ikke bare med tæerne. Derfor er det også smart at tage dit barn med ud for at prøve løbecyklen, så du er sikker på, at den passer. Når du har styr på størrelsen, får dit barn ingen problemer med at ræse rundt i stuen eller