Rutsjebane

Rutsjebane
Lau Christensen

Skrevet d. 13. august 2021 af Lau Christensen

Gyngestativer, sandkasser, klatrevægge… og naturligvis rutsjebaner er noget af det, som man ofte finder på de bedste legepladser. Hvis du leder efter muligheden for at have en lækker legeplads i haven, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Her vil vi hjælpe dig med at finde den perfekte rutsjebane, som skal skabe sjov leg i baghaven.

Hvilke forskellige typer rutsjebaner kan man finde?

Der findes mange forskellige variationer. Nogle er meget simple, mens andre indeholder lidt af hvert. Dette afspejler sig naturligvis også i prisen, hvor de multifunktionelle varianter ofte vil koste en smule mere. Her vil vi tage et kig på tre forskellige typer:

  • Den simple plastik rutsjebane
    Den simple løsning kan man ofte finde til mellem 200 og 500 kroner. Her får du en lille og simpel bane, som kan anvendes af de mindste.
  • Legehus med rutsjebane
    Denne løsning er virkelig smart. Det er en god måde, hvorpå man kan spare på pladsen i haven og få mere for pengene. Hvis du anskaffer dig et sådant legehus, kan ungerne uden tvivl have det sjovt i mange timer.
  • Gyngestativ med rutsjebane
    Et multifunktionelt gyngestativ kaldes også ofte for ’et legetårn’. Disse er utroligt smarte og sjove, men alt dette betaler man naturligvis også for. Prisen på denne løsning vil ofte være omkring 2.000 kroner.

Hvor og hvornår kan man finde rutsjebaner på tilbud?

Priserne varierer næsten lige så meget som størrelserne og typerne. Men ligegyldigt hvilken type du vælger, er der uden tvivl nogle penge at spare, hvis du leder efter gode tilbud. Men hvor finder man disse?

Tidligere har det været meget populært at købe produkter som disse i fysiske butikker. Internethandlen er dog også ved at tage over på dette område.

Den store online handel giver da også god mening, for du finder ofte lavere priser og et større udvalg, når du handler på nettet. Det er dog ikke ligegyldigt, hvornår på året du køber haveudstyr.

Når man taler om legetøj til haven, så er disse varer ofte mest populære om sommeren. Derfor kan du med stor fordel vente til juni, juli eller august, før du slår til. Her vil du ofte kunne finde gode tilbud.

Hvis sommeren allerede er forbi, kan du være heldig at finde gode tilbud på mærkedage som for eksempel Black Friday, hvor mange webshops også sætter priserne ned.

Kan jeg købe en indendørs rutsjebane?

Hvis du allerede har en bane i haven, og hvis børnene er vilde med denne, kan du overveje andre muligheder. Du kan for eksempel finde en lille indendørs variant, som kan stå på legeværelset.

Mulighederne inde i huset giver også anledning til multifunktionelle løsninger. Du kan blandt andet finde en fed køjeseng med rutsjebane, hvor der også er plads til skrivebord eller opbevaring under køjen.

Det er altså kun fantasien, der sætter grænser. Men ligegyldigt om du vil have banen i haven eller på børneværelset, bør du lede efter gode tilbud på nettet og overveje funktioner og pris, inden du køber.