Sådan får du mere kontakt til dit barn

Sådan får du mere kontakt til dit barn
Andreas Thomsen

Skrevet d. 7. april 2020 af Andreas Thomsen

Vækkeuret ringer. Madpakker. Bad. Tiden går. Mælk ud over det hele. Ud ad døren.

Kender du en stresset morgen som denne? Så tilhører du formentligt også den gruppe af forældre, der ikke føler de bruger nok tid med deres børn. Det er ganske tidstypisk, da skærme og arbejde er stærkt overhalet af brætspil og godnathistorier. Derfor får du herunder tre små råd, der måske kan gøre kontakten til dit barn større.

1.      Masser af fysisk kontakt

Når dit barn flytter hjemmefra savner du deres duft og deres rod. Derfor er det vigtigt at nyde dem så længe de stadig er tæt på. Dog er hverdagen ofte fyldt med forskellige konflikter som tager jeg længere fra hinanden. Hvis I gør en dyd ud af at kramme hinanden, lægge en arm om halsen af hinanden og tage fat i armen på hinanden, så vil den fysiske kontakt bringe jer tættere sammen. Ingen råber ad nogle, som lige har givet dem et kram.

2. Byt skærmtid ud med taletid

I de fleste hjem er der kommet faste skærmtider til børnene. Det tager et pres fra dig som forældre, da barnet kan passe sig selv i denne tid. Det er dog vigtigt at bruge mere tid sammen. Giv derfor mindre skærmtid til dit barn og sæt tid af til at tale med hinanden. Jo mere I snakker sammen, des mere tryg vil dine børn blive med at være ærlig overfor dig og fortælle fortrolige ting til dig.

3. Planlæg tiden sammen

Ligesom I planlægger at tage i sommerhus, så planlæg også tiden derhjemme. Beslut jer eventuelt for, at I alle holder familieaften hver onsdag. Her kan der være tid til at snakke sammen, spille spil og hjælpe hinanden med huslige projekter. Vi er ikke afhængige af familien på samme måde som før, så planlæg tiden sammen og mind hinanden på vigtigheden af en familie. Den seneste tid har der været fokus på landets udsatte børn, disse mangler en familie der værner om dem, så husk at pas på hinanden og sæt pris på hinanden.