Sådan holder du den bedste fastelavnsfest

Sådan holder du den bedste fastelavnsfest
Andreas Thomsen

Skrevet d. 29. maj 2020 af Andreas Thomsen

Fastelavn er en helt speciel dansk højtid, som rigtig mange mennesker holder af – både unge og gamle. Men især børn har det sjovt på denne dag og det er derfor også helt ideelt at holde en god fastelavnsfest, hvor børnene rigtig kan more sig.

Her får du nogle gode tips til hvilke ting du skal huske på at have i orden, når du holder en fastelavnsfest for børnene.

Fastelavnstønder

Den allervigtigste ting, som må og skal være til stede ved enhver fastelavnsfest, er fastelavnstønder. Langt de fleste os kan selv huske hvor sjovt det var at stå på rad og række med vores venner, da vi var små og vente på, at det var vores tur til at få battet i hænderne, så vi kunne slå løs på tønden.

Hvis rigtig mange børn står til at komme til festen, så kan det være en god ide at have mere end én fastelavnstønde. På den måde bliver køen ikke alt for langt og børnene når ikke at kede sig, imens de venter på deres tur.

Når du har mere end en fastelavnstønde, så er du også helt sikker på at alle børn får mulighed for at slå løs på tønden mindst én gang, før den går i stykker. Og med to eller flere tønder er du også sikker på, at der er nok slik til at alle børnene kan få noget.

Dekorationer

En fest er ikke helt det samme uden en masse dekorationer, som hjælper en til at komme i den helt rette stemning. Vi pynter jo også op til jul, fordi det skaber en helt speciel julestemning. Så der skal da også pyntes op til en fastelavnsfest.

Og hvilken slags dekoration er det så lige du skal have fat i? Noget med en masse farver er et godt sted at starte.

Og så kan du have dekorationer med en sort kat hængende her og der. Det hedder trods alt ”slå katten af tønden”, så den sorte kat er ofte et genkendeligt billede på fastelavn.

Hvis du mangler lidt ekstra inspiration, så kan du også tage et smut på nettet og se, hvad andre mennesker har fundet på gennem tiden. Der kan du sikkert finde en masse gode ideer til hvilken form for dekoration du kan pynte op med til den store dag.

Du kan eventuelt også arrangere, at du og børnene laver nogle dekorationer sammen på selve dagen. På den måde skaber du også lidt underholdning for de små i løbet af festen.