Inspiration til slim legetøj

køb billig slim legetøj online
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Slim legetøj er blevet et hit til både drenge og piger. Slim der også kendes under den engelske betegnelse; Slime, blev oprindelig opfundet af det amerikanske firma Mattel tilbage i 1976. Slime kan laves selv, strækkes, formes og æltes med. Og børn fra ca. 3-4 års alderen og opefter, elsker at stikke fingrene i det og samtidig over alderen med at skulle smage på alting.

Du / børnene kan lave hjemmelavet slim i mange forskellige varianter.  Du kan også købe legetøjet hos Bog & Ide, legetøjsbutikker og online. Her gælder det dog om, at tage højde for eventuelle skadelige kemikalier.

Du bør kun købe CE-mærket produkter. Helt ligesom du bør sikre med handsker og rigelig håndvask, da børn er mere følsomme overfor kemikalier.

Hvorfor slim legetøj?

brug de rigtige slim opskrifter

Slimen, hvad end det er et ”færdig produkt” som Pop slime fra Poopsie, Elmers eller noget du laver selv, så kan det give lidt griseri. Men legetøjet kan også give mange timers sjov for især de mindre børn, hvor der blandes og regnes på doseringer. Og efter lang tid med at røre rundt og ælte, så bliver resultatet måske det helt perfekte i barnets verden.

Netop denne sjov gør, at legetøjet er perfekt. Og opvejer at man måske skal tørre noget slim op fra tid til anden.

Se også: Hvor kan man købe slim?

Elmers slim

Elmers der opfandt skolelim, er i dag producent af mange ting. Her er Elmers Slime blevet populært og forhandles hos mange forhandlere verden over. Slimen der er sikker og børnevenlig, består af forskellige produkter så børnene selv kan blande slimen. Her bruges en dunk med lim, en aktivator og en farve til sammensætningen.

Elmer’s har forskellige produkter. Du kan købe farver, aktivator og lim enkeltvis i forskellige størrelser og farver. Du kan også købe slimsæt, hvor standard er et sæt med 2 forskellige farver og 2 dunke med magiske væsker til blandingen.

Sikker slime

Barberskum, kontaktlinsevæske, lim og andre produkter kan være usundt for børns hud. Helt ligesom Bor og andre materialer bør undgås i legetøj. Derfor skal du både ved det hjemmelavet som købte slime, følge nogle gode råd:

  • Håndvask: Hyppig håndvask er nødvendigt også under produktionen af slimen. Og også når der leges med den hjemmelavet slime
  • Opsyn: Lad ikke børn lege alene med den hjemmelavet slim
  • CE-mærke: Undgå produkter der ikke er CE-mærket. Alibababa, Amazon, Wish og andre af de store platforme, skal ikke efterleve EU reglerne. Og på disse platforme kan du finde masser af produkter uden anvisning af producent og land. Hvis du samtidig ikke kan få data om materialer og ingredienser, så bør du holde dig væk fra det
  • Allergi: Undgå produkter der kan skabe allergi, hvor legetøj med parfume bør undgås

Hjemmelavet slim

køb det sjove slime legetøj

Det er faktisk ganske simpelt at lave slime – Find opskrifter / inspiration i indlægget her: Hvordan laver man slim

Du kan købe de færdige produkter fra Elmers. Men du kan også sagtens lave det selv med de forskellige slim opskrifter.

Du kan lave slim med lim, barberskum, kontaktlinsevæske, kartoffelmel eller slim uden lim som ofte bruges til fluffy slim.

En del produkter afgiver uønsket kemi, der ikke er godt for børns hud og helbred. Helt ligesom produkter som lim ikke er designet til kontakt med lim. Og barberskum indeholder ofte parfume, der ikke er godt for børns følsomme hud. Derfor bør du rådføre dig med anbefalingerne fra Miljøstyrelsen her.