Bedste slyngevugger til den lille

Ønsker du eller i at forøge familien med et nyt medlem? Eller venter i allerede en lille ny i nærtstående fremtid? I så fald har i sikkert allerede opdaget, hvor meget forberedelse der er op til fødslen.

Der er mange ting at lære og anskaffe, og det hele kan måske virke lidt overvældende. En rigtig god ting at anskaffe sig i god tid, kan være en slyngevugge der ofte også omtales som hængevugge.

Slyngevuggen giver babyen følelsen af at ligge i mors mave og derved føle sig tryg. Og bevægelserne i vuggen sætter gang i barnets sanser, hvilket stimulerer barnet udvikling.

Vi har fundet de bedste slyngevugger i denne guide / test og gode råd til dèt du behøver at vide om vuggen. Det giver dig det nemme og hurtig overblik over mulighederne i 2021.

3 bedste slyngevugger

Moonboon slyngevugge

Velegnet fra nyfødt

Økologisk bomuld og kapok

Fin pris

Nonomo slyngevugge

Flot design

Økologisk bomuld

Med beslag

Natures Sway vugge

Madras med mikrofiberfyld

Nem at transporterer

Maksimal belastning: 15 kg

Indholdsfortegnelse

Hvad er en slyngevugge?

En slyngevugge er en særlig form for vugge, hvor selve vuggen er udgjort af et stort stykke stof, der hænger fra en krog.

Slyngevuggen omslutter barnet og giver barnet følelsen af tryghed ved at ligge i mors mave, hvilket hjælper til en bedre søvn. Her kan en vuggemotor eller blide bevægelser der gynger selvfølgelig hjælpe også. Barnets bevægelser i vuggen sætter gang i sanserne og kan hjælpe på balance og motorik.

Da vuggen er fremstillet af stof, kan vuggen nemt transporteres rundt og er derfor også oplagt at bruge som rejseseng/weekendseng, hvis i skal på ture af forskellige arter.

Slyngevuggen kan hænges op mange forskellige steder i huset eller lejligheden, så dit barn nemt kan følge med dig rundt i løbet af dagen.

Hvorfor købe en slyngevugge?

Helt ligesom med et aktivitetstæppe, babynest, voksipose m.m. er der forskellige gode grunde til hvorfor du skal investerer i en slyngevugge til babyen.

Din baby kan opnå disse fordele med den hængende vugge:

 • Gyngebevægelser giver barnet ro
 • Tryghed ved at ”ligge i mors mave”
 • Hurtigere søvn
 • Tæthed og varme
 • Kan hænge de fleste steder
 • Ofte nem at flytte / tage med
 • Afhjælper kolik og refluks

De populære vugger

Slyngevugge med vuggemotor & vuggestativ
DKK4.198,00
Tvillinge slyngevugge
DKK2.399,00
Slyngevugge
DKK1.399,00
Natures sway Slyngevuggen – Natures sway Original – Naturhvid
DKK2.099,00
Natures sway Slyngevuggen – Junior
DKK2.199,00
Sampak – Slyngevugge, vuggemotor & stativ
DKK4.575,00
Nonomo slyngevugge med uldmadras GRÅ
DKK1.189,00
Økologisk slyngevugge, Seagrass
DKK1.495,00
Nonomo slyngevugge med mikrofiber madras Wild Dots
DKK1.189,00
Økologisk slyngevugge, Ocean
DKK1.495,00
Økologisk slyngevugge
DKK1.495,00
Sampak – slyngevugge & vuggemotor
DKK2.870,00
NONOMO Slyngevugge – grå
DKK1.049,30
NONOMO Slyngevugge inkl. uld madras – natur
DKK1.119,30
Nonomo® slyngevugge, økologisk med kapok – natur
DKK1.196,00
Nonomo® slyngevugge, økologisk med kapok – grå
DKK1.196,00
Nonomo® slyngevugge med uld, økologisk – natur
DKK1.196,00
Nonomo® slyngevugge med uld, økologisk – grå
DKK1.196,00
Nonomo® slyngevugge tvillinger med uld – Grå
DKK2.396,00
Nonomo® slyngevugge tvillinger med uld
DKK2.396,00

Hvilken slyngevugge skal du vælge?

Der findes slyngevugger i mange forskellige designs. Alle har de til fælles, at de skaber øget tryghed og ro for barnet, når det ligger i dem.

Vugger kan købes i mange forskellige materialer, farver og mønstre, så det vil være muligt at finde en vugge, der passer til enhver smag og vil klæde ethvert hjem.Du kan selvfølgelig også købe slyngevugger til tvillinger.

Der findes ikke billige slyngevugger i sammenligning med klassiske vugger. Priser på de populære modeller starter ved omkring 1.500 kr.

Det vil afhænge enormt meget af den enkeltes behov, hvilken vugge der er den rette. Men de nævnte bedste / populæreste vugger er alle gode valg til de fleste.

Ikke den optimale løsning for alle

Der er en række tilfælde, hvor en slyngevugge nok ikke velegnet at benytte. Det kan for eksempel være ved medfødte skævheder i barnets ryg eller nakke.

Hvis du er i tvivl, om slyngevuggen er det rette valg for dit barn, kan du spørge en sundhedsplejerske eller læge til råds.

Det er også vigtigt at sætte sig grundigt ind i sikkerhedsforanstaltningerne, der er knyttet til en slyngevugge. Eksempelvis vil barnet, når det bliver lidt større, kunne vriste sig ud af vuggen, og det er derfor vigtigt, at vuggen ikke placeres for højt over gulvet, når dette bliver aktuelt.

De populære slyngevugger dog sikkerhedstestet omfangsrigt og har en række egenskaber, som har til formål at sikre den maksimale sikkerhed, så både du og din baby kan føle jer hel trygge ved at benytte vuggen.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsen har ikke retningslinjer i forhold brug af slyngevugge. Derfor hører typen under de generelle anbefalinger fra sundhedsstyrelsen for at nedsætte vuggedød:

 • Barnet skal have mulighed for at bevæge sig frit
 • Læg altid barnet til at sove på ryggen
 • Undgå at barnet får det for varmt under søvnen
 • Barnets skal kunne trække vejret frit til begge sider
 • Barnet skal kunne frit dreje hovedet til siderne
 • Barnets ansigt må ikke være dækket
 • Barnet bør sove i seng med fast bund og madras

Slynge- eller hængevugge?

Slynge- og hængevugger omtales ofte som det samme. Men der er dog forskel på de to typer af hængende vugger. En hængevugge er med fast bund, og kan derfor bruges til længere lure og nattesøvn i forhold til nogle slyngevugger.

Slyngevuggen er lavet af stof men ofte uden en fast bund. Og selvom der ofte bruges en baby madras, så er slyngevuggen ikke altid velegnet til nattesøvn for barnets fysiske udvikling, her skal du bruge en vugge, bedside crib eller måske hængevuggen. Derimod er slyngevuggen rigtig god til små lure gennem dagen og godt alternativ til f.eks. kravlegården.

Hvor længe kan vuggen bruges?

Slyngevugger er formidable til alle babyer. Men er måske ekstra meget værd at prøve, hvis du har en baby, der lider af søvnproblemer. Alle disse fordele kan du nyde godt af i helt op til to år eller indtil dit barn vejer 15 kg. Herefter skal slyngevuggen typisk skiftes ud med en anden form for seng eller vugge.

Der er desuden gode muligheder for at købe særlige madrasser, som er tilpasset til forskellige vægtklasser efterhånden som dit barn vokser. På den måde kan du og dit barn få glæde af slyngevuggen i lang tid.

Hvor længe må baby ligge i slyngevugge?

Vuggens maksimale vægt belastning må ikke overskrides, hvor en vugge junior model kan klare helt op til 25 kg belastning. Men mange modeller anbefales fra 0 -2 år i forhold til brug – Dèt er dog babyens aktivitetsniveau, der afgør, hvor længe vuggen kan bruges.

Mange børn begynder at rulle fra mave til ryg og sætte sig op fra 4-6 måneders alderen, og så er vuggen måske ikke sikker mere.

Hvordan du bruger en slyngevugge?

Vuggen hænger i en fjeder, så du nemt kan vippe vuggen uden at være nervøs for vuggen tipper rundt. Du kan tilkøbe en slyngevugge motor eller manuelt vippe vuggen op og ned(ikke frem og tilbage), så barnet får samme følelse som at vugge i din arm.

Tilbehør til slyngevuggen

Du kan købe forskellig tilbehør til slyngevugger:

 • Stativ: Så du nemt og hurtigt kan flytte vuggen rundt i boligen
 • Vuggemotor: Til automatisk at vugge den lille i søvn
 • Madras afstiver: Giver mere plads i vuggen
 • Myggenet: Helt ligesom med barnevogn og andet, er et myggenet praktisk

Ophængning?

Slyngevugger kan hænge fra en krog i loftet, via dørbeslag i dørkarm eller andet sted med plads til at vippe vuggen. Du kan dog også købe et slyngevugge stativ, så vuggen nemt og hurtigt kan stå alle steder, også tages med ud af huset.

Se denne video med hvordan du hænger en slyngevugge op:

Stativ til slyngevugger

Et stativ er et smart tilbehør til vuggen. Ved at tilkøbe et stativ kan du nemt flytte vuggen rundt i hele boligen, helt ligesom vuggen kan tages med udenfor gennem de varme måneder.

Til Moonboon, Leander, Natures Sway m.m. kan du tilkøbe et stativ til deres vugger. Disse er alle gode modeller, hvor mange også vælger DIY og fremstiller et hjemmelavet stativ. Med stativ gælder det om at stativet er stabilt, kan foldes sammen, er sikkert for barnet og om der er plads i lejligheden eller boligen.

Nonomo Tipi Stativ til Slyngevugge – Hvid
DKK1.199,20
Nonomo Tipi stativ til Slyngevugge – Anthracite
DKK1.199,20
Vuggestativ
DKK1.799,00
Nonomo Design Stativ til Slyngevugge – Anthracite
DKK1.699,00
Nonomo stativ – basis – mørkegrå
DKK1.299,00
Leander Vuggestativ
DKK1.199,00
Stativ til Slyngevugge
DKK1.895,00
Nonomo® Tipi stativ til slyngevugge – Hvid
DKK1.495,00

Kan en slyngevugge vaskes?

De viste modeller er forskellige, så nogle vugger kan maskinvaskes, mens andre vugger kun kan tåle håndvask. Maskinvask er ved 30-40 grader med parfumefri vaskemiddel.

Det samme gør sig gældende for de forskellige slyngevugge madrasser. Håndvask skal være nænsomt ved 30 grader. Og det anbefales at lufte madrassen mindst en gang om måneden.

Natures Sway slyngevugger

Natures Sway har eksisteret siden 1998 og en af de førende på markedet indenfor slyngevugger. Du får en kvalitetstestet vugge der er fremstillet i naturlige materialer. Hvilket også gør sig gældende for nyere modeller som Moonboon slyngevuggen der er kåret bedst i test de seneste år. Firmaet har hurtigt fået succes efter optræden i Løvens Hule.

Natures Sway er dyrere end både Moonboon og Nomono men populær for sin kvalitet. Se denne video med anbefaling af Natures Sway vugge:

Slyngevugge og motor fra Moonboon