Solcreme til børn (Guide) – Det essentielle du bør vide

brug en god solcreme til børn guide
Lau Christensen

Skrevet d. 3. april 2018 af Lau Christensen

Solcreme til børn guide? Det er meget vigtigt at beskytte sig mod solens stråler, gennem hele livet. Der er faser i livet hvor det er ekstra vigtigt, at vi beskytter os ekstra godt mod solens UV stråler, og det er når du er barn.

Som forældre, kan det være en jungle at finde rundt i de 100 vis af solcremer der i dag findes på markedet.

Du skal have et skarpt øje på, at de solcremer du køber til dit barn, er med en høj faktor, og dvs. faktor 50! det lyder måske som for meget i dine ører, men vores nordiske hud, er slet ikke egnet til at kunne modstå solens stråler, som de kan sydpå.

Det er derfor ekstra vigtigt at du vælger en faktor 50 til dine børn, når i skal ud og nyde sol og varme, da børns hud er meget mere sart og modtagelig end os voksnes hud. Det er derfor vigtigt at du skåner huden når vi taler om børn og UV-stråler, ved fx ikke lade dem ligge i direkte sol, men holder dem inde i skyggen, eller giver dem en t-shirt på.

Børn elsker at bade, og det er derfor også i de fleste tilfælde nødvendigt, at vælge en solcreme der både har en faktor 50, og som oveni købet i vandfast. Hvis du køber en vandfast solcreme til børn, vil der ofte være afmærket dette udenpå flasken, ved at der ofte er en tegning af børn og vand. Derudover skal du læse på flasken, eller spørger personalet, hvor lang tid den er vandfast, da dette er vigtigt for hvor ofte du skal smøre dine børn ind i solcreme.

Gå efter de godkendte mærker

Når du som forældre skal ud og købe solcreme til dine børn, så anbefales det at du kigger efter de mærker med solcreme der er velegnet til børn. Der vil på flasken eller tuben være afbilledet børn og en faktor, og på den måde kan du se det er en solcreme til børn. Du skal være kritisk med, hvad du smøre på din børns hud! Derfor anbefales der, at du vælger en solcreme som der selvfølgelig har en faktor 50, er vandfast men også at de enten er Astma og Allergi mærket, eller Svanemærket. Dette er din garanti for, at det du smøre på dine børns hud, ikke er fyldt med parfume, parabener og tilsætningsstoffer der er usundt for dit barn. Der er derfor en god ide at gå ind på dit lokale apotek hvis du vil sikre dig at få en solcreme til dine børn, der ikke indeholder skadelige tilsætningsstoffer, og her kan du også få kyndig vejledning i valg af solcreme.

Vælg kvalitet frem for kvantitet

Solcreme til børn er ikke billigt, og det er der en grund til. De godkendte mærker det fremstiller gode, godkendte og testede solcremer til børn, har afprøvet solcremerne, og der er evidens for, at de er fotostabile. En fotostabil solcreme vil sige, at den kan beskytte mod solens stråler i op mod 4 timer af gangen, og beskytter derudover både imod UVA og UVB stråler. En billig solcreme du kan finde på hylden i supermarkeder, giver ingen garanti for at beskytte mod både UVA og UVB stråler, og de fleste er ikke godkendte som fotostabile, og du kan derfor ikke være 100% sikker på hvor lang tid solbeskyttelsen holder. Derfor skal du altid vælge en solcreme til børn, fra mærker der har disse certifikater og hvor det klart og tydeligt står at det både er UVA og UVB beskyttende.

Gode råd til børn og solbeskyttelse

Udover den gode solcreme til børnene der har en solfaktor 50, er vandfast og er fotostabilt, så findes der nogle gode råd, som kan supplere til en god solbeskyttelse.
Det er at du;

  • Undgår at dine børn kommer ud i solens stråler mellem 12:00 og 15:00.
  • Smøre solcreme på dine børn mindst hver 4. time.
  • Giver dine børn en solhat på, og husker at smøre solcreme på ørene.
  • At du smører solcreme på de udsatte steder, hvor børn ofte bliver forbrændt, som er; øre, næse, skuldrer og hårskilning.
  • Hvis dine børn plasker rundt i poolen eller på stranden, kan det være en ide at give dem en t-shirt på, der kan give ekstra beskyttelse i vandet.