Stunt Løbehjul

Stunt Løbehjul
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Skateboards er ikke de eneste ting, som dit barn kan lære at lave vilde tricks og stunts med. Der findes også løbehjul, som man kan give sig i kast med at lære tricks på.

Nu til dags er det for mange børn mere fristende at sidde indenfor ved fjernsynet og computeren, så det er vigtigt at forsøge at appellere til dem med sjove udendørsaktiviteter.

En simpel besked som ’Gå så ud og få noget frisk luft’ gør ikke nødvendigvis meget for at vække et barns frilufts glæde.

Det kan virke kedeligt bare at sidde på en gynge eller gå en tur uden noget egentligt formål. Det er dér, at ting som skateboards og stunt løbehjul kan hjælpe ved at give dit barn noget at lave.

Et stunt løbehjul giver mulighed for, at dit barn kan sætte nogle mål i form af tricks, som de vil lære, og dermed kan det virke mere oplagt for dem at køre rundt udenfor. Ikke for at få frisk luft, men for at udvikle deres evner på løbehjulet.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Ikke alle løbehjul passer til alle højder. Især når det gælder stunt løbehjul, der jo ikke kan justeres i højden. Den følgende oversigt kan være en fin indikation af, hvilken størrelse du skal gå efter:

  • Hvis dit barn er under 110 centimeter, bør løbehjulet være under 70 centimeter.
  • Hvis dit barn er mellem 110 og 140 centimeter, bør løbehjulet være mellem 70 og 80 centimeter.
  • Hvis dit barn er mellem 140 og 160 centimeter, bør løbehjulet være mellem 75 og 80 centimeter.
  • Hvis dit barn er over 160 centimeter, bør løbehjulet være over 80 centimeter.

Skal jeg købe et stunt løbehjul eller et almindeligt løbehjul?

Stunt løbehjul – også kaldet trick løbehjul – er bygget af stærkere materialer. Det truer med at gøre dem tunge, hvilket er skidt, så producenter eksperimenterer meget med at finde nye innovative designs og materialer.

Det betyder også, at du kan købe mange reservedele til et stunt løbehjul, som kan være dyrere end løbehjulet selv, simpelthen på grund af kvaliteten af de enkelte dele.

Et stunt løbehjul kan heller ikke foldes sammen, hvilket et almindeligt løbehjul kan, og kan ikke justeres i højden. Hvis dit barn stadig vokser, vil der derfor med tiden kunne blive behov for at købe et nyt løbehjul til dem, så højden fortsætter med at passe til barnet.

Men vil dit barn gerne kunne lave tricks på deres løbehjul som med Razor løbehjul og lignede trick modeller, så er det nødvendigt at købe et til dette formål. Der er nemlig stor chance for, at et almindeligt går i stykker, hvis man laver mange tricks på det.

Udover at holde styr på disse ting, er det eneste, som du bør være opmærksom på, at stunt løbehjul er dyrere end almindelige løbehjul, både at købe og vedligeholde. Det betyder dog også, at du som regel får et løbehjul af super god kvalitet.