Tips til juleferie med børnene

Tips til juleferie med børnene
Lau Christensen

Skrevet d. 4. november 2019 af Lau Christensen

Julen er i særdeleshed en ubeskrivelig højtid hvor alting omhandler familie, nærvær og hygge.Det fejrer vi på mange måder, hvor ting som pakkekalender, julekalender i tv, julepynt, julefrokoster, julegaver m.m. er klassiske traditioner.

Det er en tid hvor alt er trist udenfor, det er koldt men samtidig er det hjerternes fest. Vi har brug for hinanden i denne tid, og det kan godt være at idéerne er ved at løbe tør for, hvad vi skal give os til. Men frygt ej, der er nemlig mange muligheder til at holde en god juleferie med børnene hvor der stadig er fokus på nærvær og familiehygge.

Brug disse små tips til juleferie med børnene herhjemme eller udlandet, så rastløsheden der måske sniger sig ind blandt børn, bliver skubbet lidt i baggrunden.

Se også: Tips til en sikker nytårsaften med børn

Hold juleferie udenbys

For mange kan dette meget hurtigt blive en form for grænseoverskridende. Vi danskere har det med at være utroligt traditionelle, og det er selvfølgelig ikke en dårlig ting, men det er heller ikke skidt at prøve noget nyt.

Prøv at holde juleferie i lande som Spanien, Frankrig eller England. Specielt London. Alle tre lande har en julekultur der langt fra kan sammenlignes med den danske, og det vil uden tvivl give jer en oplevelse i aldrig kommer til at glemme.

Det værste der kan ske, er jo at i finder ud af det ikke er jer. Men sandsynligheden for at i får jer en dårlig juleferie er minimal. Det bedste der muligvis kan ske, er at i finder ud af det er lige jeres familie, at tage på juleferie i et andet land.

Vi kender alle de ekstremt hyggelige julemarkeder hvor der kan købes specielle hjemmelavede produkter i form af marmelade, sylte, ris a la mande, honningkager og hvad hjertet nu ellers kan begære. Disse julemarkeder er med tiden blevet inspireret af andre kulturer. Dette betyder at disse julemarkeder finder sted nærmest hele december måned over alt syd for grænsen.

Der vil med stor sikkerhed være nok at lave for jeres familie og jeres børn på sådan en juleferie.

Den Gamle By i Aarhus

Juleferie og juleferie, ja det kan måske diskuteres i dette tilfælde, men uanset bør den Gamle By opleves. Hver eneste jul disker Den Gamle By op med et fantastisk og nostalgisk juletema hvor essensen er hygge.

I december måned har Den Gamle By nemlig også opsat et stort julemarked med mange boder hvor man kan købe alverdens ting relateret til jule, plus det løse.

En tur til Den Gamle By er uden tvivl billigt sluppet for så god en dag i kan få jer derinde. Hvert år er der noget underholdning efter solen er gået ned. Typisk er det noget ildpusteri kombineret med noget avanceret jonglering, som efterlader folk måbende.

Et besøg hos Den Gamle By bør være på jeres bucketlist over ting i skal prøve i jeres juleferie.

Gør noget ekstraordinært i hjemmet

Har i tænkt jer at holde juleferie derhjemme, er der rig mulighed for at gøre det til noget specielt. Det kan nemlig være i føler i har oplevet så meget at kreativiteten muligvis er blevet begrænset.

Det korte er, at i skal gøre noget i ikke plejer at gøre i jeres juleferie. Det kan være i ikke plejer at lave julekonfekt, lave kringler, dekorationer/eget julepynt eller andet. Bare prøv det, for det skader intet, og så er det en rigtig god og hyggelig måde at tilbringe tid med dem du har tæt på dig.

Ligesom det med at holde jul udenbys, så er det værste der kan ske, at i ikke har lyst til at lave kringler igen næste år. Men så har i prøvet det, og uanset hvad får i jer en historie at fortælle.

Det er så småt blevet populært at lave en julekagemand. Der findes ingen decideret skabelon på at lave en julekagemand, men tag inspiration fra den oprindelige kagemand, og udfordre jer selv i køkkenet som familie.

Spørg børnene

Så simpelt, så effektivt. Spørg børnene hvad de kunne tænke sig at lave i jeres juleferie med chance for at de vil holde juleferie i Lalandia og lignede børnevenlige stedet. Det kan også være de kommer med noget i slet ikke har tænkt på.

En god tradition er eksempelvis at tage dem med i biografen. Find flere aktiviteter lignende en biograftur, og de førnævnte og så lad dem vælge. For det kan godt være de vælger noget der ikke umiddelbart falder i jeres smag, men der er meget stor chance for at hvis jeres børn får en god juleferie, så glemmer i helt at i ikke gider at lave kringler.