hvilket trick løbehjul skal man købe?

køb det bedste trick løbehjul til børn
Lau Christensen

Skrevet d. 21. august 2021 af Lau Christensen

Trickløbehjul til børn - Vælg det bedste

Det kan være svært at lokke ungerne ud i den friske luft, når computerspil og internet ofte trækker meget mere i dem. Hvis du vil have børnene udenfor, kan det hjælpe at have noget konkret at sende dem ud til – om det så er pligter i haven eller andre bestemte aktiviteter.

På den front kan et trick løbehjul være behjælpeligt. Ligesom skateboards, rulleskøjter, inliners m.m. giver dèt dine børn en mulighed for at udfordre sig selv og bruge tid på at lære en masse seje tricks til at imponere vennerne med.

I denne trick løbehjul test finder du de populære/bedste løbehjul i 2021. Vi har ikke testet selv på Pegebogen. Derimod er de forskellige løbehjul fundet ud fra testvinder og anbefalet modeller fra forskellige løbehjuls test og anmeldelser. Det giver dig et nemt og hurtigt overblik over mulighederne.

Bedste løbehjul til trick

Køb et godt løbehjul som disse løbehjul i forskellige brands og priser.

My Hood trick løbehjul 7.0

Myhood tricl loebehjul

My Hood trick løbehjul i sort/lime der giver dig meget for pengene. Du får et let løbehjul i kraftig aluminium og robuste 100 mm hjul med ABEC-7 kuglelejer.

My Hood løbehjulet holder en fin fart på asfalt og løbehjul ramper. Løbehjulet er robust og kan klare en maksimal belastning på 100 kg. Modellen er velegnet til børn fra 8-10 års alderen. Her er det bedst egnet til børn mellem 140 – 160 cm i højden.

Løbehjulet har triple clamp, flex fender bremse på baghjulet, forstærket headtube og forbedret headsæt.

Razor A5 Lux Trick m. store hjul

Razor A5 Lux Trick

Razor trick løbehjul med ekstra store hjul på hele 200 mm. med ABEC-5 kuglelejer til bedre kørekomfort og fart.

Razor A5 Lux løbehjulet er anbefalet til børn på 8+ år. Modellen er vist i lyserøde og hvide farver, der er bedst egnet som løbehjul til piger. Modellen kan dog også findes i nuancer til drenge eller unisex farver.

Løbehjulet er fremstillet i aluminium og er et foldbar løbehjul. Razor løbehjulet har støttefod, bagbremse og kan holde til en maksimal brugervægt på 100 kg.

Streetsurfing torpedo løbehjul

Stunt løbehjul fra Streetsurfing der er velegnet til både begyndere og øvede børn. Anbefalet fra 8 år til pigen eller drengen der vil mere end bare køre rundt på vejen.

Streetsurfing torpedo trick løbehjulet er i en robust kvalitet, der godt kan tåle at blive kastet rundt, når der skal køres på ramper, rail eller hoppes fra kantsten. Løbehjulet er fremstillet i letvægts aluminium og har en højde på 83 cm.

Løbehjulet er med 100 mm hjul med alu core og ABEC 7 kuglelejer.

Spartan Master Neocrome trick løbehjul

Spartan Master NeoChrome løbehjul er i en god kvalitet til tricks. Løbehjulet har 100 mm. alu-hjul der giver bedre holdbarhed og komfort med ABEC-9 kuglelejer der giver mere fart.

Vægten på løbehjulet er 3,4 kg med deck fremstillet i high performance aluminium. Stærk BAR i sejt design og en totalhøjde på 82.5 cm.

Bremsen er ganske nænsom frem for at blokere.

Razor Beast V6 løbehjul

V6 er en opgradering af Beast V5 løbehulet i holdbar og solid kvalitet med ramme i aluminium. Razor Beast løbehjulet i sort/rød har styr i fast stigerørsstil. Og CNC-stil i gaffel der kommer med blødt gummi greb.

Modellen er kåret som bedste trick løbehjul til i børn i forskellige test ved udgivelsen. Løbehjulet har en maksimal brugervægt på 100 kg. og anbefalet fra 6+ år.

MCU-Sport Street

MCU-Sport Street er designet og fremstillet til de store børn, unge og som løbehjul til voksne. Du får et robust løbehjul med kraftig bremse på baghjul, justerbart styr fra 89 – 104 cm. og løbehjulet kan klare en maksimal brugervægt på 110 kg.

Løbehjulet har store 205 mm. hjul med ABEC7 kuglelejer der giver en god affjedring i forhold til de mange ujævnheder i de danske veje, fortove og stier. Til at forbedre brugervenligheden til stunts, er der støddæmper både foran og bagved.

Hvad er et trick løbehjul?

Disse er de smalle løbehjul, som du kan se mange børn og unge trille omkring på i gadebilledet. De er designet til at være lette at køre på og til at have et bræt, der kan snurre rundt om styret, så man kan lave tricks med dem.

I den forstand kan du tænke på det som et slags skateboards med et styr foran. Styret begrænser selvfølgelig de tricks, som man kan lave, men der er stadigvæk en masse muligheder for at forsøge at lave nogle seje finter. Det kræver dog, at du finder et løbehjul, der passer til føreren.

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?

Først og fremmest skal du sørge for, at løbehjulet passer til dine børn. En tommelfingerregel er, at trick løbehjulets styr skal gå barnet til lige under navlen, når barnet står på løbehjulet.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af et trick løbehjul?

Det er en god idé lige at have styr på de allervigtigste dele af trick løbehjulet:

  • Grips: Grips er løbehjulets håndtag. Det er lavet af enten gummi og silikone eller af skum – hvilket vil være det bedste valg til børn. Det, du skal være opmærksom på, er, at forskelligt materiale betyder forskellig komfort og holdbarhed. Blødere materiale er rart at holde om, men det holder ikke nær så længe, imens hårdere materiale har en lang holdbarhed, men måske ikke føles særlig komfortabelt at holde om.
  • Bar: Når du køber et løbehjul, skal du sørge for, at styret er lige så bredt som førerens skuldre.
  • Bremser: De fleste løbehjul er udstyret med en bremse, der består af tre dele: Bremse, fjeder og monteringsbolt. Det betyder, at fjederen kan begynde at blive slap efter lang tids brug, så du skal forberede dig på, at løbehjulet skal tjekkes, og at bremsen enten skal vedligeholdes eller skiftes før eller senere.
  • Hjul: Når du køber et løbehjul til børn, skal du gå efter dem, der har hjulstørrelser mellem 90 og 110 millimeter. Til store børn og voksne kan du gå efter en størrelse på omkring 110 til 120 millimeter.
  • Kuglelejer: Kuglelejerne har en effekt på, hvor godt hjulene kan køre rundt, og hvor let man kan holde farten. Derfor anbefales det, at du går efter løbehjul med ABEC-5 kuglelejer – eller højere tal end det.

Hvor kan jeg købe et trick løbehjul?

Det er heldigvis ganske let at finde frem til trick løbehjul med en hurtig Google-søgning. Der er massevis af online webshops, hvor du kan finde et stort udvalg i alverdens farver og størrelser – både fra indland og udland.

Du skal i den forbindelse være opmærksom på, hvorfra du køber det. Hvis det sendes fra udlandet, kan du risikere, at den kommer til at sidde fast i tolden – for eksempel hvis du bestiller fra USA. Derudover er det en god idé at sammenligne priserne mellem forskellige hjemmesider, så du finder de bedste tilbud.

Vedligeholdelse?

Helt ligesom cykler, biler, skateboard og stort set alt andet, skal løbehjul også vedligeholdelse.

Stel og lejere kan ruste og blive øjelagt hvis løbehjulet konsekvent bliver brugt i vand, sand og skidt. Det skal man huske at vaske af/tørre inden det sætter sig.

Cyklen skal efterspændes, og det gør sig også gældende for løbehjul, for med tricks bliver løbehjulet udsat for mange stød og slag.

Hvis hjulet er slidt 25-30% ned, bør du udskifte det.