Unisex Børnecykler

Unisex Børnecykel
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Skal du til for første gang at købe børnecykel? Og overvejer du at lade denne første børnecykel gå i arv fra barn til barn – frem for hele tiden at købe en ny børnecykel, selvom den første virkede helt fint?

Så bør du finde en unisex børnecykel. Du bør købe en unisex børnecykel, hvis du godt kunne tænke dig at have en enkelt børnecykel, som ikke nødvendigvis falder ind under en kønskategori, men som kan bruges af fremtidige børn uafhængig af køn.

At købe en ny børnecykel hver gang, der kommer en ny tilføjelse i familien er fjollet. Dine børn vil vokse fra deres første cykel, så det giver bedre mening at fokusere på en dag at lade dem få hver deres særlige voksencykel, som de ikke lige sådan vokser fra. Køb hellere én børnecykel, som børnene så kan arve fra hinanden.

Men hvad skal du kigge efter, når du skal købe denne første børnecykel til familien?

Hvilken størrelse Unisex børnecykel bør jeg købe?

Det er logisk nok størrelsen, som du skal holde øje med først. De mindste børnecykler, som er beregnet til børn i alderen 2 til 4 år, er omkring 12 tommer, imens de største, beregnet til børn i alderen 8 til 12 år, er 26 tommer.

Størrelsen kan altid veksle lidt, alt efter barnets højde og skridtlængde, men det, som du skal være mest opmærksom på, er, at barnet skal kunne nå jorden med fodballerne.

Det er bedre, at den er lidt for lille end lidt for stor til dem, da det giver en bedre sikkerhed, når de slingrer på cyklen og skal tage fra med fødderne.

Dette har også relevans for cyklens vægt. Dit barn vejer ikke alverden, så du skal selvfølgelig sørge for, at deres cykel ikke ender med at være tungere end dem. De skal kunne styre den og holde den oppe.

Bør jeg købe en børnecykel med støttehjul?

Støttehjul tjener intet nyttigt formål for dit barn. Som forælder synes du måske, at det virker som et sikkert valg og kan hjælpe dit barn på den første usikre cykeltur, men i virkeligheden hæmmer støttehjulene mere, end de hjælper.

Barnet skal lære at bruge en cykel, men støttehjulene fjerner muligheden for, at barnet kan øve sig i at balancere. Ved at bruge støttehjul lærer barnet derfor ikke rigtig, hvad det faktisk vil sige at skulle styre.

Så drop støttehjulene og fokusér på at lære dit barn at cykle. Hvis du er bekymret for barnets sikkerhed, kan du trods alt udstyre dem med en hjelm – som du selvfølgelig bør få købt samtidigt med cyklen.

Hold disse ting i tankerne, når du sammen med dit barn vælger deres første cykel. Det kan hjælpe jer begge to – dit barn vil få en god oplevelse, og du kan føle dig lidt mere sikker i dit købsvalg, der skal kunne vare i mange år.