Gør livet nemmere med en vuggemotor til slyngevuggen

køb en vuggemotor til slyngevugger
Lau Christensen

Skrevet d. 7. november 2021 af Lau Christensen

Hvis du har købt en Membatu, Nature Sway eller Moonboon slyngevugge, kan en vuggemotor hjælpe både dig og barnet i hverdagen.

En god vuggemotor til slyngevuggen sørger for blide bevægelser, så babyen bliver beroliget og finder tryghed til at falde i søvn. Der kan også bruges vuggemotor til barnevognen. Men her fokuserer vi på de bedste vuggemotorer til slyngevugger til afslapning, så du som forælder kan slappe af, mens vuggen bevæger sig blidt op og ned.

Hvad er en vuggemotor?

En vuggemotor er en lille ”kasse” der monteres øverst på slyngevuggen over fjederen. Når motoren tændes, vil slyngevuggen vugge op og ned helt automatisk ved hjælp af en wire, så du får hænderne fri til afslapning med en kop te og måske lidt Netflix.

De vuggende bevægelser op og ned(ikke frem og tilbage) vil give barnet samme følelse som inde i mors mave, samt når du vugger barnet på armen. Og det hjælper til ro og tryghed der luller barnet blidt i søvn.

De fleste motorer til slyngevugger kan indstilles i forskellige hastigheder. Helt ligesom de fleste modeller har timer der f.eks. kan indstilles til at vugge i 1, 2 eller 3 timer.

Stort set alle modeller er støjsvage og vil ikke være til gene for nogen mennesker.

Hvorfor købe en motor til vuggen?

En vuggemotor efterligner bevægelserne fra livmoderen.

En motor er ikke nødvendig, men vil gøre dig fri for at vippe vuggen. Og slippe for mange ture op og ned af gulvet, mens du prøver at lulle babyen i søvn.

Moonboon vuggemotor

Moonboon slyngevuggen, stativ og motor er kåret som bedst i test hos mange uafhængige testsider. Du får en god kvalitet, ydelse og sikkerhed med Moonboon produkter.

Moonboon slyngevugge motor i stilrent design monteres øverst på slyngevuggen. På motoren er timer funktion og mulighed for at indstille hastighed. Modellen er CE godkendt, lydsvag og har lukkede ophæng for bedre sikkerhed.

Via fjederen vil motoren trække vuggen blidt op og ned(ikke frem og tilbage). De vuggende bevægelser giver følelsen af samme bevægelser i livmoderen og at blive vugget på mor eller fars arm.

De vuggende bevægelser hjælper barnet til at føle tryghed og falde i søvn. Og som forælder får du tiltrængt hvil; Derfor skal du overveje at investerer i en Moonboon motor til slyngevuggen.

Moonboon vuggemotoren kan bruges til andre slyngevugger end Moonboons egen økologiske slyngevugge. Dog skal motor og vugge kunne passe sammen for sikkerheden.

Membantu motor til slyngevugge

Membantu var først med en slyngevugge motor i Danmark. Og deres cozy Cradle slyngevugge er også en rost model på højde med Moonboon. Hos Membantu kan du både købe og leje en motor til slyngevugger og babyhængekøjer.

Membantus motor er CE godkendt, støjsvag og har 5 forskellige hastigheder. Timeren kan indstilles i 1 eller 2 timer, helt ligesom ubegrænset tid også kan vælges. Modellen kan anvendes til flere forskellige vugger udover Membantus Cozy Cradle slyngevugge.

Hvad er forskel på Membatu og Moonbon motor?

Design er stort set den eneste forskel på de to vuggemotorer. Designet er anderledes, hvor Membantu sælger deres motor i to forskellige farver og mulighed for vælge med eller uden timerfunktion.

Bliver barnet ”afhængig” af motorens bevægelser?

Slyngevuggen med de vuggende bevægelser giver tryghed og ro. Og du tænker måske, at barnet bliver lidt for glad for motorens automatiske bevægelser. Men det er dog ikke tilfældet. Du og babyen kan sagtens leve harmonisk uden slyngevuggen med eller uden motor, og derfor skal babyudstyret kun anses på samme måde som babyalarmer, baby joggere, vikler, klapvogne og andet der gør livet nemmere.

Hvad du bør kigge efter ved køb?

Hvis du overvejer at købe en motor og kigger efter erfaringer med de forskellige modeller, bør du først og fremmest vælge en motor der passer til slyngevugge modellen.

Barnets vægt bør også passe til motorens specifikationer. De fleste modeller passer til børn mellem 4 – 15 kg. Hvor du dog kan købe junior slyngevugger op til 30 kg.

Du finder modeller med og uden timer funktion. Funktionen koster mere end at vælge uden timer funktion, men prisen er givet godt ud, så motoren slukker automatisk efter given tidspunkt.

Hvad koster motor til slyngevugger?

Gennemsnitspriser for de populære vuggemotorer ligger på 1.600 kr. Du kan dog købe samlet sæt med vugge, motor og stativ, hvor du sparer lidt i forhold til at købe dele hver for sig.

Hvordan vipper en motor slyngevuggen?

Slyngevuggen skal ikke vippes fra side til side, men derimod op og ned i blide bevægelser som motoren hjælper med at gøre. Ved at vippe op og ned minder det babyen om tiden i livmoderen.

Passer en motor til alle slyngevugger?

En vuggemotor virker ikke automatisk til alle slyngevugger. Producenterne fremstiller deres motor specifikt til deres egne slyngevugger, men de bedste modeller kan dog ofte bruges til de fleste brands.

Vælg en god fjeder

Fjederen på slyngevuggen er noget af det vigtigste i forhold til give de bløde bevægelser. Hvis du har fundet et godt tilbud med en brugt vugge på DBA, Facebook eller Gul & Gratis, bør du udskifte fjederen med det samme. Alle fjedre har sliddele, og sikkerheden skal være i orden.