Blespande

brug blespand test til at finde den bedste
Lau Christensen

Skrevet d. 27. august 2021 af Lau Christensen

Blespand test - Vælg en god lugtfri model

Pusletiden med den lille ved puslebordet er en fantastisk tid. Samværet hvor der kigges dybt i øjnene, skaber det gode nærvær. Og det værste er nok egentlig, at komme af med de brugte bleer. Her har du mulighed for at bruge almindelige poser og smide bleerne i den udendørs skraldespand, så de ikke lugter i boligen. Du kan også vælge at købe en blespand, så du både slipper for den kedelige lugt i boligen og skulle udendørs efter hver bleskift.

I denne blespand test finder du nogle af de populære lugtfri beholdere med lem der lukker til, så den brugte ble i posen ikke står og spreder duften fra den lilles efterladenskaber.

Korbell Plus blespand på 26 liter

Korbell Blespand Plus

Korbell blespanden findes i den mindre udgave med 9 liter og den viste Plus udgave med plads til 26 liter. Modellen er med sin kapacitet på ca. 64 små bleer, både velegnet til institutioner som børnefamilien.

Du får en stor og rummelig beholder med flere lukninger. Spanden holder lugten “indenbords” med biologiske nedbrydelige refillposer som har diskret duft der camouflerer lugten. Poserne er samtidig i en ganske fornuftig pris og gode for miljøet.

Blespanden der er kåret bedst i test ved forskellige test online, har et smart lukkesystem. Der er håndfri åbning af låget. Spanden har fodpedal til åbning af låget, så du slipper for at stikke hænderne i spanden. Bleen falder ned igennem en lem, som er med til at holde lugt og bakterier inde.

Du tømmer spanden ved at åbne i siden, og posen skæres fri med integrerede kniv. Bind en knude og smid den fyldte pose ud. Der er børnesikring ved låge og låg. Indsatsen kan tages ud, så du kan bruge modellen som almindelig pedalspand.

Spanden er designet så der er luft mellem bleposen og gulvet, som er velegnet til boligen med gulvvarme.

Der medfølger 1. stk refill med spanden.

 • 26L kapacitet
 • Håndfri betjening med fodpedal
 • Refill poser
 • Størrelse: 34 x 24 x 55 cm
 • ABS plast materiale

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click

Tommee Tippee blespand kommer i Simplee model og denne Twist & Click model. Du får en slank og kompakt spand der kan rumme op til 30 bleer. Det sparer dig for at skulle udenfor for at smide bleer ud indtil flere gange om dagen.

Modellen er innovativ da den forsegler hver enkelt ble individuelt, som er med til at nedsænke eventuelle lugtgener brugte bleer giver. Der bruges multilaget film til lugtbeskyttelse og med til at dræbe omkring 99% af bakterierne.

Spanden har flad låg der kan åbnes op mod væg. Når du smider en ble i spanden, bruges der integreret pressestempel til at skubbe bleerne ned i spanden, så du holder dine hænder rene.

Sangenic blespanden kan købes i hvid, grå, blå, grøn og lyserød farve.

Spanden fra innovative Tommee Tippee bruger refills der er markeret med “fits all bins that twist”. Det betyder, at du ikke kan bruge Sangenic Tic og Simplee Sangenic refills.

Der medfølger 1 x Twist & Click refill.

 • Kapacitet: 30 bleer
 • Størrelse: 39 x 26 x 30 cm
 • Plastik materiale

Tommee Tippee Sangenic Blespand

Tommee Tippee Sangenic Blespand

En billig blespand til opbevaring til det almindelige eller væghængte puslebord. Fordelen ved spanden er, at du sparer mange penge. Men du skal samtidig sætte en pose i spanden og tømme den efter brug, hvis du vil udgå luftgener.

Alternativt kan du finde andre modeller til en billig pris hos Bilka, Babysam, Ønskebørn m.m. Spanden kan indeholde 12 l. hvilket kan rumme en del stofbleer.

Designet er moderne og fylder ikke meget, så den kan gå i med væggen og inventar som en naturlig ting. Vil tage sig godt ud sammen med uro til babyen, pandetermometer, vandbalje og andet omkring puslepladsen.

 • Kapacitet: 12 l.
 • Materiale: Polypropylen

DiaperChamp One blespand på 45L

Diaperchamp-One

DiaperChamp One er en stor blespand, der kan bruge almindelige poser, så du undgår at købe refills. Spanden er børnesikret, da du kan låse den for nysgerrige børnefingre.

Spanden fra det hollandske brand er en rummelig og stor lugtfri spand der kan rumme op til 40 bleer der måles i 45 liter. Prisen er dog også i den noget højere prisklasse.

Du slipper for ildelugt af bleer. Du drejer håndtaget til åben position, placerer bleen i toppen og drejer håndtaget til lukket position, så bleen bliver skubbet ned i spanden. Helt ligesom som ved så mange andre ting, som f.eks. når du afleverer tøj til genbrug i de forskellige  beholdere hertil.

 • Kapacitet: 45L (40 bleer)
 • Kan bruge alle plastik- og bomuldsposer
 • Størrelse: 38,5 x 52 x 28,5 cm
 • Vægt: 3,1 kg

Tommee Tippee Maxi

Blespand Easyseal 35 ltr Sangenic Hvid/Grøn

Tommee Tippee Sangenic Maxi spand i plastik med hvidt og diskret design. Spanden kan indeholde ca. 45 bleer og en af de største modeller.

Sangenic Easiseal blespanden har en lukkemekanisme der slutter tæt. Der er afskæringsmekanisme til posen, når spanden skal tømmes. Det unikke system der drejer og forsegler posen med bleen, hjælper til at minimere lugtgener.

 • Kapacitet: 45 bleer
 • Størrelse: 85 x 18 cm

Ubbi Diaper blespand i metal

Ubbi blespand i prisvindende design er fremstillet i metal og ligger i den høje prisklasse. En flot model med innovativt glidende låg og lugtkontrollerende gummiforsegler, så den dårlige lugt er kapslet inde.

Du finder den flotte model i hvid, sand, mint, lyserød, lyseblå og grå farve, så det er noget til alles temperament og smag.

Blespanden i slidstærkt pulverlakeret stål er nem at fylde, tømme og rengøre. Materialet er bedre til at absorberer lugt i forhold til plastik, som de fleste modeller er fremstillet i.

Modellen kræver ikke særlige poser, så du kan bruge ganske almindelige affaldsposer. Sammen med materialet mod lugt, det flotte design og du sparer penge på poser, kan være den gode grund til at købe denne model.

 • Kapacitet: 58 små bleer
 • Kan bruge almindelige poser
 • Størrelse: 58 x 38 x 27 cm
 • Materiale: Metal

Blespand eller ej?

Der findes mange forskellige produkter som vugger, babylarmer, babybadekar, skråstole, kravlegårde, klapvogne, baby termometre, babynest, legetæpper, pusletasker m.m. som kan være nødvendige eller unødvendige i hverdagen.

Om du kan leve uden en blespand? Her er svaret et klart ja. Du kan både spare penge på refills og spanden, ved at bruge en almindelige pose og smide den brugte ble ud hver gang du har skiftet barnet.

Det er en ekstra luksus ting indenfor babyudstyr, der kan gøre hverdagen nemmere. Og du skal selvfølgelig gøre op med dig selv, om du skal købe en model eller ej.

Hvorfor du måske skal købe en blespand giver sig selv, også selvom du sagtens kan leve uden.

Beskidte bleer lugter, og hvad end du bor i lejlighed på 3 sal eller parcelhus, skal du udenfor i skraldespanden med posen efter bleskiftet. Her kommer en beholder som de viste modeller til sin ret.

Blespande holder lugten nede i spanden, og du slipper for at gå udenfor de 10-12 gange om dagen som ofte kan være nødvendig i babyens første levetid. Og det med lugten: Det bliver meget ildelugtende i takt med at barnet vokser 🙂