Barnevogn test

barnevogn test med de bedste modeller
Lau Christensen

Skrevet d. 25. august 2021 af Lau Christensen

Barnevogn test - Find den bedste model

En barnevogn er en investering og ikke bare noget du er ”nødt” til at anskaffe dig. En barnevogn er en investering i dit barns helbred og levevilkår, hvilket faktisk også gælder for dig. Du og dit barn kommer til at få rigtig mange timer til at gå med en barnevogn, hvorfor det ikke er helt underordnet hvilken barnevogn du vælger. Men hvordan vælger du så den rigtige barnevogn i 2021?

I denne barnevogn test /guide finder du inspiration til hvilke overvejelser du bør gøre dig, når du skal ud og finde en barnevogn til dig og din guldklump. Og selvfølgelig også et udvalg af testvinder og anbefalet modeller, som er fundet ud fra tests foretaget af forskellige uafhængige magasiner. Det giver dig forhåbentlig den nemme vej til at finde den bedste model til jeres behov og budget.

Scandia Wonder XL barnevogn

 • God til prisen
 • Forbrugerfavorit
Scandia-Wonder-XL
 

Scandia Wonder XL er en budgetvenlig barnevogn i tidløst design, som du kun kan købe i Babysam. Du får en klassisk barnevogn med fast kaleche, der skærmer godt for barnet i forhold til sol, blæst, regn eller sne.

Barnevognen fra Scandia har et liggemål på 96 cm. i længden og 36 cm. i bredden. Det giver dig en barnevogn med en af de længere liggemål i denne test. Udover at du får en kvalitets og billig barnevogn, så kan den også bruges i længere tid end modeller med de mindre liggemål.

Stellet på barnevognen med fremadgående lufthjul, som tilbyder en fin affjedring til normalt underlag som fortov, vej eller fliser. Under kassen har barnevognen den obligatoriske kurv/plads til opbevaring af f.eks. pusletasken eller andet.

Du får en vandvisende barnevogn med åndbart yderstof, der er relativ nem af rengøre og holde. Inderfor er vaskbart, som er en dejlig detalje. Der er selvfølgelig også ulemper, for modellen har ikke justerbart styr, som kan være ganske behagelig i forhold til dig/jer. Helt ligesom modellen ikke kommer med en lift, som du skal tilkøbe.

 • Liggemål: 96 x 36 cm
 • God plads til opbevaring
 • Vandvisende

Emmaljunga NXT90B

Emmaljunga NXT90B er en barnevogn i høj kvalitet med fokus på både design, materiale og brugervenlighed. Barnevognen kommer også i den høje prisklasse, hvor du får en sporty barnevogn i sort stel.

NXT90 B Lounge Eco modellen fra samme serie, har et langt liggemål på 98 cm. men er en kompakt barnevogn i skandinavisk design. Den er dejlig nem at folde sammen og have med dig eller opbevare i lejlighed, hus m.m. Barnevognskassen tages nemt af, helt ligesom forhjul, baghjul og aksler kan afmonteres.

Barnevognen har trinløs kaleche, der også har god ventilation. Yderstoffer er fremstillet i smudsafvisende og vejrbestandig materiale med UV50+ beskyttelse mod solens stråler. Forlæderet kommer med lynlås og inderfor i 100% økologisk bomuld er aftagelig og vaskbar. Der medfølger solsejl og insektnet med Emmaljunga barnevognen.

Modellen er nem at navigerer med drejbare forhjul og et kompakt stel i aluminium.

 • Liggemål: 98 cm
 • Vægt m. hjul: 10,8 kg
 • Drejelige forhjul
 • Justerbart styr

Scandia Prime barnevogn

Scandia Prime

Moderne Scandia Prime barnevogn med god plads til opbevaring, langt liggemål og brugervenlig når du skal rundt.

Du får en robust barnevogn med servostel der er brugervenlig som forælder. Liggemål er 97 cm. i længden og 37 cm. i bredden. Under vognen får du praktisk opbevaringsplads til indkøb, pusletaske, tæpper eller andet.

Scandia Prime modellen kan nemt styres rundt med sine drejelige forhjul. Hjulene er med rustfrie fælge og punkterfrie EVA dæk. Styret kan indstilles ergonomisk i højden, både den høje som lavere person kan opnå den rigtige stilling.

Kalechen er med ventilation, og med en god aftagelig solskygge. På siden er der en opbevaringslomme til nøgler, telefon, sut eller andet. Der medfølger ikke en Prime lift, så denne er tilkøb og koster lige under 800 kr. som skal lægges til prisen.

 • Beregnet til 1 barn
 • Liggemål 97 x 37 cm
 • Drejelige forhjul
 • Justerbart styr

Odder Vida barnevogn

Odder Vida barnevogn er en populær barnevogn i den høje prisklasse. Du kan kun købe de to Odder barnevognsmodeller Odder North & Vida hos Babysam, der er eneforhandler i Danmark.

Vida modellen er den dyre model af de to Odder barnevogne. Her adskiller Vida modellen sig ved at have 360 graders drejelige forhjul der kan låses. Det giver dig en bedre mobilitet, og samtidig er det ganske rart at kunne låse hjulene, så vognen ikke triller. Stellet er i aluminium og robust kvalitet. Der er gode støddæmpere, så den lille kan ligge sikkert uden at blive kastet rundt.

Det kompakte stel kan nemt klappes sammen med to-trins manøvre. Helt ligesom du kan klikke hjulene af, så barnevogn kan tages med selv i mindre biler. Dæk er punkterfri, og modellen kommer med gode støddæmpning.

Overdelen er i stærke tekstiler, hvor der er lynlås i forlæder. Lygte og reflekser i kaleche og medfølgende solsejl. Vida barnevognen har isolerende fiberfyld, som er ganske dejligt til de kolde tidspunkter på året. Men du kan også lave luft ventilation til de varme tidspunkter. Der er ergonomisk ryglæn, som du kan indstille i to positioner, så barnet også kan sidde op og følge med.

Styret er ergonomisk med højde justering. Og du får lidt ekstra eksklusiv klasse med håndsyet læder og en integreret kopholder.

 • Liggemål 97 x 37 cm
 • Drejelige forhjul
 • Justerbar styr
 • Vægt: 10 kg
 • Mål sammenklappet(m. hjul): 109 x 58 x 34 cm

Bugaboo Donkey 3 Mon

Bubaboo Donkey 3 er en alsidig kombivogn, der bliver rost for at være praktisk, brugervenlig og i en høj kvalitet. Det samme er prisen, hvilken er en af største ulemper ved modellen.

Helt ligesom pusleborde, autostole, babybadekar, babyalarmer, potte, babyhåndklæder, rejseseng m.m. skal barnevognen både være behagelig for barnet, men sandelig også nem anvendelig for dig som forælder.

Du får en god barnevogn der er fremstillet i letvægtsmetal, som gør den let at manøvre rundt med. Vognen har store hjul, gode køreegenskaber og affjedring, så du kan komme ud og gå lange ture med den lille.

Bubaboo Donkey3 er en god barnevogn der med god klapvognssæde kan anvendes som klapvogn når den lille er klar til det. Her kan du justerer håndtaget efter din højde, og andre ting som kalechen, der kan klappes sammen eller justeres til at beskytte mod solen. Helt ligesom de drejbare forhjul og affjerdring er med til at give en fleksibel og bevægelig klapvogn.

 • Ergonomisk & vendbart sæde
 • Vægt: 13 kg
 • Ryglæn m. 3 positioner
 • Justerbart håndtag

Babytrold X-Cellent

Babytrold X-Cellent barnevogn scorer højt i uafhængige test af de bedste barnevogne hos forbrugerrådet Tænk. Her scorer barnevognen i traditionelt udseende højt på holdbarhed, brugervenlighed og sikkerhed der opfylder alle standardens sikkerhedskrav.

Med X-Cellent barnevognen får du en flot og klassisk barnevogn i 5000 kr. prisklassen. Barnevognen kommer i det enkle design, hvor du finder forskellige diskrete farvemuligheder som sort eller grå. Modellen er udviklet til at være nem at håndterer for dig som forælder helt ligesom Stork barnevognen og andre.

Vognen kommer i letvægtsstel og er nem at klappe sammen og folde ud, som dog er en egenskab de fleste lignede modeller også har. At kunne klappe barnevognen sammen nemt og hurtigt er ganske dejligt, når du bor i lejlighed eller skal have vognen med i bilen.

Modellen kommer med justerbart håndtag, så barnevognen kan køres af forskellige personer.

Du får et fint stort liggemål, hvor barnevognen er velegnet fra 0 op til 3 år dog maks. 15 kg. En god detalje og grund til den højere pris, er en detalje som lufthjul. Modellen kommer med 14” hjul der gør barnevognen velegnet til at køre på ujævnt terræn, hvilket giver mulighed for at gå tur i naturen med den lille dreng eller pige.

Kalechen kommer med lommer til opbevaring og byder på både solkappe og ventilation til kabinen.

Babytrold X-Cellent indeholder ikke skadelige kemikalier og overholder den europæiske sikkerhedsstandard EN 1888:2012 for barne- og klapvogne. Vognen kommer selvfølgelig også med parkeringsbremse på for- og baghjul.

 • Størrelse(sammenklappet): 90 x 60 x 30 cm
 • Liggemål: 97 cm
 • brugervægt: 15 kg
 • Vægt kasse: 8 kg
 • Justerbart håndtag
 • 14″ lufthjul
 • Letvægtsstel

Britax Smile III

Britax Smile 3 er en kombineret barnevogn og klapvogn, hvor du kan skifte mellem barnevognskasse eller siddestol alt afhængig af behovet. En praktisk model der er kåret som testvinder i barnevognstest hos svenske Bäst i Test for sikkerhed, anvendelighed, brugervenlighed og detaljen som drejelige forhjul til nemt at manøvre barnevognen rundt.

Modellen vil fungerer som standard barnevognslift i de første 6 måneder af babyens liv, men derefter vil den have sin store fordel i at være kombivogn.

Ligesom Babytrold X-Cellent kommer denne Britax Smile 3 model også med store luftfyldte hjul og god affjedring. Det i kombination med den lette model, gør vognen dejlig nem at gå med.

Britax Smile 3 har Click & Go-system til nemt at klikke liften af og på. Helt ligesom modellen er ganske god til vejrets påvirkninger. Modellen kommer med klæde, beskyttende skærm og en dejlig stor kaleche med integreret solbeskyttelse med UPF faktor 50.

Du får en vogn med justerbar rygstøtte, som er anvendelig helt op til omkring barnet 3 års alder. Og en klapvogn kan være ganske dejlig til at undgå hold i nakken, skuldre og ryg når den lille ikke gider at gå, hvilket sker ret ofte.

Sikkerhedsmæssig opfylder modellen de europæiske barnevognskrav. Modellen kommer med 5-punktssele der kan justeres.

 • Kombivogn med lift
 • Størrelse (sammenklappet): 90 x 40 x 57 cm
 • Vægt: 13 kilo
 • 14” lufthjul
 • Justerbart håndtag

Naturkind Vita XL

Naturkind Vita XL er en anden populær model i samme prisklasse som Emmaljunga Big Star Supreme barnevognen. Du får en flot model i skandinavisk design der er fremstillet i økologiske materialer.

Naturkind Vita XL modellen kommer med et stort liggemål på 98 cm. som gør modellen velegnet op til 3 års alderen. Liggemålet ligger højt på modellen, så du som forælder kan skåne ryggen ved de mange bøjninger, som der vil komme når den lille skal holdes i hånd, sove og tages op; Og sikkert snakkes meget med hvis han eller hun er den stædige type, der ikke vil sove. Det kan være hårdt for ryggen at holde i hånd og vugge en barnevogn indtil den lille sover.

Barnevognen er fremstillet med en base af træ og kokosmadras, hvor fyldmateriale kommer i 100% økologisk uld. Du får mulighed for at vælge mellem 3 forskellige hjul. Her kan det være 12” lufthjul, store 14” lufthjul, så den kan forcerer andet underlag end det lige asfalt/fortov, eller du kan vælge 12″ punkterfri comfort-hjul.

Modellen har indbygget insektnet i kalechen, hvor kabinen også byder på ryglæn der kan indstilles i tre positioner til når den lille er gammel nok til at kunne sidde; Verden skal selvfølgelig opleves for den lille når der gås tur med barnevognen.

Modellen kommer med vendbar barnevognsdel, og er nem at folde sammen så stel og kasse fylder mindst muligt til transport.

 • Liggemål: 98 cm
 • Størrelse(sammenklappet): 74 x 59 x 26 cm
 • Vægt: 15,3 kg
 • Hjultyper: 14” lufthjul, 12” lufthjul eller 12” comfort-hjul
 • Spiralfjedring ved hvert hjul

Babytrold Star

BabyTrold-Star-(Duo)

Danske Babytrold Star er populær barnevogn i mellem prisklassen. Modellen er anbefalet i barnevogns test hos Jyllandsposten i 2015 i sammenligning af 10 modeller. Babytrold Star i 5000 kr. prisklassen bliver rost for design, holdbarhed, anvendelighed og funktionalitet.

Du får en fin barnevogn i god kvalitet med liggemål på 96 cm. hvor standarden ligger mellem 96 til 98 cm. på alle de nævnte modeller.

Babytrold barnevognen kommer med store lufthjul til at køre på alle typer underlag. Modellen kommer med en sammenklappelig kasse og et letvægtsstel der på højde med de fleste andre modeller, gør barnevognen nem at klappe sammen når den skal bæres op i opgangen eller transporteres i bagagerummet.

Babytrold Star fin at køre med som forælder, da den kommer med 10” drejelige forhjul og 14” luftbaghjul, der både giver stabilitet og gør den nem at manøvre rundt med. Du kan låse forhjulene, så vognen ikke triller, når du holder stille.

En anden dejlig detalje som du også finder på de dyrere modeller er en stor varekurv over de store baghjul. Det giver dig den nemme mulighed for opbevaring af indkøb, pusletaske, regnslag, solskærm, kørepose eller andet.

Kassen på barnevognen kommer med indbygget ryglæn, som anbefales først at bruges når pigen eller drengen er over 6 måneder gammel. Helt ligesom du finder indbygget ventilationshuller i bunden og lynlås i kalechen, så der ikke bliver for varmt i kabinen for den lille.

 • Liggemål: 96 cm
 • Størrelse(sammenklappet): 97 x 63 x 31 cm
 • Vægt: 15 kg
 • 14” lufthjul
 • Justerbart håndtag
 • Madras og lift medfølger

Odder North barnevogn

Odder-North

Odder på højde med Brio, Stork, Tvilling m.m. er et populært mærke i Danmark. Her kommer Odder North modellen i det flotte og enkle skandinaviske design. Du får en flot og enkel barnevogn der samtidig giver god komfort og anvendelig. Den store ulempe er prisen, for modellen kommer i den høje prisklasse.

Odder barnevognen kommer med vaskbart og aftagelig betræk i kaleche og kasse. Helt ligesom kalechen kommer med solskygge, indvendig lomme og ventilation som du også finder i stort set alle andre modeller. Kalechen holdes fast med klik system, som er ganske dejlig når du skal have den af og på.

Du får justerbart håndtag, og letvægtsstel der er nem at klappe sammen og f.eks. smide bag i bilen. Liggemål er på 97 cm. som gør modellen velegnet op til 3 års alderen.

Hjul kommer i enten punkterfri form eller som lufthjul alt efter præferencer.

 • Liggemål: 97 cm
 • Størrelse(sammenklappet): 102 x 65 x 38 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Inderfor og yderstof i 100% polyester(Øko-tex)

De generelle ting du skal se efter

Hvad er det helt præcist du skal se efter, når du skal ud og finde en barnevogn? Der er faktisk rigtig mange ting der kan variere i en nævneværdig grad, fra barnevogn til barnevogn.

Se denne video om barnevogn test fra Babytrold, hvor du får ideer til hvad der ikke er godt, og hvad du skal kigge efter:

Som du måske har set i videoen er der mange ting at højde for. De ting du bør se efter er:

Kalechen

Det er ikke alle der har en solskærm indbygget i kalechen. Det samme gælder også myggenet og små huller til luftcirkulation og ventilation. Specielt sidstnævnte er en meget vigtigt at have med hvis dit barn har astma. Alle kalecher beskytter altså ikke dit barn mod det samme, hvorfor det er vigtigt at du både ved hvad du eventuelt går glip af, samtidig med at du får købt en barnevogn med en kaleche du føler dit barn skal have.

Bremser

”Safety first!” og alle forældrealarmklokkerne ringer her. I Danmark sælges der ikke barnevogne i fysiske butikker, hvor bremserne ikke er i orden. Her hvor forskellen kan være, er at nogle barnevogne er bygget til længere gåture end andre, samtidig med at nogle barnevogne er bygget til at kunne gå ned af skarpere hældninger end andre. Eksempelvis hvis du har en meget stejl indkørsel. Derfor bør du overveje og undersøge om barnevognen vil blive brugt steder hvor det kan være meget stejlt at gå, hvor du har brug for rigtig stærke bremser, lidt mere end de almindelige. Derudover kan du også finde barnevogne med fodbremser, som er mere lydløse end andre, hvilket gør det optimalt på lange ture hvor dit barn får sig en lur.

Hjul

Er det asfalt, brosten, grus eller græs? Hvilket underlag kommer din kommende barnevogn til at køre mest på? Det har nemlig noget at sige når det kommer til holdbarheden, men i høj grad også komforten for både dig og dit barn på turen. Små hjul er gode i butikker og indkøbscentre, men ikke optimale på græs, grus og brosten. De små hjul gør at du let kan dreje barnevognen på lidt plads. Større hjul med luft i er en fordel, hvis underlaget kommer til at være netop græs, grus, brosten eller andet ujævnt underlag.

Håndtag

Kan du justere højden? Hvis ja, hvad tænker du om minimumshøjden og maksimumshøjden? Der kan komme forskellige tidspunkter hvor det er en fordel at kunne indstille højden på håndtaget. Hvis du eksempelvis kommer til at gå ned ad bakke i en længere periode, så bør du teste og benytte dig af minimumshøjden, da dette vil aflaste din ryg mest – og omvendt hvis du går op ad bakke i en længere periode. Derudover skal vi selvfølgelig også snakke om grebet, som skal være i orden. Du skal finde en barnevogn med et greb du er tryg ved at benytte.

Bagagekurv

De fleste ender med at benytte barnevognen som en form for indkøbsvogn, hvilket giver rigtig god mening, da det hverken er let at have både en indkøbsvogn og en barnevogn med i Netto, samtidig med at det er bøvlet at skulle til at skifte vogn – og hvor skal du så stille barnevognen? Det skal være let for dig at benytte bagagekurven som findes under barnevognen. En god bagagekurv har høje kanter, således at du ikke skal være urolig for at jeres ting falder ud, når du eksempelvis går over en kantsten.

Foldning

Såfremt den barnevogn du skal have fat i skal transporteres i bil flere gange, skal du derfor teste hvordan den er at folde sammen og folde ud. Ikke mindst er det vigtigt at du tester om den overhovedet kan være i bilens bagagerum. At folde en barnevogn sammen eller ud, er noget af det mest besværlige, hvorfor du skal finde en barnevogn hvor du har relativt let ved at folde den.

Størrelse

Husk på at dit barn typisk kommer til at bruge sin barnevogn helt op til 3 års alderen. I denne alder er et barn gennemsnitligt mellem 92 og 98 centimeter fra top til lilletå, hvilket du skal have med i dine overvejelser når du finder en barnevogn.

Det kan sagtens være at nogle af ovenstående områder er mindre relevante for dig end andre. Det er meget forskelligt hvilke behov der skal dækkes som forældre når der skal shoppes en barnevogn. Uanset, er det en god idé at have det i baghovedet, så du netop ved hvad du muligvis går glip af.

Dine overvejelser

Du ved allerede nu at du bør overveje om hvorvidt du kommer til at benytte jeres barnevogn når du skal ud og handle, om der er plads i bilen til den, hvilke hjul du bør købe den med mm.

Foruden dette, er der andre områder du som du bør have gjort op med dig selv:

Temperaturen i barnevognen, lift eller voksipose, rengøring og vedligeholdelse, er også noget vi skal ind på.

Rengøring og vedligeholdelse

En barnevogn er et dyrt materiale, hvorfor den helst skal have en levetid som mindst afdækker den tid ud har behov for den. Det kræver vedligeholdelse at have en barnevogn, hvilket betyder at den ikke bare skal stå i skuret indtil den skal bruges.

Vask

Ved langt de fleste barnevogne er det muligt at tage størstedelen af tekstilerne af. Dette gør at du har mulighed for at vaske dem. Der er sågar en anvisning, såfremt du ikke kommer til at vaske dem forkert og sørger for at de ikke kommer til at krympe. Det er vigtigt at når du har vasket tekstiler fra din barnevogn, så skal de tørres med en fugtig klud, da tekstilerne på en barnevogn ikke er dét vi nødvendigvis beskæftiger os med i dagligdagen når vi vasker.

Vask resten

Det er ikke bare de aftagelige tekstiler du bør vaske. En barnevogn der går i terræn og bliver snavset, vil i løbet af meget kort tid begynde at knirke og virke gammel og brugt. Derfor bør du vaske barnevognen når den har været ude og bliver afprøvet af omstændighederne.

Regnslag

Du kender sikkert det danske vejr. Det er et vejr der kan skifte fra en dag til anden, hvilket i høj grad kan slide en barnevogn. Selvom de fleste barnevogne har fået imprægnering og agere vandtætte, så skader det absolut aldrig at benytte et regnslag. Det er nemlig ikke altid at imprægneringen kan afvise regnen helt og aldeles, hvorfor der vil være risiko for at dit barn bliver våd og derved syg, hvilket et regnslag kan mindske risikoen af.

Temperaturen

Det er utrolig vigtigt at der er kontrol over temperaturen i en barnevogn. Solskærme, lukkede kaleche, regnslag mv. er med til at gøre barnevognen meget varm. Det kan faktisk være utrolig varmt i en barnevogn, hvor det kan sammenlignes med når du har gået ind i en bil der har stået stille i solen i flere timer. Her kan du knap nok røre rattet eller gearstangen fordi det føles som om at det brænder. For et barn, vil den varme der kan opstå i en barnevogn være lig med det vi kender fra en opvarmet bil.

Det kan være meget svært at vurdere hvordan temperaturen i en barnevogn er, hvilket betyder at du blot skal være ekstra påpasselig overfor dit barn.

Lift eller voksipose

Endnu et svært valg du skal træffe når du leder efter en barnevogn. Lift eller voksipose?

Voksipose

En voksipose er en blanding af bomuld og almindelig uld, hvilket giver en rigtig god komfort. Ulden vil holde dit barn varmt i vintertiden, samtidig med at ulden har den unikke egenskab, at den kan transportere fugt og væske hvis dit barn sveder. Ved en voksipose kan du med fordel udskifte dynen når det kommer til sommerperioden.

Du kan tilmed købe en såkaldt bæreplade til en voksipose, hvilket gør at der er en fast bund. Så hvis du skal løfte dit barn fra og til barnevognen adskillelige gange, så får du her noget stabilitet i fremgangen. Foruden dette, følger der en sele med således at du kan spænde dit barn fast – ”safety first!”Når barnet når en alder af 3 år og det er her hvor det kan knibe med pladsen grundet det imponerende vokseværk, så skal du vide at en voksipose vokser i takt med dit barn.

Lift

En lift har de her faste sider/vægge, som beskytter barnet rigtig godt. I liften skal der være en meget blød madras, hvortil barnet også bør have en dyne. Liften fungerer som en seng til dit barn, når i er ude og spadsere.

Det mest optimale at vælge, er en lift om sommeren og en voksipose om sommeren. Det kan godt være at ulden kan transportere sved og fugt, men om sommeren vil uldet blive varmt alligevel – meget endda. Her skal du gøre op med hvornår du og dit barn kommer mest ud.

Kilder: