Legetæpper

køb legetæppe til værelset hvornår
Lau Christensen

Skrevet d. 29. august 2021 af Lau Christensen

Legetæppe til værelset

Børn er dejlige og kræver selvfølgelig udvikling fra fødsel og fremefter. Her er fantasien og kreativiteten en vigtig ting at hjælpe på vej. Og til dette findes der rigtig meget legetøj, ting og udstyr hvor et legegulv eller legetæppe til værelset kan være en af de sjove ting til piger og drenge. Tæpper til børneværelset kommer i mange størrelser, farver, mønstre og mærker som Cam Cam, Sebra, Bobles, Bloomingville, Done By Deer, Playgro, Tiny Love, Liewood m.m. Du finder legetæpper med f.eks. bilbaner hvor det er tilrådeligt at finde tæpper der overholder den europæiske sikkerhedsstandard EN71 og også med skridsikker underlag. Vi har fundet et udvalg af forskellige legetæpper og aktivitetstæpper til babyer. Du finder nogle af de bedste/populæreste tæpper nedenfor som inspiration, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik i 2021.  

Schleich Farm World bondegård legetæppe

Schleich Farm World bondegård legetæppe

Tyske Schleich der især er populær for deres deres legetøj indenfor heste og bondegårdsting, har selvfølgelig også fremstillet et sjovt legetæppe. Dette legetæppe er med bondegård tema som kan bruges sammen med det store udvalg af heste, køer, hunde, traktorer m.m. som kan skabe den sjove lege sammen med underlaget der forestiller en bondegård med hus, mark, indhegning af dyr m.m. Tæppet kommer i en blød kvalitet der er fri for latex. Bunden er skridsikker så du kan bruge tæppet både på trægulv, vinylgulv eller måske gulvtæppe.

 • Størrelse: 132 x 95 cm.
 • Fri for latex

Bil Hiking tæppe

Bil Legetæppe Hiking

Hvis du søger et sjovt legetæppe med hiking motiv, kan dette tæppe fra Associerede Weavers måske være et helt rigtige.

Legetæppet kan købes i tre forskellige størrelser, hvor den største model måler 140 x 200 cm. Materialet er 100% polyamid fiber med skridsikker bagside. Tæppet kan kun tåle håndvask på overfladen, der hurtigt kan tørres over med en klud.

 • Størrelse: 133 x 95 cm
 • Materiale: Polyamid

BabyDan Numbers legetæppe

BabyDan Numbers legetæppe

Babydan legemåtte Numbers er et behageligt underlag til leg for de mindre børn. En legemåtte der består af 9 skumdele med cifrene 1-9 dekoreret på den ene side. Velegnet tæppe til de mindre børn i baby størrelse der kan ligge eller sidde blødt i stuen og lege mens du kan se fjernsyn eller andre gøremål.

 • Størrelse: 90 x 90 cm
 • Materiale: Skum

Vendbart legetæppe med by & bondegård

Vendbart legetæppe med by & bondegård

Legetæpper til børn udover baby stadie / aktivitetstæpper kan være en af modellerne med by- eller bilbaner. Her kan dette vendbare biltæppe måske være perfekt. Tæppet kommer med by design på den ene side. Og på undersiden finder du design med bondegård. Det giver drengen eller pigen lidt flere muligheder for sjov med biler eller bondegårdsdyr i legen på børneværelset. Et sjovt og relativt billigt legetæppe der kan ligge midt på gulvet, hvor barnet eller børnene kan sidde og udfolde sig kreativitet i legen.

 • Vendbar med by & bondegård tema
 • Størrelse: 120 x 80 cm.
 • Materiale: Polyamid

Play & Go legetæppe og taske

Play & Go legetæppe og taske

Play & Go er kendt for legetøj til de mindre og du finder selvfølgelig også forskellige muligheder indenfor aktivitets- og legetæpper. Her kan dette 2-i-1 tæppe og taske måske være det helt rigtige til din pige eller dreng – Eller måske som gaveide til drengen eller pigen du mangler en fødselsdags- eller julegave til. Tæppet er ganske praktisk med at du kan opbevare legetøj i tæppet/posen når der ikke skal leges. Og når der skal leges, kan tæppet foldes ud og er klar med dertilhørende legetøj som biler, Lego, Playmobil eller andet. Designet er bilbane men modellen kommer dog med forskellige andre muligheder som f.eks. verdenskortet med dyr. Tæppet/tasken anbefales fra 2 – 3 år.

 • Størrelse: 140 cm. i diameter
 • Materiale: 100% bomuld

Sweet Town tæppe med bilbane

Sweet Town laver forskellige søde legetæpper ofte i rosa farver som især de små piger elsker. Og dette legetæppe kommer med bilbane/by motiv i det mere søde/eventyrlige univers. Sweet Town legetæppe med veje og sjove bygninger som møller, pariserhjul, en dam og meget andet, er velegnet til leg med My Little Pony som klassiske biler og alt andet. Du får et stort legetæppe på 200 x 140 cm. størrelse med underlag af latex der er med til at nedsætte risikoen for skrid. Tæppet kommer i 100% polyamid der giver en holdbar kvalitet. Du kan håndvaske tæppet.

 • Størrelse: 200 x 140 cm.
 • Materiale: Polyamid, latex

Kids Concept bilbane tæppe

Kids Concept bilbane tæppe

Bilbane tæppe fra Kids Concept i et enkelt og stilrent udtryk der kan tage sig godt ud på børneværelset. Legetæppet fra Aiden serien, er fremstillet i bomuld og indbyder til leg med biler og bygge med klodser på tæppet m.m. Og når der ikke leges, vil tæppet pynte på det moderne og stilfulde legeværelse sammen med børnemøbler, seng og andet.

 • Størrelse: 130 x 90 cm
 • Materiale: 100% bomuld

Nattou aktivitetstæppe

Nattou aktivitetstæppe

Nattou aktivitetstæpper kan være den gode legeplads til babyen. Aktivitetstæpperne har bløde kanter der beskytter barnet. Den lille dreng eller pige får forskellige aktiviteter der kan stimulerer både syn, høre og følelsessanser. Der hænger forskellig babylegetøj der dækker over 20 forskellige ting. Det klassiske spejl som enhver baby elsker, når altså først han eller hun får fornemmelse af at kunne se sig selv i det. Helt ligesom der er forskellige aktiviteter og lyde på tæppet eller uroen. Tæppet anbefales fra 0 måneder og op til ca. 18 måneder. Underlaget kan maskinvaskes ved 30 grader.

 • Størrelse: 80 x 70 x 40 cm
 • Materiale: 95% polyester & 5% skum

Sebra legegulv

Filibabba quiltet legemåtte

Sebra legegulv er ikke et tæppe og kommer heller ikke med motiv. Men det er dog et ganske sjovt og flot ”tæppe” til at pryde legeværelset samtidig med at være perfekt sted at sidde og lege på for den lille. Du får et legegulv i dusty pink med 13 brikker i fire sarte rosa farver. Legegulvet der kan skilles ad og sættes sammen er velegnet til de mindre børn, hvor der kan ligges og leges eller bare til generel tumle. Sebra legegulvet er fremstillet i en isolerende og blød overflade til at beskytte mod koldt gulv som klinker eller træ. Det er nemt at gøre rent ved at tørre overflade af med en klud. Materialet er i opskummet ethylene vinyl-acetat(EVA) der er fri for ftalat og formamid.

 • Materiale: EVA
 • Testet i henhold til EN71

bObles rundt tumlegulv i blå marmor

Lege- og aktivitetstæpper inkluderer også det populære og eksklusive bObles. Rundt bObles tumlegulv som bruges sammen med de mange andre forskellige muligheder indenfor bObles tumle ting. Dette runde gulv kan være det perfekte legetøj til babyer der måske ikke kan bruge et tæppe med bil motiver, men derimod mangler et varmt tæppe at sidde og ligge lunt på når der skal savles, krammes og leges med forskellig legetøj. Det runde tumlegulv er fremstillet i EVA skum der er uskadeligt for den lille, så han og hun kan savle og tygge på. Gulvet er sammensat af fem plader i blå marmor look. Det er skridsikker, så den lille ikke falder når der kravles og andet.

 • Størrelse: 110 cm. diameter
 • Materiale: EVA

Oball John Deere legetæppe i skum

John Deere legetæppet er et sjovt og sødt tæppe hvor den lille kan lege sammen med bondegårdsdyr, heste, traktorer og andet. Legetæppet fra Oball er i blødt skum materiale og stimulerer til fysisk udfoldelse. Tæppet er velegnet fra 6 mdr alder og der medfølger en lille sød bil.

 • Størrelse: 107 x 94 cm
 • Materiale: Skum
 • En bil medføler

Legetæppe hvornår?

Et aktivitetstæppe er til babyer, hvor et specifikt legetæppe er med bilbane, regnskov, bondegård, alfer eller andet tema/motiv. Aktivitetstæppet til babyer eller legegulve i skum kan ofte bruges fra 1 måneds alderen, hvor legetæppet er alderen, hvor barnet kan bruge tæppet sammen med legetøj som biler, traktorer m.m. Helt ligesom Hoppedyr, babyalarm, barnevogn, trappegitter, gåvogn eller en madras til tremmeseng brug er forskellig fra barn til barn.

Legegulv, lege- eller aktivitetstæppe?

De tre forskellige typer tæpper til leg nævnes mange steder ofte som en og samme ting. Men aktivitetstæpper er til babyer, hvor legegulv både kan være til babyen og børnehavebarnet, helt ligesom legetæpper med motiver ofte er til pynt og leg for de større ”klasser” i børnehaven. Tæppet er beregnet til gulvet, men du finder typer der også kan bruges til at give varme omkring dig i sengen. Helt ligesom udvalget dækker over både de trekantede, firkantede og runde legetæpper. Hvor legegulv typen kommer i skumgummi materialer der både varmer og absorberer stød og afbøder fald. Derfor finder du her på siden udvalg i de tre forskellige kategorier frem for en og den samme ting som du kan støde på i Babysam, Ikea, Jysk m.m. Helt ligesom du finder mange flere mærker som Filibabba, Smallstuff, Pingu, Yookidoo, Fischer Price, Biba Toys, Brio, Misioo, Bellino, Lamaze, Fabelab osv.

Hvornår kan man bruge legetæppe?

De første par måneder af barnets liv, har det primært brug for søvn samt masser af nærhed og øjenkontakt med mor og far. Når der så først er kommet lidt mere ro på, amningen kører og baby har vænnet sig til et liv uden for mors mave, så kan man lige så stille introducere lidt legetøj. Et legetæppe er ideelt i det baby kan ligge på tæppet selv, og både på maven og på ryggen. Legetæpper er typisk bløde og rare at ligge på, har sjove imødekommende farver og legeting der er spændende at røre ved og gribe ud efter. De fleste babyer bruger legetæppet fra ca. 6/8 ugers alderen og indtil 6-7 måneders alderen. I denne alder kan man nemlig typisk sidde selv og møve sig omkring og så bliver legetæppet for kedeligt.

Hvilke legetæpper er bedst?

Hvilket legetæppe der er bedst, er i høj grad en smags sag. Mange vælger legetæpper i farver som blå og grøn hvis de har en lille dreng og modsat lyserød, rød, lilla hvis det er en lille pige, der skal bruge det. Hvis legetæppet skal ligge fremme i stuen, vil man måske typisk vælge en mere afdæmpet neutral farve, som i højere grad passer ind i resten af indretningen. Legetæpper findes i forskellige materialer som uld, skum og vattæpper. Nogle har mange forskellige ting baby kan tage fat i og nogle har endda indbyggede lyde. Der findes legetæpper med små stativer hvor der hænger legetøj på, som baby kan gribe ud efter og herved træne sin motorik. Vær opmærksom på, at placere legetæppet et sted hvor baby ikke ligger i træk på gulvet.

Hvor køber man et legetæppe?

Legetæpper kan købes i både fysiske forhandlere og online på diverse webshops som legetæppe.dk. Ofte vil man kunne finde et varieret udvalg både hos deciderede baby/børnebutikker, legetøjsbutikker samt hos større supermarkeder og møbelhuse. Som alternativ kan man også købe et brugt legetæppe, så skal man blot sørge for at rengøre det grundigt inden man lader sin baby bruge det.

Se videoerne nedenfor og lær mere om legetæpper

Tiny Love Gymini Developlace – Legetæppe

Sådan Vælger Du Et Legetøj Til Børn