Legetæpper

Børn er dejlige og kræver selvfølgelig udvikling fra fødsel og fremefter. Her er fantasien og kreativiteten en vigtig ting at hjælpe på vej. Og til dette findes der rigtig meget legetøj, ting og udstyr hvor et legegulv eller legetæppe til værelset kan være en af de sjove ting til piger og drenge. Tæpper til børneværelset kommer i mange størrelser, farver, mønstre og mærker som Cam Cam, Sebra, Bobles, Bloomingville, Done By Deer, Playgro, Tiny Love, Liewood m.m. Du finder legetæpper med f.eks. bilbaner hvor det er tilrådeligt at finde tæpper der overholder den europæiske sikkerhedsstandard EN71 og også med skridsikker underlag. Vi har fundet et udvalg af forskellige legetæpper og aktivitetstæpper til babyer. Du finder nogle af de bedste/populæreste tæpper nedenfor som inspiration, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik i 2021.  

 

Schleich Farm World bondegård legetæppe

køb Schleich legetæpper til børneværelse

Forhandler Totalpris Læs mere
230,00 Til butik →
369,95 Til butik →

Tyske Schleich der især er populær for deres deres legetøj indenfor heste og bondegårdsting, har selvfølgelig også fremstillet et sjovt legetæppe. Dette legetæppe er med bondegård tema som kan bruges sammen med det store udvalg af heste, køer, hunde, traktorer m.m. som kan skabe den sjove lege sammen med underlaget der forestiller en bondegård med hus, mark, indhegning af dyr m.m. Tæppet kommer i en blød kvalitet der er fri for latex. Bunden er skridsikker så du kan bruge tæppet både på trægulv, vinylgulv eller måske gulvtæppe.

 • Størrelse: 132 x 95 cm.
 • Fri for latex

 

Hok Farm tæppe

køb et tæppe med bondegård motivHvis du søger et sjovt legetæppe med Farm/bondegård motiv, kan dette måske være det rigtige tæppe til sjov bondegårdsleg for drengen eller pigen. Hok (House of Kids) legetæppet er med diverse landlige omgivelser som bondegård, marker, stald, indhegning m.m. der kan bruges sammen med det store udvalg af forskellige traktorer, dyr og andet bondegårdslegetøj. Materialet er lavet i polyester og latex som gør tæppet mere skridsikker. Tæppet kan kun tåle håndvask på overfladen, der hurtigt kan tørres over med en klud.

 • Størrelse: 150 x 100 cm
 • Materiale: Polyester, Latex

 

Baby Dan elefantastic legetæppe

Køb det kombineret gulvtæppe og sovetæppe til leg

Forhandler Totalpris Læs mere

En andet sødt og blødt legetæppe kan være dette Elefantastic fra Babydan. Et nuttet tæppe der er dejlig blødt at ligge og sidde på for den lille. Tæppet der måler 110 x 110 cm kommer i blødt øko-text bomuld med fyld af polyester. Velegnet tæppe til de mindre børn i baby størrelse der kan ligge eller sidde blødt i stuen og lege mens du kan se fjernsyn eller andre gøremål.

 • Størrelse: 110 x 110 cm
 • Materiale: ko-Tex bomuld
 • Fyld: polyester

 

Le Toy Van legetæppe by motiv

køb Le Toy Van aktivitetstæppe til børn

Forhandler Totalpris Læs mere
279,96 Til butik →

Le Toy Van der især er kendt for deres flotte dukkehuse i træ, fremstiller også forskellige legetæpper som dette med by motiv. Legetæppet der måler 150 x 100 cm. er lidt dyrere end lignede med by motiver. Du får dog et fedt motiv hvor byen er fremstillet med dybde og lækre detaljer med veje der virkelig kan give leg hvor bilerne skal køre rundt i vejkryds eller rundkørsel. Tæppet er fremstillet i polyester og er perfekt til legen men også til at sidde på frem for et koldt trægulv.

 • Størrelse: 150 x 100 cm
 • Materiale: Polyester

 

Vendbart legetæppe med by & bondegård

køb et vendbart legetæppe med by og bondegårdsmotiv

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 Til butik →

Legetæpper til børn udover baby stadie / aktivitetstæpper kan være en af modellerne med by- eller bilbaner. Her kan dette vendbare biltæppe måske være perfekt. Tæppet kommer med by design på den ene side. Og på undersiden finder du design med bondegård. Det giver drengen eller pigen lidt flere muligheder for sjov med biler eller bondegårdsdyr i legen på børneværelset. Et sjovt og relativt billigt legetæppe der kan ligge midt på gulvet, hvor barnet eller børnene kan sidde og udfolde sig kreativitet i legen.

 • Vendbar med by & bondegård tema
 • Størrelse: 120 x 80 cm.
 • Materiale: Polyamid

 

Play & Go legetæppe og taske

køb Play & Go 2-i-1 aktivitetstæppe

Forhandler Totalpris Læs mere
244,96 Til butik →

Play & Go er kendt for legetøj til de mindre og du finder selvfølgelig også forskellige muligheder indenfor aktivitets- og legetæpper. Her kan dette 2-i-1 tæppe og taske måske være det helt rigtige til din pige eller dreng – Eller måske som gaveide til drengen eller pigen du mangler en fødselsdags- eller julegave til. Tæppet er ganske praktisk med at du kan opbevare legetøj i tæppet/posen når der ikke skal leges. Og når der skal leges, kan tæppet foldes ud og er klar med dertilhørende legetøj som biler, Lego, Playmobil eller andet. Designet er bilbane men modellen kommer dog med forskellige andre muligheder som f.eks. verdenskortet med dyr. Tæppet/tasken anbefales fra 2 – 3 år.

 • Størrelse: 140 cm. i diameter
 • Materiale: 100% bomuld

 

Bloomingville hinkebane tæppe

køb et sjovt hinketæppe til børnehavebørn

Forhandler Totalpris Læs mere
399,00 Til butik →

Et alternativ legetæppe til børneværelset eller måske til at pryde i gangen, kan være dette enkle og søde legetæppe med hinkebane fra Bloomingville. Et hinketæppe er velegnet fra 2-3 års alderen og mange år frem hvor især børnehavebørn vil have stor glæde af tæppet. Placerer det foran toiletdøren og drengen eller pigen vil bruge det inden enhver besøg – og sikkert også efter. Hinketæppet med motiv af tal er fremstillet i bomuld og måler 170 i længden.

 • Størrelse: 170 x 65 cm
 • Materiale: Bomuld

 

Sweet Town legetæppe med bilbane

køb Sweet Town rosa legetæppe

Forhandler Totalpris Læs mere
360,00 Til butik →

Sweet Town laver forskellige søde legetæpper ofte i rosa farver som især de små piger elsker. Og dette legetæppe kommer med bilbane/by motiv i det mere søde/eventyrlige univers. Sweet Town legetæppe med veje og sjove bygninger som møller, pariserhjul, en dam og meget andet, er velegnet til leg med My Little Pony som klassiske biler og alt andet. Du får et stort legetæppe på 200 x 140 cm. størrelse med underlag af latex der er med til at nedsætte risikoen for skrid. Tæppet kommer i 100% polyamid der giver en holdbar kvalitet. Du kan håndvaske tæppet.

 • Størrelse: 200 x 140 cm.
 • Materiale: Polyamid, latex

 

Hok Disctrict ultra soft tæppe

køb tæppet med by motiv til leg House of Kids District legetæppe i 150 x 100 cm størrelse kan være det sjove tæppe til legen med biler for især drenge. Gulvtæppe med bymotiv byder på bygninger som skole, hospital, tankstation m.m. der bliver forbundet via veje. Der er skridsikre spots under tæppet, så barn og biler ikke skrider rundt når der leges. Kvaliteten er kraftig og ganske blød polyester der kun kan håndvaskes.

 • Størrelse: 150 x 100 cm
 • Materiale: Polyester
 • Vask: Håndvask

 

Kids Concept Aiden legetæppe

køb et tæppe der kan pynte og leges på Aiden legetæppe fra Kids Concept er en kombination af motiver til leg og i højere grad, et forsøg på at satse på det stilrene og elegante som kan tage sig godt ud på børneværelset. Legetæppet i bomuld indbyder til leg med biler og bygge med klodser på tæppet m.m. Og når der ikke leges, vil tæppet pynte på det moderne og stilfulde legeværelse sammen med børnemøbler, seng og andet.

 • Størrelse: 170 x 130 cm
 • Materiale: 100% bomuld.

 

Franck & Fischer Pusling Swan legetæppe

køn det bløde børnetæppe til baby Pusling Swan legetæppet fra Franck & Fischer er fremstillet i 100% økologisk bomuld. Det er velegnet til at lege på med det forskellige babylegetøj for den lille, da du får et polstret tæppe. Tæppet måler 98 x 98 cm og er velegnet til babyen eller måske som gave til den 1 årige dreng eller pige på højde med ting som højdemåler, pedaltraktor og andet legetøj.

 • Størrelse: 98 x98 cm
 • Vask: Maskinvask 40 grader

 

Nattou legetæppe Mia & Basile

brug det sjove økologiske aktivitetstæppe til babyer

Forhandler Totalpris Læs mere
799,95 Til butik →

Nattaou Mia & Basile aktivitets og legetæppe kan være den gode legeplads til babyen. Aktivitetstæppet kommer komme bløde kanter der beskytter barnet. Den lille dreng eller pige får forskellige aktiviteter der kan stimulerer både syn, høre og følelsessanser. Der hænger forskellig babylegetøj der dækker over 20 forskellige ting. Det klassiske spejl som enhver baby elsker, når altså først han eller hun får fornemmelse af at kunne se sig selv i det. Helt ligesom der er forskellige aktiviteter og lyde på tæppet eller uroen. Tæppet anbefales fra 0 måneder og op til ca. 18 måneder. Underlaget kan maskinvaskes ved 30 grader.

 • Størrelse: 87 x87 x 52 cm
 • Materiale: 95% polyester & 5% skum

 

Bekids legegulv med bogstaver

Brug legegulv til babyer

Forhandler Totalpris Læs mere

Et legegulv er ikke et tæppe men hører ofte under kategorien af aktivitets- og legetæpper. Dette legegulv fra Bekids kommer med bogstaver der kan stimulerer kreativiteten for barnet. Gulvet er produceret i EVA Skum der er isolerende og stødabsorberende materiale. Og er velegnet til at varme barnet som stedet på gulvet, hvor der skal leges – hvad end det er på værelset eller i stuen hvor de fleste små børn ofte opholder sig. Legegulvet er selvfølgelig uden ftalater og PVC og er i en tykkelse af 13 mm.

 • Antal brikker: 26 stk.
 • Størrelse: 2,6 m2
 • Mål pr. brik: 32 x 32 cm

 

Filibabba quiltet legemåtte

køb det runde tæppe til gulvet

Forhandler Totalpris Læs mere
1.574,96 Til butik →

Hvis du søger det enkle tæppe til værelset, kan denne lækre quiltet legemåtte fra Filibabba måske være det perfekte valg. Du får en vatteret måtte der kan bruges til forskellige formål. Drengen eller pigen kan sidde dejligt blødt på måtten og lege, hvad end det bruges indendørs eller udendørs på de varme årstider. Materialet er i økologisk bomuld med fyld af vat og skum. Diameteren er 92 cm og betrækkes kan vaskes i vaskemaskinen.

 • Diameter: 92 cm
 • Materiale: økologisk bomuld
 • Fyld: Vat & skum

 

Sebra legegulv

køb det runde legegulv til babyværelset

Forhandler Totalpris Læs mere

Sebra legegulv er ikke et tæppe og kommer heller ikke med motiv. Men det er dog et ganske sjovt og flot ”tæppe” til at pryde legeværelset samtidig med at være perfekt sted at sidde og lege på for den lille. Du får et legegulv i dusty pink med 13 brikker i fire sarte rosa farver. Legegulvet der kan skilles ad og sættes sammen er velegnet til de mindre børn, hvor der kan ligges og leges eller bare til generel tumle. Sebra legegulvet er fremstillet i en isolerende og blød overflade til at beskytte mod koldt gulv som klinker eller træ. Det er nemt at gøre rent ved at tørre overflade af med en klud. Materialet er i opskummet ethylene vinyl-acetat(EVA) der er fri for ftalat og formamid.

 • Materiale: EVA
 • Testet i henhold til EN71

 

Freds World legetæppe sky

køb freds world legetæppe til baby

Forhandler Totalpris Læs mere
244,96 Til butik →

Tæppet Sky fra Freds World er et populært aktivitetstæppe til babyen. Tæppet der er inspireret af historierne og Lille & Store sky er designet i samarbejde med Cecilie Hother der er kendt som vejr- og tv-vært og er i dag iværksætter. Tæppets stativ er i en kraftig kvalitet som sættes fast med plastspæder og du finder forskellige vedhæng som klokke, stjerner m.m. der har lyde eller vedhæng med sol der har spejl. Udformningen af underlaget kommer med en tyk kant hele vejen rundt og er i vatteret underlag, så den lille ligger blødt og lunt. Designet i tæppet er jordkloden og forskellige dyr fra de respektive verdensdele. Her finder du en hval, løve, giraf m.m. Babyen kan blive stimuleret ved at røre dyrene hvor nogle knitrer, mens andre gemmer sig under en velcrolukning.

 • Diameter: 92 cm
 • 100% certificeret økologisk bomuld
 • OCS-certificeret

 

bObles rundt tumlegulv i blå marmor

køb det runde marmor blå bObles tumlegulv

Forhandler Totalpris Læs mere
499,95 Til butik →

Lege- og aktivitetstæpper inkluderer også det populære og eksklusive bObles. Rundt bObles tumlegulv som bruges sammen med de mange andre forskellige muligheder indenfor bObles tumle ting. Dette runde gulv kan være det perfekte legetøj til babyer der måske ikke kan bruge et tæppe med bil motiver, men derimod mangler et varmt tæppe at sidde og ligge lunt på når der skal savles, krammes og leges med forskellig legetøj. Det runde tumlegulv er fremstillet i EVA skum der er uskadeligt for den lille, så han og hun kan savle og tygge på. Gulvet er sammensat af fem plader i blå marmor look. Det er skridsikker, så den lille ikke falder når der kravles og andet.

 • Størrelse: 110 cm. diameter
 • Materiale: EVA

 

Melissa & Doug Jumbo legetæppe

køb et legetæppe med dyr og natur motiver Multi Jumbo legetæppe fra Melissa og Dough med natur motiver er et flot tæppe. Dèt kan pryde børneværelset og samtidig bruges som naturlig legeplads sammen med bondegårdsdyr, elver og andet. Du får et stort tæppe der måler 200 x 152 cm. og med motiver af jungle, vand, savanna og dyr, helt ligesom der medfølger fem små dyr i plast. Her får du en giraf, tiger, Bambi, kænguru og en isbjørn. Tæppet anbefales til brug omkring 3 års alderen og kan være den praktiske gave til 3 års fødselsdag.

 • Størrelse: 200 x 152 cm
 • Der medfølger 5 plastdyr

 

Oball John Deere legetæppe i skum

køb det foldbare tæppe med lege motiver

Forhandler Totalpris Læs mere
199,98 Til butik →

John Deere legetæppet er et sjovt og sødt tæppe hvor den lille kan lege sammen med bondegårdsdyr, heste, traktorer og andet. Legetæppet fra Oball er i blødt skum materiale og stimulerer til fysisk udfoldelse. Tæppet er velegnet fra 6 mdr alder og der medfølger en lille sød bil.

 • Størrelse: 107 x 94 cm
 • Materiale: Skum
 • En bil medføler

 

Dwinguler legemåtte med alfabetet

køb den vendbare legemåtte

Forhandler Totalpris Læs mere
1.498,00 Til butik →

Dwinguler legemåtter i den dyre prisklasse er populær i forhold til komfort, sikkerhed og indlæring for den lille. Du får et legetæppe med motiver på begge sider. Bagsiden kommer med flotte blomster, og fronten er med alfabetet der kan hjælpe barnet på vej i denne leg. Farverig og sjove motiver hjælper til indlæring og er samtidig et naturligt sted at sidde og lege for barnet/børnene. Legetæppet fra Oball er i unikt skum med overflade med anti-glid og i en blød kvalitet der er stødabsorberende.

 • Størrelse: 230 x 140 cm
 • Vægt: 9,9 kg
 • Øko-venlig

https://youtu.be/ZJXjVon8-Fo  

 

Legetæppe hvornår?

Et aktivitetstæppe er til babyer, hvor et specifikt legetæppe er med bilbane, regnskov, bondegård, alfer eller andet tema/motiv. Aktivitetstæppet til babyer eller legegulve i skum kan ofte bruges fra 1 måneds alderen, hvor legetæppet er alderen, hvor barnet kan bruge tæppet sammen med legetøj som biler, traktorer m.m. Helt ligesom Hoppedyr, babyalarm, barnevogn, trappegitter, gåvogn eller en madras til tremmeseng brug er forskellig fra barn til barn.

Legegulv, lege- eller aktivitetstæppe?

De tre forskellige typer tæpper til leg nævnes mange steder ofte som en og samme ting. Men aktivitetstæpper er til babyer, hvor legegulv både kan være til babyen og børnehavebarnet, helt ligesom legetæpper med motiver ofte er til pynt og leg for de større ”klasser” i børnehaven. Tæppet er beregnet til gulvet, men du finder typer der også kan bruges til at give varme omkring dig i sengen. Helt ligesom udvalget dækker over både de trekantede, firkantede og runde legetæpper. Hvor legegulv typen kommer i skumgummi materialer der både varmer og absorberer stød og afbøder fald. Derfor finder du her på siden udvalg i de tre forskellige kategorier frem for en og den samme ting som du kan støde på i Babysam, Ikea, Jysk m.m. Helt ligesom du finder mange flere mærker som Filibabba, Smallstuff, Pingu, Yookidoo, Fischer Price, Biba Toys, Brio, Misioo, Bellino, Lamaze, Fabelab osv.

Hvornår kan man bruge legetæppe?

De første par måneder af barnets liv, har det primært brug for søvn samt masser af nærhed og øjenkontakt med mor og far. Når der så først er kommet lidt mere ro på, amningen kører og baby har vænnet sig til et liv uden for mors mave, så kan man lige så stille introducere lidt legetøj. Et legetæppe er ideelt i det baby kan ligge på tæppet selv, og både på maven og på ryggen. Legetæpper er typisk bløde og rare at ligge på, har sjove imødekommende farver og legeting der er spændende at røre ved og gribe ud efter. De fleste babyer bruger legetæppet fra ca. 6/8 ugers alderen og indtil 6-7 måneders alderen. I denne alder kan man nemlig typisk sidde selv og møve sig omkring og så bliver legetæppet for kedeligt.

Hvilke legetæpper er bedst?

Hvilket legetæppe der er bedst, er i høj grad en smags sag. Mange vælger legetæpper i farver som blå og grøn hvis de har en lille dreng og modsat lyserød, rød, lilla hvis det er en lille pige, der skal bruge det. Hvis legetæppet skal ligge fremme i stuen, vil man måske typisk vælge en mere afdæmpet neutral farve, som i højere grad passer ind i resten af indretningen. Legetæpper findes i forskellige materialer som uld, skum og vattæpper. Nogle har mange forskellige ting baby kan tage fat i og nogle har endda indbyggede lyde. Der findes legetæpper med små stativer hvor der hænger legetøj på, som baby kan gribe ud efter og herved træne sin motorik. Vær opmærksom på, at placere legetæppet et sted hvor baby ikke ligger i træk på gulvet.

Hvor køber man et legetæppe?

Legetæpper kan købes i både fysiske forhandlere og online på diverse webshops som legetæppe.dk. Ofte vil man kunne finde et varieret udvalg både hos deciderede baby/børnebutikker, legetøjsbutikker samt hos større supermarkeder og møbelhuse. Som alternativ kan man også købe et brugt legetæppe, så skal man blot sørge for at rengøre det grundigt inden man lader sin baby bruge det.

Se videoerne nedenfor og lær mere om legetæpper

Tiny Love Gymini Developlace – Legetæppe

Sådan Vælger Du Et Legetøj Til Børn