Paraplyklapvogne

paraplyklapvogn
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

Vores bud på de bedste paraplyklapvogne i test

Når to er blevet til tre eller flere, så kræver det forskellige indkøb. Mange nybagte forældre giver udtryk for, at babyudstyr er en jungle at navigere i. Hvor meget har man brug for og hvad skal man dog vælge?

Alle vil kun det allerbedste for de små guldklumper og små prinser og prinsesser skal, naturligvis, fragtes standsmæssigt i en ordentlig karet. En god barnevogn skal til, men en paraplyklapvogn er et nærmest uundværligt supplement til moderne familier, der er meget på farten. Den er supersmart og handy, især når i skal på tur og bilen ikke har plads til den store barnevogn.

Paraplyklapvogne er mange ting og vi har samlet de mest relevante spørgsmål om dem her i denne paraplyklapvogn test/guide med de bedste modeller, så du/i bliver bedre rustede til at vælge den rigtige model, der præcis matcher jeres behov i 2021.

Babytrold Speed klapvogn

BabyTrold-Speed

Klassisk og billigste klapvogn i denne test/guide. Du får en billig og klassisk paraplyklapvogn fra danske BabyTrold. Klapvognen er i fin kvalitet, dog kun med en bæreevne på 15 kg. Modellen i letvægtsmetal vejer kun 4 kg. hvilket gør den nem at bære rundt på i ferien, hvor den lille pige eller dreng måske hellere vil gå, men på et eller andet tidspunkt trænger til hvile.

Hvis du søger en billig rejseklapvogn eller til hverdagen, kan denne model være det gode valg frem for alternativet med at skulle bære barnet.

Ulempen er så, at du ikke får den ekstra luksus, funktioner og detaljer både i forhold til barnets komfort og dig der skal skubbe.

 • Maks. belastning: 15 kg
 • Vægt: 4 kg
 • Mål sammenklappet: 28 x 24 x 115 cm
 • Plasthjul

Hauck Swift Plus klapvogn

Hauck Swift Plus er kåret som bedst i test hos Alt.dk i 2019, hvor de testede 5 forskellige paraplyklapvogne. Her er vognen, der er mere en sammenklappelig rejseklapvogn end standard paraplyklapvogn, rost for robusthed, køreegenskaber og design.

Hauck klapvognen er nem at folde sammen, og giver samtidig også god komfort til barnet. Der er justerbar ryglæn så barnet også kan hvile, hvor liggemål er på 85 cm. Helt ligesom komforten er optimeret med støddæmpere og justerbar fodstøtte til ham eller hende. Sikkerheden er med den klassiske 5-punktssele.

Ved hjælp af en knap på håndtaget, klapper du nemt og hurtigt klapvognen sammen. Her kan du transporterer klapvognen ved hjælp af en skulderrem. Klapvognen  vejer 6,4 kg.

Ulempen ved modellen er den lave maksimale belastning på 15 kg.

 • Maks. belastning: 15 kg
 • Liggemål: 85 cm
 • Vægt: 6,4 kg
 • Mål sammenklappet: 57 x 51 x 35 cm

Baby Jogger City Tour 2 paraplyklapvogn

Baby-Jogger-City-Tour-2

Baby Jogger City Tour 2 er en premium paraplyklapvogn i den dyrere prisklasse. Du får en kompakt klapvogn der kun vejer 6,5 kg. i høj kvalitet og nem at opbevare i bagagerummet af selv mindre biler.

Baby Jogger er lig med funktionalitet og kvalitet, hvor du også finder den populære Baby Jogger City Elite. Den høje kvalitet har selvfølgelig den ulempe, at du også betaler for det.

Komforten for barnet er god med justerbar fodstøtte og støddæmpende effekt, så barnet ikke bliver kastet rundt. Standard 5-punktssele med beskyttelsespuder. Vognen har kaleche med ventilation og UV50+ solbeskyttelse.

Forhjul er drejelige og med lås.

 • Sammenfoldeligt ryglæn
 • belastning: 22 kg
 • Liggemål: 85 cm
 • Vægt: 6,5 kg
 • Mål sammenklappet: 53 x 50 x 18,5 cm
 • Låsbare, drejelige forhjul

 

Chicco paraplyklapvogn

Chicco klapvogn i enkelt design i en fin kvalitet, der kan bruges i hverdagen eller tages med på ferie som rejseklapvogn.

Chicco klapvognen kommer med 2 store baghjul og drejelige forhjul. Den maksimale vægtbelastning ligger på 22 kg. så du kan både have den lille og f.eks. indkøbsvarer i vognen. Og med sine drejelige forhjul, er vognen som skabt til at komme rundt med i supermarkedet. Helt ligesom den kan være egnet til mere terrængående kørsel.

Vognen har en fin kaleche til at skygge både om sommeren og vinter, helt ligesom ryglænet kan ligges næsten helt ned til en lille lur for barnet.

 • Drejelige forhjul
 • Mål: 46 x 87 x 103 cm
 • Vægt: 7,5 kg
 • vægt: 22 kg

Silver Cross Pop paraplyklapvogn

Silver Cross Pop letvægtsklapvogn er til dig, der vil gå ture i byen. Den lette klapvogn er egnet til hårde overflader, hvor skovstier og lignede er bedre med andre modeller.

Klapvognen er kåret som Testvinder hos forbrugerrådet Tænk i en test af klapvogne til mindre ture. Silver Cross Pop har 6” punkterfri gummihjul med drejelige forhjul, som dog også kan låses. Drejelige hjul kan være svære at styre over længere lige ture.

Ryglænet kan indstilles, hvor du kan vinkle op til 160 grader, så den lille kan få en lur på liggemål af 89 cm. Der er 4 indstillinger til forskellige positioner. Og du finder modellen i flere forskellige farve muligheder.

Klapvognen er let og vejer kun 7,2 kg. Helt ligesom den nemt kan klappes sammen og ligge i bagagerummet.

 • Anvendelse: fra 6 mdr. – 3 år
 • Liggemål: 89 cm
 • Sæde kan lænes 160 grader
 • Bæreevne: 25 kg
 • Vægt: 7,2 kg
 • Drejelige forhjul

Cybex Balios klapvogn

Cybex-Balios-S-Lux

Balios S Lux SLV er i en kompakt form og god til bykørsel eller når den lille skal med ud og handle. Du får en klapvogn med en fin siddekomfort for barnet. Klapvognen kan holde til en vægt på op til 22 kg. så vognen er robust lige op til alderen, hvor barnet ikke har brug for klapvognen mere.

Klapvognen er en kombivogn type, hvor du kan bruge det samme stel til barnevogsnkasse, lift eller autostol. Klapvognen har drejelige forhjul og varekurv til opbevaring af pusletaske eller indkøbsvarer. Ryglænet har indstillinger, hvor du næsten opnår vandret position til en lur.

Find kvalitet fra Cybex der også er kendt for babyalarmer, puslepuder, babysenge, termometre og andet babyudstyr.

 • Drejelige forhjul
 • Foldbar frontbøjle
 • vægt: 11,7 kg

Moweo paraplyklapvogn

Moweo-Lite-Air

Moweo Metro klapvognen er en robust og billig klapvogn i fin kvalitet. Helt ligesom design er ganske klassisk og stilrent, hvor håndtag i brunt materiale, er i et blødt materiale der giver fin komfort til dig som forælder.

Moweo paraplyklapvognen har justerbar rygstøtte med 4 indstillinger. Her er også inkluderet hvilestilling, så den lille dreng eller pige kan få sig en lur. Der er justerbar fodstøtte og kaleche med solskærm, der kan indstilles i 3 trin.

Af komfort finder du transportslås af de drejelige forhjul og en kopholder med aftagelig kop.

 • 4 forskellige indstillinger af ryglæn
 • Drejelige forhjul
 • 5-punktssele
 • Kaleche med solskærm
 • Aftagelig klapvognsbøjle

Behøver man en paraplyklapvogn?

Nutidens barnevogne er meget mere fikse og fleksible end de barnevogne du selv blev trillet rundt i. Alligevel er paraplyklapvogne geniale reservevogne, fordi de kan klappes sammen og har en meget lille volumen og vægt. De færreste moderne forældre fravælger denne type vogn og flertallet vil skrive under på, at den absolut ikke er til at undvære.  

Fra hvornår kan man bruge en paraplyklapvogn?

De smarte vogne kan allerede bruges, når barnet er nyfødt, så altså lige fra dag 1. Det er vigtigt at være opmærksom på hvor længe paraplyklapvognen kan bruges, det svinger nemlig meget, alt efter hvilken model man vælger. Dette angives som regel i kilo, f.eks. 8 kg, 15 kg eller andet. Enkelte mærker angiver en aldersgrænse i stedet. Med andre ord: Jo mere vægt vognen kan bære, jo længere holder den og jo bedre en investering gør man.

Kan man få en paraplyklapvogn hvor ryggen kan lægges ned?

Der er masser af muligheder for indstillinger, så paraplyklapvognen altid er komfortabel og giver en god søvn. Kig nøje efter, hvordan vognen justeres. I en snæver vending og dem har man tit med småbørn, er det mest praktisk, hvis justeringer er nemme at foretage og sædet hurtigt kan lægges ned, når en lur er påkrævet.

Hvordan er sikkerheden i en paraplyklapvogn?

De små spændes fast i vognen og hjulene kan fastlåses med bremser, så vognen ikke bare kører væk i et ubevogtet øjeblik. Nogle modeller har alt det sikkerhedsudstyr, man kan drømme om og andre kræver tilkøb af f.eks. bøjle. Hav det for øje, når du sammenligner priser på klapvogne. Den billigste vogn kan godt ende med at blive en del dyrere, fordi der skal investeres i ekstra udstyr.

Er en paraplyklapvogn ikke kun til ferier?

Mange bliver faktisk så glade for deres fleksible klapvogn, at den ender med at brugt mere end den store barnevogn, der godt kan være lidt klodset til en aktiv livsstil. Især i byerne, hvor der hurtigt bliver kamp om pladsen på fortove, i busser, caféer og butikker, hitter letvægts klapvogne stort.

Hvad koster en god paraplyklapvogn?

Præcis, som med barnevogne, så er det meget individuelt, hvad der er en god klapvogn. Derfor er en fast pris, svær at angive. Alle har individuelle temperamenter og behov. Overordnet for alle mest glæde af en robust model i et moderne design. Som tidligere nævnt, skal den helst være funktionel og nem at justere. Hold øje med gode tilbud på lækre paraplyklapvogne, hvis du vil spare penge, det er langt mere fornuftigt end bare at købe en billig klapvogn. Forhåbentlig er du allerede nu lidt klogere. Vi runder guiden af med et par ekstra tips, så du snart er ekspert på paraplyklapvogne. Har nogen i omgangskredsen allerede en sammenklappelig klapvogn, så spørg om den kan lånes til en enkelt tur, mere skal der faktisk ikke til for at blive en hel del klogere. På den måde får du en langt bedre fornemmelse af, hvad der fungerer for dig eller slet ikke er sagen. På nettet findes flere tests af de mest solgte vogne. Spændende og relevant læsning, der også klæder dig på til at undgå de værste faldgruber og få mest for pengene. Lyt til andres erfaringer med paraplyklapvogne, de er gratis – også selvom de har været dyrt købte.

Se videoerne nedenfor og lær mere om paraplyklapvogne

Paraplyklapvogn – Hauck Spirit

MacLaren Quest Paraplyklapvogn

Chicco Liteway 2 Paraplyklapvogn – God Rejseklapvogn