Kapok Madrasser

Hvad er en kapok madras?

Når det kommer til vores børn, så ønsker vi altid at vælge det allerbedste til disse, herunder også at skabe det mest optimale søvnmiljø for dem. En Kapok madras er en type af madras, der er blevet et meget populært valg til især babyer og børn i løbet af de sidste par år, helt ligesom Kapok dyner og Kapok puder. Madrassen indeholder en helt unik fibersammensætning. Fibrene er nemlig de såkaldte kapokfibre. Denne type af fibre er helt anderledes end mange af de fibersammensætninger, man ellers ser i diverse madrasser, dyner, puder og lignende. Dette skyldes, at kapok har nogle fornemme egenskaber, som er svære ikke at værdsætte. Kapok madrasser er dermed ideelle for dig, der ønsker at skabe et helt optimalt sovemiljø for dit barn.

Hvilke fordelagtige egenskaber har en kapok madras?

Som nævnt har kapok nogle meget fordelagtige egenskaber. Eksempelvis kan forskellige bakterier ikke leve i kapok, fordi fibrene skaber et antibakterielt miljø. Hernæst er kapok et naturmateriale. Fibrene er nemlig udvundet af blade fra et helt særligt træ. Det betyder, at der under produktionen af madrassen ikke er tilsat diverse tilsætningsstoffer, som kan være allergifremkaldende. På den måde er en kapok madras altså også allergivenlig. Og ikke nok med det, så fungerer kapokfibrene temperaturregulerende. Blandt andet er madrassen rigtig godt til at lede fugt væk fra dit barn. Det forhindrer dit barn i at vågne op med kold sved på ryg eller andre steder. Desforuden har kapok madrassen ikke blot fantastiske egenskaber, der skaber et godt sovemiljø – den er også fantastisk at ligge på. Kapok er nemlig silkebløde fibre, der er behagelige og giver kroppen lov til at slappe af.

Kan jeg også købe en kapok madras til voksne?

Er du selv allergiker eller har du eksempelvis en tendens til at svede og dermed blive meget fugtig i løbet af natten? Så kan det også være en fordel at optimere dit sovemiljø ved at vælge en kapok madras til dig selv. En sådan madras findes nemlig ikke blot til babyer og børn – den findes også til voksne. Eksempelvis er det let at finde en madras i størrelsen 90X200 cm, hvilket er den almindelige størrelse for en enmandsmadras helt ligesom du finder i størrelser til juniorsenge m.m. Samtidig kan du også finde topmadrasser og rullemadrasser, lavet med kapokfibre til voksne. En kapok madras er som sagt en god idé for dig, der måske er ekstra sart med hensyn til allergener og lignende. Men herudover giver det generelt god mening at skifte egen madras ud, når du også vælger samme for dit barn. Dette for at skabe sunde sovemiljøer i hele huset, således at alle husets medlemmer trygt kan sove på alle værelser.

Hvordan kan jeg skabe et endnu bedre sovemiljø for mig og mit barn?

Det er faktisk ikke kun madrasser til sengen, man kan købe, som indeholder de fantastiske fibre. Idet kapok er blevet et så populært materiale, findes i dag også blandt andet kapok dyner og puder med kapok. Disse indeholder naturligvis samme antibakterielle, termiske og allergivenlige egenskaber som madrassen. Samtidig er en sådan dyne og pude silkeblød, og især dynen er behagelig og let at ligge med. Kapok findes også i økologiske lagenbetræk, både i børne- og voksenstørrelser, mens der også findes deciderede barnevognsmadrasser, lavet med kapokfibrene. Således er der altså mange muligheder for at skabe det optimale miljø, både for dig selv og dit barn, hvor du/i trygt kan sove.

Se videoerne nedenfor og lær mere om kapok madrasser

Nsleep Kapok Madras

Sådan Bliver Kapok Madrasser Lavet