Babyslynger

En babyslynge har rigtig mange gode egenskaber.

Først og fremmest hjælper slyngen mor eller far med at bære barnet på en ergonomisk korrekt måde, så de ikke får ondt i ryggen af at bære rundt på barnet. Samtidig har forældrene armene fri, hvilket er meget nyttigt med en baby.

Der er hele tiden nogle ting, som man skal have styr på. Enten skal du varme en sutteflaske, lave lidt babymos eller måske gøre tremmesengen klar inden middagsluren.

Din baby har dog også utroligt godt af at være i en babyslynge. Små børn har brug for rigtigt meget kontakt med deres forældre, da det giver dem tryghed og ro. Mange forskere mener desuden, at det er særdeles vigtigt for barnets ve og vel, ligesom det giver barnet lettere ved at åbne op for andre mennesker i fremtiden.

Populære slynger

Babyslynge test

Der er lavet en masse tests af bæreseler. Bl.a. har det store danske forbrugermagasin, Tænk, lavet en omfattende test. Desværre testede de kun bæreseler og ikke babyslynger.

Det skal dog også nævnes, at der er meget større forskel på bæreseler, end der er på babyslynger.

Bæreseler kommer i mange forskellige udformninger og design, hvor langt fra alle er lige gode.

Slyngerne derimod er mere enkle og minder mere om hinanden, hvorfor der ikke er lavet de store tests af dem. En slynge består mere eller mindre bare af et stykke stof, som bruges til at holde babyen mod kroppen.

En ringslynge er et godt og nemt valg

Der er dog alligevel lidt forskel på udformningen af slyngerne.

En af de mest populære typer er de såkaldte ringslynger. De er meget nemme at tage babyen ud og ind af, og man kan nærmest ikke tage dem forkert på. Derfor melder brugerne også om generelt tilfredshed ved disse modeller.

Skal man pege på et kritikpunkt, så mener nogle eksperter, at ergonomien er bedre i en traditionel slynge. Babyens vægt bliver nemlig ikke fordelt helt så ligeligt i en ringslynge, som den gør i de almindelige slynger. Dog er de almindelige slynger ofte lidt sværere at bruge korrekt, men når man først får det lært, så sidder barnet rigtigt godt i dem.

Hvordan tager du babyslyngen på?

Der følger altid en vejledning med en ny slynge, så det er bare med at følge denne.

Et andet godt tip er dog at kigge efter videoer på YouTube, der er nemlig mange som demonstrere brugen af slynger her. Det er ofte nemmere at forstå på en video, end det er i en manual. Man skal dog stadig huske at læse manualen igennem, der kan være vigtig information om netop dette produkt.

Overvej en bæresele

Der er både fordele og ulemper ved slynger kontra bæreseler. Har man lært at bruge en slynge korrekt og har man tålmodigheden til dette, så vil jeg vælge en slynge. Ved man derimod med sig selv, at man ikke har tålmodighed til at bakse med en slynge, så er en bæresele et rigtigt godt alternativ. Ved mange bæreseler kommer babyen dog ikke helt så tæt på forældrenes krop, som de gør ved en slynge. Dermed går barnet glip af noget af den essentielle tryghed ved at ligge krop mod krop. Om man er mest til den ene eller anden type er en smagssag. Måske har man en veninde, som har en sele eller slynge, som man kan prøve. Har man prøvet begge modeller, så kan man bedre se, hvad der passer til ens temperament og krop. De fleste netbutikker tilbyder dog også at ombytte produktet, hvis man kommer til at fortryde købet. Derfor kan man også bare købe den model, som man tror egner sig bedst. Tjek dog lige med netbutikkens politik på dette område inden købet.

Find inspiration og vejledning:

Vejledning: Sådan Bruges En Strækvikle Babyslynge

I videoen nedenfor kan du få vejledning til strækvikler, babyslynger og hvordan de bruges.

Vejledning: Sådan Bruges En Mavebæring Fastvikle Babyslynge

Lær hvordan du trin for trin bruger en mavebæring fastvikle babyslynger.

Guide: Sådan Laver Du Din Egen Babyslynge

Lær hvordan du laver din egen babyslynge i denne video: