Fastvikler

Før i tiden var det problematisk for nybagte mødre at få hverdagen til at hænge sammen grundet de mange hjemlige pligter, der skulle ordnes mens man bar sit barn på armen. I dag er det blevet nemmere, da fastviklen er kommet på markedet og nu findes i en lang række af designs. Hvilket åbner mulighederne for at kunne holde sit barn sikkert, trygt og trøstet mens man klarer opvasken eller indkøbene. Der findes mange spørgsmål omkring fastvikler, i de efterfølgende afsnit kan du læse mere om dette supersmarte barneudstyr.

3 af de bedste fastvikler

Yaro vikle

Littlefrog vikle

Vanamo vikle

Indholdsfortegnelse

Fastvikle, slynge eller bæresele – hvilken skal jeg købe?

De mange muligheder for at bære sit barn på en håndfri måde, besværliggør valget for mange forældre – især mødre, der ønsker at have deres guldklump tæt ind til kroppen. Med en fastvikle har man dog alle de gode fordele lige ved hånden. Fastviklen er i bund og grund et stærkt stykke stof, der vikles rundt om moder og barn. Således at barnet kan sidde i en god og behagelig stilling og nyde godt af varmen og trygheden fra moderens, eller bærerens krop. Dét, der taler for at man køber en vikle er naturligvis, at denne ikke optager for meget plads, når den ikke bruges. Den kan derfor ligge i barnevognen, eller endda i pusletasken uden at den er i vejen. Dertil kommer, at man hurtigt kan binde den selv uden megen hjælp fra andre.

Populære fastvikler

LittleFrog fastvikle Navy Illusion
DKK285,00
LittleFrog fastvikle Grey Illusion
DKK285,00
LittleFrog fastvikle Lovely Red Rainbow
DKK321,00
LittleFrog fastvikle Obsidian
DKK239,40
Yaro fastvikle Hipster Contra Black White Wool Bourette
DKK562,56
Yaro fastvikle Chrys Puffy Aqua Natural Hemp
DKK435,00
Yaro fastvikle Jazz Duo Black White Linen Kapok
DKK389,40
Yaro fastvikle Newborn Blue
DKK239,40
Vanamo fastvikle Solki Graniitti dark
DKK559,20
LittleFrog fastvikle Bamboo Howlite
DKK281,40
LennyLamb fastvikle Flying Dreams
DKK539,40
Lennylamb fastvikle Little Love Morganite
DKK294,00
LittleFrog fastvikle Marine Cube Tencel
DKK420,00
LittleFrog fastvikle Lovely Black Rainbow
DKK399,20
LittleFrog fastvikle Jacquard Black Cube
DKK297,00
LittleFrog fastvikle Herringbone Graphite
DKK227,40
LittleFrog fastvikle Bamboo Angelit
DKK396,00
LennyLamb fastvikle Little Herringbone Purple
DKK315,00
Lennylamb fastvikle Big Love Ombre Yellow
DKK615,44
LennyLamb fastvikle Pearl
DKK299,40
LennyLamb fastvikle Hematite
DKK299,40
LennyLamb fastvikle Little Herringbone Blue
DKK315,00
Didymos fastvikle Ada Ocean Silk
DKK689,40
DIDYMOS fastvikle Prima Aurora
DKK479,40
Didymos fastvikle Till
DKK509,25
DIDYMOS fastvikle Mosaic
DKK959,20
DIDYMOS fastvikle prima Sole Levante
DKK509,40
Didymos fastvikle Waves Silver
DKK479,52
FIDELLA Fastvikle leopard/gold
DKK899,00
Didymos fastvikle Grey og Nature
DKK375,00
FIDELLA Fastvikle leaves
DKK899,00
FIDELLA Fastvikle Light grey
DKK899,00
FIDELLA Fastvikle leopard/silver
DKK899,00
Fidella Flytai Chevron/Black – Toddler
DKK1.099,00
Fidella Flytai Diamond Rustred – Toddler
DKK1.099,00
Fidella Flytai Leopard/Gold – Toddler
DKK1.099,00
Didymos fastvikle / Rebozo, Double Face Anthrazit – Str. 6
DKK839,96

Kan jeg stadig amme, selvom jeg køber og bruger en fastvikle?

En anden fordel ved denne fremfor andre produkter på markedet, er at man frit kan bevæge sit barn rundt på kroppen sådan som man ønsker det og på en behagelig måde fastlåse barnets stilling. På denne måde kan man lægge barnet til sit blotlagte bryst og stadig have begge hænder fri imens. Fordelen ved amning med en fastvikle er naturligvis, at man kan bruge stoffet fra viklen til at skærme sig selv og andre for blotlagt hud. Er man til middagsselskab kan man derfor selv spise mad mens ens barn ernærer sig.

Kan jeg købe en fastvikle til min nyfødte?

Svaret på dette spørgsmål er: Ja! Der findes mange forskellige typer og størrelser af vikler og bæreseler. Derfor bør man også kigge sig godt omkring, når man ønsker at købe en fastvikle til at bære sit barn i, da denne skal købes på baggrund af barnets alder og vægt. Når barnet bæres i en fastvikle- eller bæresele(se Babybjørn bæreseler), skal man huske at placere barnets arme og ben i ergonomisk korrekte stillinger, såsom frøstilling, således at led og knogler ikke tager skade. Derudover skal man sørge for, at den kan støtte barnets hoved, indtil de når en alder, hvor de selv kan holde det.

Kan man finde gode og billige fastvikler på nettet?

Uanset om man vælger at købe den på nettet, eller i en fysisk butik i Danmark, kan man oftest vide sig sikker på, at kvaliteten er i orden og at den er fuldt ud funktionel. En vikle er ikke en af de babyting, der vil sprænge budgettet og egner sig derfor som den perfekte gaveidé at skrive øverst på sin ønskeliste til babyshower eller barnedåb. Det kan anbefales, at man finder nogle gode tilbud på fastvikler, således at man har nogle at skifte imellem i det daglige, da der kan ske uheld med gylp eller en utæt ble.

Hvilket design og længde skal jeg vælge en fastvikle i?

Der findes forskellige længder og designs på de modeller man finder herhjemme. De længere fastvikler er sværere at få lukket tæt, hvis ikke man har udefrakommende hjælp, dog er disse også bedre til de lidt større og tungere babyer. De kortere vikler er især gode til helt små børn, eller børn født i sommerperioden, hvor temperaturerne bag mange lag stof hurtigt kan stige til uønskede højder. Når det kommer til designet skal man naturligvis vælge ét eller flere, der passer ind i ens daglige tøjstil. Da man også skal føle sig tilpas med at bruge den. Dog vælger nogen at købe en fastvikle i farverige design og mønstre for at fremvise, at deres barn er fastspændt på deres krop. Så der er rig mulighed for, at finde en der passer netop dig og dit barn.

Se videoerne nedenfor og lær mere om fastvinklen

Fastvikle – Mavebæring

Fastvikle – Rygbæring