Bedside cribs

Der findes den traditionelle tremmeseng som bruges op til omkring 2 års alderen, hvor der ofte udskiftes til en juniorseng til drengen eller pigen. Men i barnets første par år findes den nyere bedside crib. Det er en forsimplet tremmeseng, der er beregnet til være i forlængelse med forældrenes seng.

En bedside crib som er en babyseng giver den fordel, at det bliver nemmere at komme til barnet eller holde i hånd. Du slipper for at skulle rejse dig og løfte barnet over kanten af tremmeseng.

Her finder du forskellige typer af senge i 2021 der dækker over modeller med hjul, ekstra langside til fritstående seng, hæve/sænke m.m. Den store ulempe ved typen af seng er brugstiden. Hvor længe du kan bruge sengen er relativ kort, med mindre du køber en model der kan bruges som fritstående tremmeseng.

Leander der kendt for deres høje kvalitet og design indenfor møbler til børn. Og i kollektionerne finder du Linea serien med de populære pusleborde, tremmesenge, højstole og denne Side by Side bedside crib.

Du får et flot skandinavisk og moderne design der kan give den lille og dig nærvær og tryghed under nattesøvnen.

Sengen kommer med hjul i den ene ende af sengen, så du nemt kan flytte sengen rundt. Der er sider hele vejen rundt på Side by Side vuggen, hvor den ene side kan fjernes, når vuggen skal stå i forlængelse med voksensengen.

Højden er justerbar, så vuggen passer til stort set alle senge. Og netop det at have denne type babyseng giver dig en bedre nattesøvn. For den lille vil vågne i løbet af natten, og her er det ganske dejligt at kunne give ham/hende tryghed ved at holde i hånd frem for at skulle rejse dig og sidde ved tremmesengen.

Der følger madras med Side by Side sengen som også kan bruges som fritstående vugge. Og med hjul kan den være ganske praktisk at trille ind i stuen eller andet sted, hvor du kan have øje på det sovende barn.

 • Materiale: Bøg
 • Størrelse: 78,5 x 54,5 x 112,5 cm
 • Medfølgende madras
 • Justerbar højde
 • Med hjul
 • Testet og godkendt op til 11 kg.

Babydan Safe Multi Crib

Safe Multi Crib fra Babydan er et 3-i-1 møbel. Babydan sengen kan bruge som By My Side seng, vugge og som kravlegård. Modellen er fra Babydan, der har 70 års erfaring med fremstilling af populær babylegetøj og babyudstyr.

Du kan sænke en side på sengen. Højden kan hæves og sænkes, så krybben er nem at tilpasse til forældre sengen. Det er en sikker seng der primært består af netmateriale. Det giver god sikkerhed skader, hvis barnet falder eller andet i sengen. Der medfølger et myggenet til toppen.

I siden er der en lynlåsfunktion til nemmere adgang til amninger. Sengen kan også omdannes til en kravlegård. Modellen er velegnet fra 0 – 6 måneder.

 • 3-i-1 seng til bedside, vugge og kravlegård
 • Blødt netmateriale
 • Størrelse: 69 x 85 x 100 cm
 • Vægt 9,8 kg

Carena Väddö bedside crib

Väddö vugge fra Carena kommer til en god pris, der giver dig et moderne design og praktiske muligheder. Du kan bruge Väddö som den sammenhængende babyseng med voksensengen, og du kan bruge modellen som fritstående vugge.

Sengen kommer i en kraftig konstruktion og med forskellige højdeindstillinger. Den ene langside er sænkbar som hæves og sænkes efter behov for type af seng.

Design er stilren og klassisk som kan bruges i de fleste hjem. Modellen kommer med hjul så du kan skubbe rundt på sengen. Sengerand til denne type seng anbefales ikke. Den store ulempe ved modellen er, at der ikke medfølger forankring til sikring med voksensengen. Helt ligesom der ikke medfølger madras til denne seng.

 • Materiale: træ
 • Mål: 81,4 x 94,6 x 45,6 cm

Chicco Next2Me side by side seng

Chicco Next2Me bedside crib er en populær model. Sengen er nem at folde sammen og tage med dig som weekendseng til den lille baby.

Modellen kommer i forskellige farver udover den viste grå farve. Du skal vælge denne seng, hvis du ønsker en mobil seng når babyen skal sove ude. Med til sengen får du en transporttaske, så den er nemmere at transporterer.

Du får en enkel og praktisk mobil vugge der sammenlagt vejer 9 kg. Det samme gælder for den maksimale belastning som sengen kan klare.

Der medfølger en madras til sengen du finder hos mange forhandlere som Coop, Babysam, Jollyroom, Pixizoo m.m.

 • Materiale: Polyester/metal/aluminium
 • Medfølgende madras
 • belastning: 9 kg
 • Vægt: 9 kg

Babybay bedside crib

Babybay side by side seng er kåret som bedst i test hos Pricerunner m.m. Du får en tidløs og moderne babyseng der kræver montering til voksensengen.

Sengen har en måneformet sengebund, som kræver en Babybay madras specifikt til modellen. Sengen kan nemt monteres til de fleste voksensenge, da Babybay sengen kommer med justerbar bund. Der er manual/vejledning til montering af forankringskroge der monteres ganske nemt.

Liggemål er 40 x 81 cm. med plads til en normal babynest. Højden er justerbar, hvor 27,5 cm er det mindste tilladte mål mellem bund og øverste kant. Der kan tilkøbes hjul, hvis du ønsker muligheden for at rulle sengen rundt i boligen.

Bedside crib hvor længe? Det vil selvfølgelig varierer i forhold til barnets størrelse, men omkring 6 mdr. vil babyen have vokset sig for stor i forhold til pladsen.

 • Mål: 84 x 45 x 79 cm
 • Madrasmål: 81 x 42 cm
 • Kræver særlig madras
 • Vægt: 11 kg

Tutti Bambini CoZee bedside crib

Tutti Bambini CoZee side by side kan være den praktiske seng, der kan fungerer som babyseng i hjemmet og kan bruges som en smart rejseseng med tilhørende taske til at sove ude.

Sengen helt ligesom de fleste andre modeller, kan justeres i højden så sengen passer til voksensengen. Modellen kan også fastgøres i en skrånede stilling til at hæve hovedet, hvis barnet er forkølet. Siderne på sengen kommer med netvinduer til bedre luft cirkulation.

Med til sengen medfølger der en skummadras. Og bunden af sengen byder på en lille hylde til opbevaring af nødvendige ting der er gode at have ved hånden.

 • Materiale: Aluminium og stof
 • Mål: 92 x 56 x 69/84 cm
 • Vægt: 10 kg

Moweo Bedside Crib

Moweo sengen der minder om Childhome bedside crib, kan også fungerer som den klassiske tremmeseng. Fordelen ved denne vugge er, at den er utrolig brugervenlig, med hjul, let og nem at bruge ude som rejseseng også.

Moweo modellen har gode muligheder for justering, og er fremstillet i blødt og venligt materiale. Babysengen kan bruges både som bedside og almindelig vugge. Den ene side kan slås ned til bedre kontakt med den lille.

Sengen er nem at rengøre, ved at tage betrækket af og vaske i maskinen.

 • Med hjul
 • Størrelse: 80 x 45 x 64 cm
 • Vægt: 9 kg

Maxi-Cosi iOra

Maxi-Cosi iOra babysengen i graphite er en anden populær model, som du kan købe hos Babysam. Sengen kan både fungerer som bedside og almindelig vugge.

Den ene side kan lynes op. Og sengen kan justeres i højden, så den passer til forældrenes seng. Men du kan også hæve hovedenden forskudt fra fodenden, så barnet kan ligge lidt med hovedet opad i tilfælde af forkølelse og andet.

Sengen er også ganske praktisk som rejseseng. iOra sengen kan nemt foldes sammen og transporteres i medfølgende rejsetaske.

Der medfølger en komfortabel madras med iOra fra Maxi-Cosi.

 • Foldbar – Rejsetaske medfølger
 • 5 justerbare højdepositioner
 • Størrelse: 80 x 58,5 cm
 • Vægt: 10,8 kg

Manis-H bedside crib

Manis-H side by side er lille praktisk vugge der kommer til en fin pris. Sengen er en af de mindre modeller, som med sin størrelse og hjul er ganske praktisk i forhold til fylde og mobilitet.

Bunden er justerbar i højden. Det giver dig bedre muligheder i forhold til højden ned til barnet, så du undgår at bukke dig for meget i ryggen.

Designet er klassisk og tidløst. Du finder modeller i andre farver end den klassiske hvide som de fleste foretrækker. Materiale er i bøg og MDF, som er med til at holde prisen nede i et fornuftig prisleje.

 • Materiale: Bøg og MDF
 • Mål: 90 x 89 x 44 cm
 • Vægt: 18 kg

Troll Sun bedside Crib

Troll Sun side by side seng giver dig en rummelig sengeflade og flot tidløs design.  Brug modellen som den mindre tremmeseng til at stå ved siden af forældresengen, hvor den dog ikke kan forankres til.

Vuggen fra Troll kommer med hæv- og sænkbar langside, så afstanden ned til det sovende barn bliver mindre eller du kan holde den lille i hånden under søvnen.

Modellen er fremstillet i træ med rektangulær bund der kan indstilles i 12 forskellige indstillinger. Det giver mulighed for at bruge de fleste standardmadrasser.

Der følger hjul med til sengen som du kan monterer. Det giver både den nemme mobilitet og mulighed for at hæve sengen endnu mere i højden.

Langsiden kan hæves og sænkes ved hjælp af en fjeder der skal trykkes ind eller ud. Det bør dog ikke gøres under søvnen, for det larmer en lille smule.

 • Materiale: birketræ og fyrretræ
 • Mål: 95 x 47 x 38/56 cm.
 • Med hjul

Hvad er en bedside crib/side by side?

brug en side by side vugge til baby

En bedside crib der også kaldes en side by side seng, kan kaldes en vugge til siden af sengen. For det er netop, hvad denne type babyseng er. Du får en praktisk vugge hvor den ene langside tages af. Sengen justeres til højden på voksensengen og spændes fast så den ikke skrider. Det giver dig som forælder, mulighed for at sove roligt uden et barn helt oppe i nakken og frygten for at ligge på den lille under søvnen.

En side by side seng giver mulighed for at give barnet tryghed og nærvær. Du som forælder ligger lige ved siden af den lille og kan holde ham/hende i hånden. Helt ligesom amning og berolige barnet bliver noget nemmere, hvilket også giver dig mulighed for en bedre nattesøvn.

Side by side seng hvor længe?

Babyseng typen kan bruges lige så længe som barnet kan ligge i den. For størrelsen på sengetypen er selvfølgelig afgørende. Når barnet vokser vil pladsen blive trang, og der er chance for at få arme, fødder og andet mellem tremmerne for den lille.

Du kan vælge at købe en stor størrelse eller de kombineret modeller der også kan bruges som tremmesenge.

Sengerand eller ej?

En sengerand beskytter barnet mod at få fødder, arme og andet mellem tremmerne. Helt ligesom en sengerand også giver mere varme omkring ”hullet” hvor barnet sover.

Helt ligesom der ikke må blive for koldt for en baby, så må der selvfølgelig heller ikke blive for varmt. Du kan sagtens bruge en sengerand til en side by side men det gælder dog om at holde øje med varmen. Ligesom det gælder om at kombinere sengerand og bedside crib så der er plads nok til at sove på for den lille. Du finder mange modeller fra Bino, Troll, Bytrold, Snuzpodd, Moweo, Jly Dream og andre der kommer i forskellige prisklasser fra forhandlere som jysk, Ikea, Ilva, Babysam m.m.

Kilder: