Mangler du en let og sikker måde at bære din baby på i kortere tid? Det kan eksempelvis være, når du skal ordne vasketøjet eller lignende. Det kan også være, at du ønsker en smart løsning, så du diskret kan amme din baby i selskab med andre mennesker. Uanset hvilke behov du har, så bør du helt bestemt overveje at investere i en ringslynge. Denne vikle/slynge giver dig nemlig mulighed for at bære din baby tæt ind til kroppen. Du kan vælge forskellige stillinger for din baby og tilpasse slyngen, så den samtidig er bekvem for dig at bære. Nedenfor finder du en guide til, hvordan man benytter sig af slyngen samt hvilke anvendelsesmuligheder, babyslyngen har.
Hvad er en ringslynge?
En ringslynge er et fantastisk redskab til dig, der skal bære din baby i kortere tid. En ringslynge består af stof, der kan vikles rundt og samles i den ene ende ved hjælp af to metalringe. Denne ”lukning” gør slyngen let at benytte. Med en sådan slynge har du mulighed for at bære dit barn både foran, på ryggen samt ved hoften. Ringslyngen er altså en art bæresele, der dog er mere fleksibel og dermed også behagelig af gå med for dig som forælder.
Hvordan benytter man en ringslynge?
Som nævnt ovenfor kan slyngen både benyttes foran, på ryggen og ved hoften. Det vigtige er i høj grad, at din baby sidder/ligger behageligt i bæreslyngen. På nettet er det muligt at finde flere forskellige vejledninger til, hvordan ringslynger kan og skal benyttes. Meget traditionelt er det, at man skal sørge for, at baby har en stilling, hvor han/hendes mave er imod din. Her er det vigtigt, at du starter med at have slyngen forholdsvist højt oppe på kroppen og sørger for at brede skulderstroppen godt ud. Ved denne stilling er det desuden væsentligt, at stoffet er godt spændt op i metalringene, så din baby sidder tæt ind til din krop og nær hjertet.
Hvad kan ringslynger benyttes til?
Idet der er mange forskellige variationsmuligheder, når det kommer til stillinger, hvori barnet kan sidde/ligge, har ringslyngen flere forskellige anvendelsesmuligheder. Blandt andet er den, som nævnt, rigtig smart, når du skal bære din baby i kortere tid ad gangen. Og slyngen er nemlig beregnet til en kortere periode, idet ulempen ved en sådan slynge er, at hele babys vægt hviler på din ene skulder. Så snart din baby får en vis vægt, vil du derfor naturligt opleve, at du ikke kan holde til at bære ham/hende i ringslyngen i alt for lang tid ad gangen. Ringslynger kan dog bruges til mere end blot at bære din baby i en periode. Faktisk kan denne vikle også benyttes, når du skal amme din baby. At benytte slynger, når du skal amme din baby, er en stor fordel, såfremt amningen skal ske diskret. Dette er eksempelvis en fordel, når du er ude blandt andre mennesker eller i et større selskab. Herudover findes der mange flere andre anvendelsesmuligheder for slyngen – det er dig, der bestemmer, hvilke behov din slynge skal opfylde.
Hvilke forskellige ringslynger findes der?
Der findes forskellige slags ringslynger, som du kan se på ringslynge.dk. Blandt andet er der forskel på, hvilket stof, som selve slyngen er lavet af. Nogle er lavet af net, andre i lærred- og lagenstof. En meget populær model er vævet stof, der er let at vikle, hvilket naturligvis gør anvendelsen af ringslyngen nem og problemløs. Herudover skal du være opmærksom på, at der findes forskellige størrelser af metalringene alt efter, hvilken model du vælger. Ringene findes nemlig i både medium og large, så det afhænger i høj grad af dig, din størrelse og dit barns størrelse, om du skal vælge den ene eller anden størrelse. En sidste forskel i modellerne er desuden, at der findes forskellige måder, hvorpå stoffet er viklet/syet omkring metalringene. Her er der blandt andet forskel i, hvor meget du kan brede stoffet ud på skulderen og lignende. Nu er det bare op til dig om at vælge den helt rette ringslynge for dig og din guldklump.