Aktivitetstæpper

Til den lille baby skal der bruges mange ting, udstyr og legetøj som barnevogn, blespand, kravlegård, tremmeseng, gåvogne, hoppedyr eller et sjovt og praktisk aktivitetstæppe.

Mange ting og udstyr er nødvendig, og andet kan sagtens undværes men måske bare er dejlig at have. Og her er aktivitets- og legetæpper til børn ikke en nødvendighed, men kan give det ekstra sjov og stimulering samt være praktisk. Aktivitetstæpper til babyer er nemlig et godt sted at ligge blødt for den lille og samtidig blive underholdt af de forskellige farver, mønstre og lyde.

I denne aktivitetstæppe test/guide for 2021 finder du et udvalg af de populære modeller som vi har fundet i test og bestseller modeller fra de førende forhandlere og legetøjsbutikker.

 

Lamaze aktivitetstæppe

køb et lamaze legetæppe til baby

Forhandler Totalpris Læs mere
359,95 Til butik →
398,00 Til butik →
399,00 Til butik →
449,95 Til butik →

Lamaze tæppet er en populær model i Danmark. Lamaze der ejes af japanske Takara Tomi er kendt for udviklende og sjov legetøj til babyer/børn. Og med dette Freddy The Firely Lamaze tæppe får du  sjove aktiviteter til en fornuftig pris på 300 – 400 kr.

Du får et blødt tæppe som den lille kan ligge på. Her finder du en støttepude hvor pigen/drengen placerer brystkassen på, så han/hun kan træne det med at ligge på maven. Du kan afmonterer aktivitetsbøjlen og folde tæppet sammen, så gulvet kan bruges når den lille ikke skal ligge her.

Lamaze tæppet kommer med forskellige aktiviteter som spejl, bidering, knitre, rasle og forskellige farver og motiver til at stimulerer den lille.

 • Anbefales: 0 – 24 mdr.
 • Størrelse: 43 x 54 x 70 cm

 

 

Done By Deer aktivitetstæppe

køb et sjovt legetæppe fra Done by Deer

Forhandler Totalpris Læs mere
244,96 Til butik →
599,00 Til butik →

Danske Done By Deer tæppet er en anden populær model blandt mange forældre. Du får et stilrent tæppe i grå farver(findes også i blå eller rosa model), som måske passer bedre ind i boligens stil end de farvestrålende modeller som Jellycat, Ufo, Bellino, Oball, Skip Hop og lignede.

Det stilrene Done By Deer tæppe kommer med forskellige søde dyr på de to bøjler. Her finder du fem forskellige stykker legetøj der kan hænges op på hele 13 ophæng. Det giver mulighed for at tilkøbe mere legetøj til at stimulerer drengen eller pigen.

Modellen kommer i den grå unisex farve men kan også købes som blå eller rosa model.

 • Anbefales: Fra 0 – 12 mdr.
 • Diameter: 90 cm
 • Højde: 48 cm
 • Farve: Grå, blå eller rosa

 

 

Skip Hop Treetop Friends

brtug det søde Skid Hop legetæppe til baby

Forhandler Totalpris Læs mere
519,00 Til butik →
682,00 Til butik →
999,00 Til butik →

Skip Hop Treetop Friends aktivitetstæppe kommer i en lidt højere pris end de forrige modeller. Men du får dog et rigtig sødt tæppe med regnskov dyre-tema og legetøj med forskellige aktiviteter til sjov.

Tæppet der er kåret bedst i test hos forskellige testsider, anbefales for sit søde design og muligheder for leg. Du får et tæppe med 17 udviklingsmæssige aktiviteter med teksturer, motiver, sjove lyde, spejl og multi-sensoriske spil.

Designet kommer med dyre motiver i et dæmpet men samtidig farvestrålende udtryk i stilrene farver. Det giver dig et tæppe der sagtens kan ligge på stuegulvet uden at lyse op foran alt andet.

 • Anbefales: 0 – 1 år
 • Diameter: 90 cm
 • Støttepude medfølger

 

 

Fisher Price legetæppe

køb et billig legetæppe til babyer

Forhandler Totalpris Læs mere
149,95 Til butik →
308,00 Til butik →
332,00 Til butik →

Amerikanske Fisher Price der er kendt for legetøj i plastik, træ og tekstiler fremstiller selvfølgelig også aktivitetstæpper. Og her finder du denne farvestrålende model der kommer med mulighed for musik spilleindstilling.

Fisher Price aktivitetstæppet med musik kommer med forskellige flotte farver, figurer, lys og lyde med en musikalsk løve. Den kommer med to musikindstillinger hvor musikken kan spille omkring 10 minutter og holde babyen fascineret.

Tæppet kommer med mulighed for at flytte rundt på de fastgjorte aktiviteter for ekstra stimulering.

 • Anbefales: 0 – 1 år
 • 5 hængende stykker legetøj

 

 

Bright Starts Zoo aktivitetstæppe

køb et kombi aktivitet- og legetæppe til børn

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 Til butik →
699,00 Til butik →

Bright Starts kommer med to populære legetæpper: Zoo og Safari modellerne. De minder meget om hinanden hvor den store forskel er legetøjet og farverne. Her har vi valgt at vise denne Zoo model med dyre motiver.

Tæppet kommer med bøjle og aktiviteter hvor der medfølger fire forskellige stykker legetøj. Aktivitetscenteret kan også bruges som et lille boldbassin med fire sider der danner ramme. Og derfor medfølger der også 10 legebolde, der kan aktiverer den større baby.

Du får et tæppe i den højere prisklasse med zoo-tema, skønne farver, polstret tæppe og aktivitetstæppe med bolde.

 • Anbefales: 0 – 24 mdr.
 • Størrelse: 76,2 x 76,2 x 45,72 cm.
 • Fungerer også som boldbassin

 

 

Playgro Clip Clop aktivitetstæppe

køb et aktivitetstæppe med forskellig legetøj til små

Forhandler Totalpris Læs mere
244,96 Til butik →

Playgro der er kendt for aktivitetslegetøj som gåvogne, legekøkkener, gokart og generelt babylegetøj, fremstiller også forskellige aktivitets- og legetæpper. Her finder du dette tæppe med sødt dyremotiv som findes i Babysam, Jollyroom, Ønskebørn, Gucca m.m.

Playgro legetæppet er let vatteret og har design som en blomst. Her finder du farvestrålende og søde farver med motiver af en ugle, bi, æsel, sommerfugl og prints af en fugl. Her kan drengen eller pigen blive stimuleret med knitrende lyde ved at trykke på den polstret ugle eller bi. Helt ligesom babyen kan blive underholdt af det klassiske spejl, bideringe eller lyd som kommer ved hive i et æsel legetøj på legetæppets stativ.

 • Anbefales: 0 – 1 år
 • Diameter: 96 cm.
 • Højde: 45 cm.

 

 

Mumi Babygym aktivitetstæppe

køb mumi trolde legetæppe til de små

Forhandler Totalpris Læs mere
799,95 Til butik →

Mumi Babygym aktivitetstæppet kommer i den høje prisklasse. For prisen får du et sødt og tykt aktivitetstæppe der giver varmt, blødt og komfortabel sted at ligge og lege for den lille.

Tæppet kommer i grå farve med en tyk lyseblå kant til sikring af babyen. Temaet er Mumi troldene hvor tæppet kommer med bløde figurer og blomster. Stativet byder på forskellige figurer fra temaet som stimulerer babyens sanser og farver med diverse raslelyde, knitrelyde, babyspejl og rangler.

Du kan vaske tæppet i vaskemaskinen ved at hægte bøjlerne af tæppet.

 • Anbefales: 0 – 12 mdr.
 • Diameter: 90 cm.
 • Kan vaskes i maskine

 

 

Teddykompaniet aktivitetstæppe hund

giv hende det moderne aktivitetstæppe fra Teddykompaniet

Forhandler Totalpris Læs mere

Aktivitetstæppe Hund fra Teddykompaniet kommer i forskellige farver, hvor denne beige model måske er perfekt til at ligge på gulvet i den moderne stue.

Teddykompaniet hvis produkter opfylder CA-sikkerhedskravene i henhold til EN71, er anbefalet fra 0 måneder. Tæppet måler 90 cm. i diameter og kommer med blød og beskyttende kant hele vejen rundt.

Aktiviteterne byder på 5 forskellige søde figurer der kan rasle.

 • Motiv: Hund
 • Anbefalet alder: Fra 0 mdr.
 • Diameter: 90 cm

 

 

Lamaze legetæppe med drejestol

giv det sjove lamaze legetæppe i gave til nye forældre

Forhandler Totalpris Læs mere
398,00 Til butik →

Lamaze legetæppe med drejestol er ikke et standard aktivitetstæppe med bue og aktiviteter. Derimod får du et sødt designet tæppe, der er skabt til at babyen ligger på maven og leger. For tæppet byder på forskellige spændende ting og farver, som både træner babyens nakke- og rygmuskler, men også aktiverer babyen.

Du kan fjerne drejesoklen på tæppet, så babyen kan ligge på ryggen eller sidde og lege.

 • Alder: +0
 • Mål: 43,9 x 35,8 x 15,7 cm

 

 

Tiny Love My Musical Friends

giv det sjove aktivitetstæppe med musik, lyd og farver

Forhandler Totalpris Læs mere

My Musical Friends tæppe fra Tiny Love kommer med aktiviteter og lyde. Tæppet byder på 8 melodier og 10 unikke toner til at stimulerer barnet. Helt ligesom tæppet har 9 aktiviteter til at gribe fat i m.m.

Tiny Love der blev grundlagt i 1991, skaber sjovt og stimulerende legetøj til børn. Her får du legetøj der overholder de internationale sikkerhedsstandarder, helt ligesom legetøjet bliver testet for aktivering af barnet som testet for sikkerhed.

 • Med lyd
 • 8 melodier & 10 unikke toner
 • Batteri: 3xAA medfølger ikke

 

Hvor længe kan du bruge aktivitetstæpper?

Omkring 8 måneders alderen begynder den lille at møve sig rundt, hvilket selvfølgelig er forskellig fra barn til barn. Men hvor gammel eller hvornår tæppet vil blive brugt indtil, vil ofte være indtil at drengen eller pigen begynder at ville opleve verden ved at møve, kravle og gå.

 

Hvornår skal aktivitetstæpper bruges?

Hvornår bruger baby aktivitetstæppe? Her kan det ofte være fra 5-8 ugers alderen og frem indtil den lille bliver sulten på at bevæge sig rundt. Generelt bliver babyer dog mere end rigelig stimuleret de første par måneder, så det anbefales ofte først at bruge tæppet fra 2 måneders alderen på højde med legetøj til badet og meget andet.

 

Hvorfor købe et aktivitetstæppe til din/jeres baby?

Et aktivitetstæppe er ikke en nødvendighed eller noget der bliver brugt i mange år frem. Men dog er der gode fordele ved at bruge et aktivitetscenter/tæppe.

En baby skal træne kroppen hvor det at ligge på maven er med til at træne ryg- og nakkemusklerne. Mange babyer gider dog ikke bare ligge på maven for at ligge på maven. Og her er legetæppet måske det perfekte sted, hvor den lille kan blive aktiveret mens han og ligger på maven. Og selvfølgelig også på ryggen hvor den lille bliver stimuleret af lyde, farver og ting der kan røres.

Et aktivitetstæppe er sjovt men i forhold til en sansegynge og andet, så underholder babyen helt sig selv med tæppet. Samtidig ligger den lille blødt og det giver dig som forælder mindst et par minutters afslapning i sofaen. Senere kan et decideret legetæppe eller tæpper til børneværelset være det gode alternativ både til leg og pynt.

 

Kilder: