Elektriske Skateboard

Elektrisk Skateboard
Lau Christensen

Skrevet d. 16. august 2021 af Lau Christensen

Er dit almindelige skateboard for langsomt? Synes du, det tager alt for lang tid at komme omkring på det? Er det besværligt at komme fra A til B?

Med et elektrisk skateboard kan du gøre din rejsetid langt mere behagelig. Ligesom med en el-cykel kan et elektrisk skateboard lette nogle af dine anstrengelser. Du blander dine egne bevægelser med drivkraften fra den lille motor og får på den måde lettere ved at komme fremad.

Den lille motor gør det ikke kun lettere, men kan også gøre det hurtigere. Nogle elektriske skateboards kan køre op til 42 kilometer i timen, så du kan komme betydeligt hurtigere rundt omkring, end når du kun har dig selv til at skabe fremdrift.

Hvilket skateboard skal jeg vælge til at køre langt?

Det veksler naturligvis alt efter modellen, men hvis du for eksempel anskaffer dig et Evolve skateboard, kan du køre op til 50 kilometer på en fuldt opladet motor, hvis du altså kører i et mere strømbesparende tempo – omkring 24 kilometer i timen.

Hvad skal jeg overveje inden mit køb?

Inden du køber et elektrisk skateboard, er der nogle enkle ting, der er værd at overveje først:

Vandtæthed

En af de vigtigste ting, du skal tjekke, er om dit nye elektriske skateboard er vandtæt. Du skal bruge det udenfor, så du løber altid risikoen for regnvejr eller at køre gennem store vandpytter.

Derfor skal skateboardet selvfølgelig være ordentligt beskyttet, så batteriet ikke går i stykker – eller sågar ender med at give dig stød.

Batteri

Før du køber et skateboard, skal du også sikre dig, at batteriet er af en ordentlig kvalitet. Et stort batteri vil logisk nok betyde mere kraft og længere distancer, men det betyder som regel også en højere pris. Du må derfor selv vurdere, hvor meget du er villig til at betale for en masse fart og kilometer.

Det kan dog være en god idé lige at tjekke, hvilken fabrikant der har lavet batteriet på det skateboard, som du sidder og overvejer at købe. Ikke alle fabrikanter laver lige kvalitetsbevidste produkter, så du bør tjekke, om der er nogle særlige producenter, som du skal være vagtsom omkring.

Generelt set bør et batteri kunne holde til en times kørsel og 30 kilometers distance.

Husk at sikre dig, at alt er, som det skal være, når du køber et elektrisk skateboard. Det kan være smart at tjekke præcis, hvor lang tid skateboardet kan holde sig kørende, så du er sikker på, at det lever op til det, du er blevet lovet.