Populært junior sengetøj

køb bedste Junior sengetøj
Lau Christensen

Skrevet d. 10. november 2021 af Lau Christensen

Langt de fleste forældre har det, heldigvis, sådan at de vil gøre alt det bedste for deres børn. Især når man har små børn, så sikrer man sig på alle måder, at de har alt hvad de måtte behøve.

Det gælder naturligvis også for seng, madras, dyne og sengetøj, et lille barn bruger trods alt mange timer under dynen hver dag. Derfor er det alfa omega, at barnet føler sig godt tilpas i sit sengetøj.

I nedenstående guider vi dig til at finde det ideelle junior sengetøj til din lille dreng eller pige. Vi har fundet de populære junior sengesæt i forskellige brands, materialer og priser til inspiration. Brug oversigten til at finde det helt rigtige sengetøj i 2021.

3 populære junior sengesæt

Cam Cam sengetøj

Moonboon sengetøj

Konges Sløjd

Hvornår bruger du junior sengetøj?

Typisk skifter du fra baby sengetøj (dyne og pude) til junior sengetøj omkring 1-års alderen der oftes bruges til tremmesenge i starten.

Her er barnet blevet mere trygt og er desuden begyndt at blive for langt til den lille baby dyne. Overvej eventuelt at kombinere junior-dynen med et lille blødt tæppe som barnet finder tryghed i, det kan gøre overgangen lidt lettere.

Junior sengetøjet bruges typisk indtil barnet er 4-5 år, hvor man så skifter over til en regulær voksen dyne og pude.

Populært sengetøj til junior

Hvad er målene på junior sengetøj?

Junior sengetøj har typisk følgende mål: Dyne 100 x 140 og Pude 40 x 45. Det er standardmål der bruges i Danmark og i resten af EU.

Babysengetøj har følgende mål: Dynebetræk måler 70 x 100 cm. og pudebetræk måler 40 x 45 cm.

Hvilket stof til sengetøj?

Sengetøj kan købes i forskellige tekstiler. Her sengetøj ofte fremstillet i:

  • Bomuld: 100% bomuld og ofte økologisk bomuld bruges til det meste sengetøj af de moderne brands. Bomuld er fremstillet af tynde og tætvævede garner der har en god absorberingsevne, hvilket er godt til børn der ofte er varme. Samtidig er bomuld et lækkert naturmateriale der også er slidstærkt
  • Bomuldssatin: Eksklusiv bomuldsvævning i blødt og skinnede materiale. Bomuldssatin er 100% naturlig bomuld hvor tråden er vævet i satinvævning. Det eksklusive materiale holder godt på varmen.
  • Bomuldsflonel: Blødt og vamset bomuld der luner ekstra godt
  • Bambus: Økologisk Bambus er bæredygtigt og bliver mere og mere udbredt til forskellige produkter. Bambus har samme bløde følelse som silke, samtidig er det god til både at holde på varmen som at lede varmen væk. Faktisk er bambus bedre til at lede fugten væk end bomuld, hvilket er godt til barnet der ofte sveder.
  • Hør: Hør er ikke så udbredt til sengetøj til børn, men du kan dog finde materialet i forskellig sengetøj. Hør er dejligt at sove i og absorberer fugt ganske fint.
  • Mikrofiber: Du kender materialet fra håndklæder og karklude. Hurtigtørrende, slidstærkt og blødt materialer, men absorberer ikke fugt lige så godt som bomuld.

Hvilket mærke sengetøj skal du vælge?

Det findes en lang række forskellige mærker, der producerer junior sengetøj og i en lang række varierende prisklasser. Her er populære brands Småfolk, Sebra, Liewood, Done by Deer, Cam Cam, Konges Sløjd, Soft Gallery m.m.

Mange forældre prioriterer, at sengetøjet er lavet i blødt økologisk bomuld. De fleste børn, måske særligt større børn, synes også det er sjovt, hvis junior sengetøjet har et genkendeligt motiv der ofte også går igen med dukkevogn, legekøkken, babysenge, natlamper eller generelt legetøj.

Motiver kan være alt fra dinosaur, traktor eller deres yndlings tegneseriefigur som Cars, Frost, Disney prinsesse, Batman, Spiderman, Paw Patrol, Gurli Gris m.m. Helt generelt behøver junior sengetøj ikke være bekosteligt for at være godt.

Hvor ofte skal du vaske sengetøj til junior?

Junior sengetøj skal vaskes mindst lige så ofte som voksen sengetøj. Det vil sige hver 14. dag, helst.

Sengetøjet skal helst vaskes ved 60 grader og gerne kunne tåle en tur i tørretumbleren.

Vær også opmærksom på, at mange børn har sart hud. Vask derfor juniorsengetøjet i neutralt parfumefrit vaskepulver og undgå brug af skyllemiddel.

Hvor kan man købe junior sengetøj?

Junior dyner og puder kan købes både i autoriserede baby/børne forretninger, i større supermarkeder og varehuse samt på diverse webshops på nettet som Kids World, Jollyroom, Ønskebørn og mange andre.

Store budgetvenlige spillere som H&M, Bilka, Jysk og IKEA har ofte et stort og varieret udvalg af junior sengetøj i deres sortiment.

Se videoerne nedenfor og lær mere om junior sengetøj

Småfolk Sengetøj til Junior

Top 10 Sengetøj til junior i 2018